Donnerstag, 2. November 2017

Kürbisnudeln mit Hackbällchen Toskana / Balkabaklı Makarnalı Köfteler

Kürbisnudeln mit Hackbällchen Toskana






Zutaten: 
350-500g Kürbisnudeln

in kochendes Wasser 3-4 Minuten kochen  

Hackbällchen
1 kleine Zwiebel, vierteln 
1 Knoblauchzeh
10 Stängel Petersilie, abgezupft
4 Blätter Basilikum 

alles in den Mixtopf geben und 4 Sek. / Stufe 5 zerkleinern 

500g Hackfleisch 
1 TL Tomatenmark 
1 Ei
50g Paniermehl , eingeweicht
1 1/2 TL Salz
1/2 TL Pfeffer
1 TL Paprika edelsüß
1/2 TL Paprika rosenscharf

zugeben und 30 Sek. / LL / Stufe 3 vermischen 

200g Mozarella, in würfeln  geschnitten

- kleine Stücke entnehmen, in die Mitte eine Mulde drücken, 1 Würfel Mozarella tun, Hackbällchen formen und in den Varoma legen 

Soße:
1 Knoblauchzeh
5 Blätter Basilikum
50g Zwiebeln 

4 Sek. / Stufe 5 zerkleinern 
30g Olivenöl

zugeben und 2 Min. / 100°C/ Stufe 1 

400g gehackte Tomaten
1 TL Salz
etwas Pfeffer
etwas Thymian
35g Tomatenmark 
1 TL Paprika edelsüß
100g Gemüsebrühe
Varoma aufsetzen
25 Min. /Varoma/ LL/Stufe 1 garen  

- Varoma zur Seite nehmen , Soße abschmecken 
- Hackbällchen mit der Soße vermengen und über die Nudeln geben
- Wer mag, kann noch Mozarella geben  


Balkabaklı Makarnalı Köfteler



Malzemeler: 

kaynar suya koyun ve 3-4 dakika kaynatın   

Kıymalı Toplar
1 adet çük şoğan, dörde bölün
1 diş sarımsak 
10 sap maydanoz, tek dalari kullanin 
4 dal fesleğen

hepsini hazneye ilave edin ve 4 saniye / 5 Hız ufaltın
500g Kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yumurta
50g galeta unu, islatılmış
1 1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
1/2 tatlı kaşığı biber rosenscharf

ilave edin ve 30 saniye /  Saat Yönü Tersine Çalışma / 3 Hız  karıştırın

200g Mozarella, küp küp dorayın

Hatan küçük toplar alın, ellerinizle biraz açın ve ortaya Peynirleri yerleştirin, baştirip top haline getirin  ve Varomaya yerleştirin

Sos:
diş sarımsak
5 dal taze 
50g soğan 

4 saniye / 5 Hız ufaltın
30g zeytinyağ

ilave edin 2 dakika / 100°C/ 1 Hız

400g kıyılmış domates (1 kutu)
1 tatlı kaşığı tuz
biraz karabiber
biraz kekik
35g biber salçası
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
100g tavuk suyu

Varomaya üzerine yerleştirin 
25 dakika /Varoma/ Saat Yönü Tersine Çalışma / 1 Hız pişirin

- Varoma kenara alın , Sosun tadına bakın
- Kıymalı topları kaseye alın ve sosu üzerine dökün ve kaşık yardımıyla karıştırın 
- Isterseniz üzerine Mozarella serpe bilirsiniz  

 

Mittwoch, 1. November 2017

Kürbisnudeln / Balkabaklı Makarna

Kürbisnudeln 



Zutaten:
150g Kürbis, Stücke schneiden

in den Garkörbchen geben

500g Wasser 

in den Mixtopf geben, Garkörbchen einhängen 15 Min. / 100°C/ Stufe 2 garen
etwas Abkühlen lassen 

Kürbis 
1 EL Olivenöl
in den Mixtopf geben  4 Sek. / Stufe 6,5 pürieren
runterschieben und nochmals 3 Sek. / Stufe 6,5 pürieren 
1 Ei (M)
1 TL Salz 
360g Mehl 

zugeben und 2 Min. / Knetstufe kneten

- auf die Arbeitsfläche geben und zu einem glatten Teig kneten
- in Folie wickeln und 30 Minuten ruhen lassen 



