Sonntag, 7. Mai 2017

softe Giotto-Hörnchen / Giotto-Kruvasan

softe Giotto-Hörnchen 



Zutaten:
1/2 frische Hefe
40g Zucker
100g Sahne 


100g Butter 

in den Mixtopf geben und 1,5 Min. / 37°C / Stufe 1 

1 Prise Salz
1 Ei
1 TL Backpulver
480g Mehl, Type 550

zugeben und 4 Min. / Knetstufe

Füllung: 
1 Packung Giotto 36 Stück
30g gehackte Haselnüsse

in den Mixtopf geben und 4-5 Sek. / Stufe 5 zerkleinern 

Bestreichen/Bestreuen: 
1 Eigelb und 1 TL Milch mischen 
Zucker
gehackte Haselnüsse

- zugedeckt 45 Minuten gehen lassen 
- kurz kneten und in 2 gleichgroße Stücke teilen 
- jedes Stück ca. 35 cm rund ausrollen 
- in 12 Tortenstücke schneiden und jedes Stück mit 1 TL Giottofüllung füllen 




- aufrollen und auf ein Backblech geben, 10 Minuten gehen lassen 
- mit Eigelb bestreichen
- mit etwas Zucker und Haselnüsse bestreuen 
- Im vorgeheizten Bachofen bei 180 °C, ca 15-18 Minuten backen  






Giotto-Kruvasan




Malzemeler:
1/2 ymaya
40g tozşeker
100g krema 


100g tereyağ

hazneye ilave edin ve 1,5 dakika / 37°C / 1 Hız 

1 tutam tuz
1 yumurta
tatlı tatlı kabartma tozu
480g un, Type 550

ilave edin ve 4 dakika / Yoğurma Modunda yoğurun


 için
1 paket Giotto 36 adet
30g kıyılmış fındık

hazneye ilave edin ve 4-5 saniye / 5 Hız ufaltın 

Sürmek ve Üzeri için
1 yumurta sarısı ve tatlı kaşığı sütü karıştırın
tozşeker
kıyılmış fındık

- üstü kapalı 45 dakika mayalandırın 
- Sonra hamuru 2 eşit parçalara bölün 
- iki parçayıda 35 santım yuvarlak açın 
 Açtığınız hamuru bıçak ile 12 pasta parçalara kesin ve uzun tarafina 1 tatlı kaşığı Giotto harç tan koyun
- hamuru uzun tarafindan yuvarlayın ve Kruvasan şekili verin 10 dakika tepsinin üzerinde mayalandırın 
- üzerine yumurta sarısı sürün 
- biraz tozşeker ve fındık serpin  


Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-18 dakika pişirin.


Sonntag, 23. April 2017

Misket Köfteli Pırasa / Porree-Eintopf mit mini Frikadellen

Porree-Eintopf mit mini Frikadellen 






Zutaten:
900g Porree,gewaschen

in 2 cm dicke Stücke schneiden und in den Varoma legen

Frikadellen: 
40g Zwiebel

in den Mixtopf geben und 3 Sek. / Stufe 5 zerkleinern 
runter schieben und nochmals 3 Sek. / Stufe 5 zerkleinern 

400g Hackfleisch
1 TL Salz
1/4 TL Kreuzkümmel 
1/2 TL Chiliflocken 

zugeben und 35 Sek. / LL/ Stufe 4 

- 40g Mehl in eine Schüssel geben und aus dem Hackfleisch mini Frikadellen formen und darin wälzen 
- die bemehlten Frikadellen in den Gareinsatz geben 

1200g Wasser
15g Paprikamark
1 TL Salz
1/2 TL Chiliflocken 
1/2 TL Brühepulver
20g Öl
60g Bulgur

in den Mixtopf geben, Gareinsatz einhängen und Varoma drauf stellen
28 Min. / LL / Varoma / Stufe 1 garen
Probe am Lauch machen und eventuell 1-2 Minuten verlängern 

- alles in eine große Schüssel geben, vermischen und warm servieren. 
- Dazu passt Ramadan Fladenbrot oder Brotstückchen



Misket Köfteli Pırasa

Malzemeler:
900g Pırasa, yıkanmış 


2 cm kalınlığında kesin ve  Varomaya koyun

Köfte için
40g soğan


hazneye ilave edin ve 3 saniye/ 5 Hız ufaltın
 spatula yardımıyla tekrar 3 saniye/ 5 Hız ufaltın

400g kıyma
tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı kimyon   
1/2 tatlı kaşığı pulbiber


ilave edin ve 35 saniye / Saat Yönü Tersine Çalışma / 4 Hız 

- 40g unu bir tabaga alın ve kıymadan küçük köfteleri yapın ve bulayın 
- unlanmış köfteleri Buhar Sepetine koyun  

