türkischer Milchreis
Zutaten:7-8 Personen
200g gewaschener Rundkornreis (Marke: Tosya Goldkorn)
250g Wasser
1 Prise Salz
in den Mixtopf geben und 6 Min./ 100°C/LL/ Stufe 1 garen
Anschließend im Mixtopf 7 Minuten ruhen lassen
900g Milch, 3,5%
1 Packung Vanillezucker
130g Zucker
zugeben, mit dem Spatel verrühren und 30 Min./LL/ 90°C/ Stufe 1
100g Milch, 3,5%
15g Speisestärke
in einer Schüssel verrühren und beim ständigen Rühren in den Mixtopf zugeben
1 Min./ 90°C/ LL / Stufe 1
- den Milchreis auf ca. 7 Schälchen verteilen, Abkühlen lassen und anschließend mit Walnüssen und Zimt bestreuen
Malzemeler:7-8 Kişi
200g yıkanmış kirik pirinç ( Tosya Goldkorn)
250g su
1 tutam tuz
hazneye ilave edin ve 6 dakika / 100°C/ Saat Yönü Tersine Çalışma / 1 Hız pışırın
Daha sonra 7 dakika haznenin içinde bekletin
900g süt, 3,5%
1 paket vanilya şeker
130g toz şeker
ilave edin, spatula yardımıyla karıştırın ve 30 dakika / 90°C/ Saat Yönü Tersine Çalışma / 1 Hız pışırın
100g süt, 3,5%
15g mısır nışastası
kasenin içinde karıştırın ve karıştıra karıştıra hazneye ilave edin
1 dakika / 90°C/ Saat Yönü Tersine Çalışma / 1 Hız pışırın
- Sütlaç 7 kaselere paylaştırın, soğumaya alın
- sonra üzerine tarçin ve ceviz serpin
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen