Sonntag, 8. Januar 2017

Curry-Pilz-Geschnetzeltes / Körili Tavuk Sote

Curry-Pilz-Geschnetzeltes


Zutaten:
500g Hähnchenbrust

in Streifen schneiden und in einer Pfanne mit etwas Öl braten, anschließend mit Salz würzen

1 Zwiebel, vierteln 

in den Mixtopf geben und 5 Sek. / Stufe 6 zerkleinern 
mit dem Spatel nach unten schieben und nochmals 5 Sek. / Stufe 6 zerkleinern 

30g Öl

zugeben und 2 Min. / 100°C/ Stufe 1 dünsten 

400g Champignons, vierteln 

4 Min. / 100°C/ LL/ Sanftrührstufe

30g Speisestärke

zugeben und 1,5 Min. / 100°C/ LL/ Sanftrührstufe 

1 EL Curry
2 TL Brühe
etwas Petersilie, gehackt
300g Sahne
130g Wasser
je 1 Prise Pfeffer, Kümmel, Zucker
je 1 Messerspitze Kurkuma, Chillipulver, Paprika edelsüß 

7 Min./ 100°C/ LL/ Stufe 1 garen 

- die Soße zu den gebratenen Hähnchen geben, kurz aufkochen
- Abschmecken und mit Reis oder Nudeln servieren   

Tip: Salz bitte nachdem ihr abgeschmeckt habt, zufügen!




Körili Tavuk Sote

Malzemeler:
500g tavuk göğsü

uzun olarak kesin ve tencerede biraz sıvıyağ ile kavurun, son olarak tuz ekleyin 

soğan, dörde bölün   

hazneye ilave edin ve 5 saniye / 6 Hız ufaltın
Spatula yardımıyla aşağıya ıtınız ve tekrar 5 saniye / 6 Hız ufaltın

30g sıvıyağ
 ilave edin ve 2 dakika / 100°C/ 1 Hız

400g taze mantar, dörde bölün  

4 dakika / 100°C/ Saat Yönü Tersine Çalışma /Kaşık Hızı 

30g mısır nişastası

ilave edin ve 1,5 dakika / 100°C/ Saat Yönü Tersine Çalışma /Kaşık Hızı 

1 yemek kaşığı köri
tatlı kaşığı et suyu tozu
biraz maydanoz, doranmış
300g krema
130g su
hepsinden 1 tutam karabiber, kimyon, şeker 
hepsinden 1 bıçak ucu zerdeçal, pulbiber, tatlı kırmızı biber  

7 dakika / 100°C/ Saat Yönü Tersine Çalışma / 1 Hız  

- Sosu kavrulmuş tavuklarin üzerine dökün ve biraz kaynatın
- Tadına bakın ve pilav yada makarna ile servis edin  
   

Not: Tadına baktıkdan sonra tuz ekleyin! 

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