Ofenchips
Zutaten:
410g Kartoffeln
schälen, waschen und in dünne Scheiben schneiden
- die Kartoffelscheiben in eine Schüssel geben,kaltes Wasser zugeben und 15 Min. warten lassen
- Wasser abgießen und die Kartoffelscheiben auf ein Geschirrtuch nehmen und mit einem anderen Tuch gut abtrocknen ( dürfen nicht aufeinander liegen)
1 1/2 EL Öl
1 1/2 - 2 TL Paprika, edelsüß
1/2 TL Salz
1 Prise Pfeffer
- in einer Schüssel mischen, Kartoffel dazugeben und gut wälzen
- Backblech mit Backpapier auslegen, die Scheiben darauf verteilen, sodass Sie nicht übereinander liegen
- Im vorgeheizten Backofen bei 200°C, ca. 25-30 Minuten goldbraun backen
- Nicht vergessen einmal zu wenden
Fırında Patates Cipsi
Malzemeler:
410g patates
patateslerin kabuklarını soyun, yıkayın ve incecik dilimleyin
- bir kap içerisine soğuk su doldurun,patatesleri ekleyin ve 15 dakika bekletin
-suyu dökün, patatesleri kurulama bezin üzerine alın ve iyice kurulayın ( patatesleri üst üste koymayin)
-suyu dökün, patatesleri kurulama bezin üzerine alın ve iyice kurulayın ( patatesleri üst üste koymayin)
1 1/2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 1/2 - 2 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tutam karabiber
- büyük kapın icine alın karıştırın, patatesleri ilave edin ve iyice harmanlayın
- Patatesleri yağlı kağıt serili tepsiye üst üste koymadan yerleştirin
- Önceden ısıtılmış 200 derece 25-30 dakika pişirin.
- Patatesleri bir kere çevirmeyi unutmayın
- Patatesleri bir kere çevirmeyi unutmayın