- den Teig in 4 Stücke teilen, von beiden Seiten bemehlen und durch die Nudelmaschine rollen
- die Platten bemehlen, falten und nochmals durch die Nudelmaschine rollen lassen
- die Platten bemehlen und anschließend Bandnudeln, Spaghetti etc. schneiden oder rollen 
- in Mehl wälzen und 1 Stunde trocknen lassen und anschließend in reichlich Salzwasser 3-4 Minuten kochen 

Notiz: Ihr könnt die Nudeln prima auf Vorrat vorbereiten. Dafür einfach die fertigen Nudeln auf Geschirrtücher luftig ausbreiten und trocknen lassen.  


Balkabaklı  Makarna

Malzemeler:
150g Balkabak ,küp küp kesin

Buhar Sepetine yerleştirin

500g su

hazneye ilave edin , Buhar Sepetini yerleştirin ve 15 dakika / 100°C/ 2 Hız haslayın
biraz soğutmaya birakin

Balkabak
1 yemek kaşığı zeytinyağ

hazneye ilave edin ve 4 saniye /  6,5 Hız püreleyin
Spatula yardımıyla aşağıya ıtınız ve tekrar 3 saniye / 6,5 Hız püreleyin

1 yumurta (M)
1 tatlı kaşığı tuz
360g un

ilave edin ve 2 dakika / Yoğurma Modunda yoğurun

- hamuru tezgaha üzerine alın ve birleşene kadar yoğurun
- streç film ile sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin
- hamuru dörde bölün, arkalı önlü unlayıp, biraz elinizle açin ve makarna makinesinden geçirin 
- makinadan cikan hamuru unlayıp, katlayıp tekrar makinadan geçirin 
- ince ve uzun hamuru tekrar unlayıp Tagliatelle yada  Spaghetti kesin 
- en sonunda makarnaları una bulayıp ve 1 saat tezgahta bekletıp sonra tuzlu suyda 3-4 dakika pişirin

 

Dienstag, 10. Oktober 2017

Spinatsuppe / Ispanaklı Corba

Spinatsuppe





Zutaten: 6 Personen
1 Zwiebel, vierteln 

in den Mixtopf geben und 3 Sek. / Stufe 5 zerkleinern
mit dem Spatel runter schieben und nochmals 3 Sek. / Stufe 5 zerkleinern 

35g Öl 

zugeben und 2 Min. / 100°C/ Stufe 1 

1 Tomate, vierteln 

zugeben und 4 Sek. /Stufe 5 zerkleinern

1 TL Paprikamark 
400g Hähnchenbrühe 
900g Wasser
250g Spinat, geschnitten 
1/4 TL Pfeffer
1 TL Salz
1/ 2 TL Chiliflocken 
1/2 TL Brühepulver

14 Min. / 100°C/ LL/ Stufe 1 garen

130g Suppennudeln 

zugeben und 6 Min. 100°C/ LL / Sanftrührstufe weiter garen 

- Abschmecken und anschließend servieren 


Ispanaklı Corba 


Malzemeler: 6 kişi için
1 soğan, dörde bölün

hazneye ilave edin ve  3 saniye / 5 Hız ufaltın
Spatula yardımıyla aşağıya ıtınız ve tekrar 3 saniye / 5 Hız ufaltın

35g sıvı yağ

ilave edin ve 2 dakika / 100°C / 1 Hız  haslayın

1 domates,dörde bölün

ilave edin ve 4 saniye / 5 Hız ufaltın

1 tatlı kaşığı biber salçası
400g tavuk suyu
900g su
250g ıspanak, doranmış
1/4  tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1/ 2  tatlı kaşığı pulbiber
1/2  tatlı kaşığı et suyu tozu

14 dakika / 100°C/ Saat Yönü Tersine Çalışma/1 Hız

130g tel şehriye


ilave edin 6 dakika / 100°C/Saat Yönü Tersine Çalışma/ Kaşık Hızı

- Tadına bakın ve servis edin!