1200g su
15g biber salçası
tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı pulbiber
1/2 tatlı kaşığı 
20g sıvı yağ
60g Bulgur


hazneye ilave edin, Buhar Sepetini takın, Varomayı üzerine yerleştirin 
28 dakika / Saat Yönü Tersine Çalışma / Varoma / 1 Hız haşlayın 
                              pırasalar pişmediyse 1-2 dakika fazla haşlayın 

- Hepsini büyük kaba alın,kaşık yardımıyla karıştırın ve  sıcak servis edin 
- Yanina Ramazan Pidesi yada Brotstückchen servis edebilirsiniz

Freitag, 14. April 2017

Börek mit Schafskäse / Peynirli Börek

Börek mit Schafskäse





Zutaten:
6 Blätter Yufka-Teig (1KG)

2 Eier


in den Mixtopf geben und 30 Sek. / Stufe 4 schlagen 

130g Milch
100g Öl
30g Mineralwasser


zugeben und 20 Sek. / Stufe 4

Füllung:
10 Stiele Petersilie, nur die Blätter

in den trockenen Mixtopf geben und 6 Sek. / Stufe 6 zerkleinern 

200g Schafskäse, geviertelt

zugeben und 5 Sek. / Stufe 3 zerkleinern 

Bestreuen:
Schwarzkümmel

- ein Backblech mit Backpapier auslegen 
- 1 Blatt Yufka wellenförmig auf das Blech legen, 4 EL von der Eier-Milch-Mischung beträufeln
- darauf ein weiteres Yufkablatt wellenförmig legen und wieder 4 EL von der Eier-Milch-Mischung beträufeln
- ein weiteres Yufkablatt locker drauf legen und die komplette Käsemischung darauf verteilen 



- das 4 Teigblatt wieder wellenförmig ausbreiten und mit 4 EL von der Eier-Milch-Mischung beträufeln
- 5 Teigblatt auch ausbreiten und beträufeln
- das 6 Teigblatt ausbreiten, sodass die Ränder etwas überlappen 
- die überlappten Ränder drunter klappen (siehe Bild)

                                   

- mit der restlichen Eier-Milch-Mischung bestreichen und mit Schwarzkümmel bestreuen

                                   
                                                
- Im vorgeheizten Backofen bei 200°C, ca. 25-35 Minuten backen
- Gegebenenfalls auch 5 Minuten in der untersten Schiene backen !
- Auskühlen lassen und anschließend mit einer Schere in gewünschte Stücke schneiden. 
  (Börek könnt ihr auch vor dem Backen mit einem Messer in gewünschte Stücke schneiden) 



Peynirli Börek 


Malzemeler:
6 adet Yufka (1KG)

2 yumurta


hazneye ilave edin ve 30 saniye / 4 Hız karıştırın

130g süt
100g sıvı yağ
30g madem suyu


ilave edin ve 20 saniye / 4 Hız 

 Için:
10 sap maydonoz, tek dal

kurumus hazneye ilave edin ve 6 saniye / 6 Hız ufaltın

200g Beyaz Peynir, dörde bölün

ilave edin ve 5 saniye/ 3 Hız ufaltın

Üzeri Için:
çörek otu

- Fırın Tepsisine yağlı kağıt yerleştırın
- Ilk Yufkayı Tepsiye yerleştırın ve 4 yemek kaşığı Yumuta-Süt- Karışımdan sürün 
- üzerine bir tane Yufka büzülerek daha yerleştırın ve 4 yemek kaşığı Yumuta-Süt- Karışımdan sürün 
- tekrar bir Yufkayı büzülerek serin Peynir-Karışımdan üzerine dağıtın 
- dördüncü Yufkayı üzerine yerleştırın ve 4 yemek kaşığı Yumuta-Süt- Karışımdan sürün 
- Üzerine tekrar Yufka serilir ve Karışımdan sürülür 
- 6 Yufkayı uçları dışa sarkacak şekilde üzerine serilir
tepsinin dışında kalan yufkalar altına doğru kapatılır (Resime bakınız) 
- kalan Yumurta-Süt- Karışımdan üzerine gezdirilerek dökülür her yerine yaydırılır.
ve çörek otu serpilir
Önceden ısıtılmış 200 derece 25-35 dakika pişirin.
İsterseniz  5 dakika altından atabilirsiniz 
soğuduktan sonra böreği makas ile kesin 
  (böreği pişirmeden önce bıçak  ile kesebilirsiniz)