Sonntag, 18. Dezember 2016

Kürbismuffins / Balkabaklı Muffin

Kürbismuffins




Zutaten:
90g Kürbis, in Stücke

Kochtopf mit Wasser gefüllt ca. 8-10 Minuten kochen ( bis es weich ist ) 

Ich habe 450g Kürbisfleisch genommen und Portionsweise eingefroren. So kann ich bei Bedarf schnell rausholen und die leckeren Muffins zubereiten.

90g Kürbisfleisch, kalt 

in den Mixtopf geben und 5 Sek. / Stufe 6 zerkleinern und umfüllen 
Mixtopf spülen

60g Wasser, lauwarm
1 gehäufter TL Trockenhefe

in den Mixtopf geben, mit dem Spatel rühren, mit dem Mixtopfdeckel schließen und 10 Minuten ruhen lassen 

Kürbispüree
1 TL Honig
1 Eiweiß
20g Öl
1/4 TL Pumpkin-Pie-Spice Gewürz
1 TL Salz
4 Walnüsse mit den Händen groß zerkleinern  
230g Mehl 

zugeben und 2 Min. / Knetstufe kneten 

Bestreichen:
1 Eigelb
Kürbiskerne

- Teig klebt leicht an den Händen
- in eine Schüssel geben und zugedeckt 20-25 Minuten gehen lassen
- Den Teig in 11 Portionen teilen, mit bemehlten Händen zu Bällchen formen und in eine Muffinform geben, gegebenenfalls Papierförmchen benutzen
- mit Frischhaltefolie zudecken und 45 Min. gehen lassen
-mit Eigelb bestreichen und mit Kürbiskerne bestreuen
- Im vorgeheizten Backofen bei 200°C, 18-22 Minuten backen 


Balkabaklı Muffin



Malzemeler:
90g Balkabak, parçalara kesin 

tencerede 8-10 dakika kaynatın ( yumuşak olana kadar)

Ich habe 450g Kürbisfleisch genommen und Portionsweise eingefroren. So kann ich bei Bedarf schnell rausholen und die leckeren Muffins zubereiten.

90g kaynatilmiş balkabak, soğuk

hazneye ilave edin ve 5 saniye / 6 Hız püreleyin
ve kaba
alın
Hazneyi yıkayın 

60g ılık su
1 tepeleme tatlı kaşığı kuru maya

hazneye ilave edin, spatula yardımıyla karıştırın, hazneyi kapatin ve 10 dakika bekletin

balkabak püresi 
1 tatlı kaşığı bal
1 yumurta akı
20g sıvıyağ
1/4 tatlı kaşığı Kabak-Pasta-Baharat
1 tatlı kaşığı tuz
4 ceviz, ellerinizle küçük parçalara koparin
230g un

ilave edin ve 2 dakika/ Yoğurma Modunda yoğurun

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
balkabak 

- Hamuru ellerinizle hafif yapışıyor
- bir kaba alın ve 20-25 dakika kapalı şekilde mayalandırın  
- Hamuru 11 parçalara bölün, ellerinizi hafif unlayın ve yuvarlayın ve bir muffin kalıbına alın ( isterseniz muffin kağıtlerı yerleştırın )
- streç film ile örtün ve tekrar 45 dakika mayalandırın 
-yumurta sarısını üzerine sürün ve balkabak çekirdeği serpin
- Önceden ısıtılmış 200°C fırında 18-22 dakika pişirin

Dienstag, 13. Dezember 2016

Vanillekipferl / Vanilyalı ay kurabiyesi

Vanillekipferl 





Zutaten: ca. 65 Stück
100g Mandeln 

18 Sek. / Stufe 9 zerkleinern 

200g kalte Butter, in Stücke
250g Mehl 
1 Prise Salz
80g Puderzucker
2 Packung Vanillezucker

zugeben und 2,5 Min. / Knetstufe kneten 

- zusammenkneten, in Frischhaltefolie wickeln und für eine Stunde in den Kühlschrank geben
- kleine Portionen entnehmen, zu Kipferl formen und auf ein Backblech geben 
- Im vorgeheizten Backofen bei 180°C, 12-15 Minuten backen ( nur solange bis die Spitzen sich leicht verfärbt haben)


