Pilzsoße
Zutaten:
1/2 Zwiebel, halbiert
in den Mixtopf geben und 3 Sek. / Stufe 5 zerkleinern und nach unten schieben
40g Butter
zugeben und 2,5 Min. / Varoma / Stufe 1 dünsten
zugeben und 5 Min. / 100°C / LL / Sanftrührstufe garen
40g Mehl
2 Min. / 100°C/ LL / Sanftrührstufe weiter garen
200g Sahne
30g Milch, 1,5%
2 Prisen Cayennepfeffer
1/2 TL Salz
1 TL Brühe
1/2 TL Thymian
1/2 TL Petersilie
zugeben 9 Min. / 100°C / LL / Stufe 1
- Abschmecken gegebenenfalls würzen
- Wem die Soße zu dickflüssig sein sollte, einfach etwas Milch dazugeben
- zu Schnitzel, Fleisch etc. servieren
Mantar Sosu
Malzemeler:1/2 soğan, ikiye bölün
hazneye ilave edin ve 3 saniye/ 5 Hız ufaltın ve Spatula yardımıyla soğanları asaya itiniz
ilave edin ve 2,5 dakika / Varoma / 1 Hız kavurun
ilave edin ve 5 dakika / 100°C / Saat Yönü Tersine Çalışma / Kaşık Hızı kavurun
40g un
2 dakika/ 100°C / Saat Yönü Tersine Çalışma / Kaşık Hızı devam kavurun
200g krema
30g süt, 1,5%
2 tutam Cayennepfeffer
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı et suyu tozu
1/2 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı maydanoz
ilave edin ve 9 dakika / 100°C / Saat Yönü Tersine Çalışma / 1 Hız
- Tadına bakın ve isterseniz baharat ekleyebilirsiniz
- Sos size koyu geliyorsa biraz süt ilave edin
- Sosu şnitzel yada etlere kullanabilirsiniz