Donnerstag, 14. April 2016

Pumpkin Pie Spice - Gewürz / Kabak - Pasta - Baharat

Pumpkin Pie Spice - Gewürz


Pumpkin Pie Spice -Gewürz kommt ursprünglich aus Amerika und ist vielseitig verwendbar. Passt sehr gut zu Kürbis, Kuchen oder auch Soßen. 

Rezepte dazu folgen noch - also seit gespannt was ich euch zaubern werde :)  


Zutaten:
3 EL Zimt, gemahlen
2 TL Muskat, gemahlen
2 TL Ingwer, gemahlen
1,5 TL Piment, gemahlen
1,5 TL Nelken, gemahlen 


alle Gewürze in den Mixtopf geben und 30 Sek./ Stufe 4 oder 5 vermischen 

Anschließend in ein Glas umfüllen und verschließen.


Kabak - Pasta - Baharat
(Pumpkin Pie Spice) 




Pumpkin Pie Spice - Baharati Amerika dan geliyor ve çok şeylerde kullaniliyor. Kabakli yemeklere, pastalara ve soslara çok yakısıyor.

Tarifler gelecek - mutlaka bekleyin :)


Malzemeler:
3 yemek kaşığı toz tarçın
tatlı kaşığı toz muskat
tatlı kaşığı toz zencefil
1,5 tatlı kaşığı toz yenibahar
1,5 tatlı kaşığı toz karanfil 


Baharatlari hazneye koyun ve 30 saniye / 4 yada 5 Hıkarıştırın  

Sonra bir kavanoza koyun ve kapağını kapatın. 

Tarifler:

Sonntag, 10. April 2016

Kirsch-Streusel-Tarte/Vişneli Tart

Kirsch-Streusel-Tarte


Für den Teig:
200g weiche Margarine
3 zimmerwarme Eier(L)
170g Zucker
1 Packung Vanillezucker
25g Öl
550g Mehl
1 Packung Backpulver

in den Mixtopf geben und 2 Min/Knetstufe kneten

-Apfelgroßes Teigstück im Mixtopf lassen und den Restteig in eine Springform oder Tarteform(Boden mit Backpapier auslegen) geben und mit den Händen flachdrücken




Füllung:
300g Kirschen 


- Kirschen auf den Teig verteilen

Für die Streuseln

70g Mehl
25g gemahlene Haselnüsse

in den Mixtopf zu dem Teig zugeben und 1 Min./ Knetstufe zu Streusel kneten


-die fertigen Streuseln auf die Kirschen verteilen
-Im vorgeheizten Backofen bei 170°C ca. 30-35 Minuten goldbraun backen. 

Lauwarm ein Genuss!





Vişneli Tart




Hamuru için:
200g yumuşamış margarin3 yumurta (L), oda sıcaklığında beklemiş
170g tozşeker
1 paket vanilya şeker 
25g sıvı yağ
550g un
1 paket kabartma tozu

hazneye ilave edin ve 2 dakika /Yoğurma Modunda yoğrun

-Hamurdan elma büyüklüğünde bir parça alın ve haznenin iinde  bırakın. Diğer hamuru kelepçeli kek kalıbına yada Tart kalıbına alın. Kalıbın altına yağlı kağıt serin ve Hamuru bastırarak yayın 

Üzeri için:
300g Vişne

 Vişneleri hamurun üzerine dağıtın

Crumble için

70g un
25g ceviz tozu

haznenin içinde ki hamura ilave edin ve 1 dakika / Yoğurma Modunda yoğrun

- Crumble leri Vişnenin üzerine dağıtın
önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.


                                                         Ilık servis yapın!



Mittwoch, 6. April 2016

Brokkolisalat mit fruchtiger Note/ Brokoli Salatası

Brokkolisalat mit fruchtiger Note 







Zutaten:
350g Brokkoli in Stücken
1/2 rote Paprika in Stücken
1/2 gelbe Paprika in Stücken
60g Möhren in Stücken
1-2 Stiele Dill, abgezupft
50g Granatapfelsirup
15g Öl
2 TL Zitronensaft
1 TL Salz
15g Sonnenblumenkerne

5-6 Sek./ Stufe 4 zerkleinern






Brokoli Salatası






Malzemeler:
350g Brokoli, parçalara kesin
1/2 kırmızı biber, parçalara kesin
1/2 sarı  biber, parçalara kesin
50g havuç, parçalara kesin
1-2 dal dereotu, koparin
50g Nar Ekşisi
15g Sıvı yağ
tatlı kaşığı Limon suyu
tatlı kaşığı Tuz
15g Ayçiçeği tohumu
5-6 saniye/ 4 Hız ufaltın