Wälzen:
200g Zucker
3 Packungen Vanillezucker


in den Mixtopf geben und 8 Sek. / Stufe 10 pulverisieren 


- die lauwarmen Kipferl darin wälzen oder bestreuen


Vanilyalı ay kurabiyesi

Malzemeler: ca. 65 Adet
100g badem

18 saniye / 9 Hız ufaltın 

200g soğuk tereyağ, küp küp kesin
250g un
1 tutam tuz
80g pudra şeker
paket vanilya şeker

ilave edin ve 2,5 dakika/ Yoğurma Modunda yoğurun


- birleşene kadar yoğurun, streç filme sarın ve buzdolabında bir saat bekletin 
- küçük parçalara bölün, ay şeklini verin ve tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 12-15 dakika pişirin.(uçları hafif kahverengi olacak) 

Bulamak in:
200g tozşeker
paket vanilya şeker


hazneye ilave edin ve 8 saniye / 10 Hız ufaltın 

ılık olan ay kurabiyeleri içinde bulayın yada üzerine serpin 

Montag, 5. Dezember 2016

Haselnuss-Zimt-Kekse / Fındık-Tarçın-Kurabiye

Haselnuss-Zimt-Kekse







Zutaten:
100g Haselnüsse

in den Mixtopf und 8 Sek. / Stufe 5 - 5,5 zerkleinern und umfüllen 

190g weiche Butter
40g Öl
100g Puderzucker
1 Packung Vanillezucker
1 Eiweiß
1/2 TL Zimt 
1 Packung Backpulver 
350g Mehl
80g gemahlene Haselnüsse

in den Mixtopf geben und 1 Min. / Knetstufe kneten

- aus dem Teig walnussgroße Stücke nehmen und zu Kugeln formen und auf ein Backblech legen
- Im vorgeheizten Backofen bei 180°C, ca. 15-20 Min. backen 

Wälzen:
3 EL Puderzucker
1 TL Zimt
20g gemahlene Haselnüsse

mischen und anschließend die fertigen Plätzchen leicht wälzen 



Fındık-Tarçın-Kurabiye


Malzemeler:
100g Fındık
hazneye koyun ve 8 saniye/ 5-5,5 Hız ufaltın ve bir kaba alın


190g yumuşak tereyağ
40g sıvı yağ
100g pudra şeker
1 paket vanilya şeker
1 yumurta akı
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
350g un
80g çekilmis Fındık


hazneye ilave edin 1 dakika / Yoğurma Modunda yoğurun


- Hamur dan yarım ceviz büyüklüğünde toplar alın ve tepsiye dizin
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Bulamak için:
3 yemek kaşığı pudra şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
20g çekilmis Fındık

 karıştırın ve sonra kurabiyeleri içinde bulayın

Freitag, 2. Dezember 2016

Orangen-Spritzgebäck / Portakallı Tırtıllı Kurabiye

Orangen-Spritzgebäck 





Zutaten: 25 Stück
80g Zucker
Schale einer Orange, in Stücke
1 gehäufter TL Zitronenzucker
1 Packung Vanillezucker

 in den Mixtopf geben und 15 Sek. / Stufe 10 pulverisieren 

125g weiche Butter
30g Speisestärke 
1 Ei
200g Mehl 

zugeben und 2 Min. / Knetstufe kneten  
 
Guß:
2 EL Orangensaft
10-11 TL Puderzucker

mischen 

- den Teig in einen Spritzbeutel füllen
- Backblech mit Backpapier belegen und  mit dem Spritzbeutel Kringel spritzen 
- Im vorgeheizten Backofen bei 170°C, 10 - 12 Minuten backen 

 Wer mag, kann die Kringeln mit dem Guß verzieren!



Portakallı Tırtıllı Kurabiye



Malzemeler: 25 Adet
80g tozşeker
1 portakal kabuğu ,küçük parçalara kesin
1 tepeleme tatlı kaşığı Limon şekeri
1 paket vanilya şeker

hazneye ilave edin ve 15 saniye / 10 Hız ufaltın

125g yumuşak  tereyağ
30g mısır nişaştası
1 yumurta
200g un

ilave edin 2 dakika/ Yoğurma Modunda yoğurun


Glasur:
2 yemek kaşığı portakal suyu
10-11 tatlı kaşığı pudra şeker

 karıştırın

- hamuru sıkma torbasına koyun
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve sıkma torbası ile yuvarlak tırtıl şekil vererek kalıbdan sıkınız
- Önceden ısıtılmış 170°C fırında 10-12 dakika pişirin.

Isterseniz Kurabiyeleri glasur ile süsleybilirsiniz!