selbstgemachte Butter
Zutaten:
400g kalte Sahne
in den Mixtopf geben und 4 Min./ Stufe 4
200g kaltes Wasser
nach Wunsch Salz, Meersalz, Schwarzkümmel, Walnüsse oder Dill
(ich habe 1 TL Salz zugegeben)
zugeben und nochmal 4 Min. / Stufe 4
- das ganze durch ein feines Sieb sieben
- eine Schüssel mit kaltem Wasser und Eiswürfeln füllen( das Wasser muss sehr kalt sein)
- die fertige Butter in das Wasser geben und mit einem Löffel oder Einmalhandschuhe im kalten Wasser ausdrücken
- diesen Vorgang solange wiederholen bis das Wasser klar ist
Aus 400g Sahne habe ich ca. 200g Butter erhalten.
ev yapımı Tereyağı
Malzemeler:
400g soğuk krema
hazneye ilave edin ve 4 dakika / 4 Hız
200g soğuk su
isteğe bağlı tuz, deniz tuzu, cörekotu ceviz yada dereotu
(ben 1 tatlı kaşığı tuz ekledim)
ilave edin ve 4 dakika / 4 Hız
- tereyağı oluştuktan sonra suyunu ince tel süzgeç ile süzelim
- bir kaba soğuk su ve buz koyun, cünkü su cok soğuk olmazi lazim
- elde etdiğimiz tereyağı buzlu suya atalım ve kaşık yada eldiven yardımılya suyunu cikartin
- bu işlemi suyu berraklaşana kadar tekrarlayın, böylece tereyağ katılaşacak
- 400g kremadan 200g tereyağ elde etdim
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