Dienstag, 9. Januar 2018

Nudeln mit Hackbällchen und Spinat / Ispanaklı Köfteli Makarna

Nudeln mit Hackbällchen und Spinat 




Hackbällchen: 6 Personen
1 Zwiebel, vierteln 
6 Bätter Petersilie 
4 Blätter Basilikum  

4 Sek. / Stufe 5 zerkleinern 

500g Hackfleisch
1 TL Salz
1/2 TL Kümmel 
1/4 TL weißen Pfeffer
1/2 TL Paprikapulver, edelsüß

zugeben und 40 Sek. / LL / Stufe 3 vermischen 

- kleine Bällchen formen, in Mehl wälzen und in den Varoma legen 

Soße:
1 Zwiebel, vierteln 
1 Knoblauchzeh

4 Sek. / Stufe 5 zerkleinern 

20g Öl
1 TL Mehl 

zugeben und 2 Min. / 100°C/ Stufe 1 garen und umfüllen

900g Wasser
1/2 TL Salz
1 TL Brühe

in den Mixtopf geben, Varoma aufsetzen und 15 Min. / Varoma / Stufe 2

- Varoma beiseite stellen, Wasser auffangen

Zwiebeln in den Mixtopf geben 
1 Dose gehackte Tomaten

zugeben und 3 Sek. / Stufe 5 zerkleinern 

400g von dem aufgefangen Wasser
200g Sahne ( Cremefine 15% habe ich genommen)
1 TL Brühe
2 Würfel Zucker
1/2 TL Paprika, edelsüß
1/4 TL Pfeffer
2 EL Tomatenmark
1 vollen TL Salz

Mixtopf schließen, Varoma aufsetzen, 
6 Min. / Varoma / Stufe 1 garen 

250g Spinat, geschnitten

zugeben, Varoma aufsetzen und 6 Min. / Varoma / LL/ Sanftrührstufe

- In der Zwischenzeit 400-500g Nudeln auf dem Herd kochen

Die Hackbällchen zu der Soße geben, abschmecken und anschließend mit den Nudeln vermengen 
- Mit geriebenen Mozarella servieren

Ispanaklı Köfteli Makarna 



Köfte için: 6 Kisilik
1 soğan, dörde bölün
6 dal maydanoz
4 dal fesleğen 

4 saniye / 5 Hız ufaltın

500g Kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1/4  tatlı kaşığı beyaz karabiber
1/2  tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber

ilave edin ve 40 saniye/ Saat Yönü Tersine Çalışma /3 Hız karıştırın


- Harçtan küçük toplar yapın, una bulayın ve Varomaya yerleştırın

Sos için:
1 soğan, dörde bölün
1 diş sarımsak

4 saniye / 5 Hız ufaltın

20g  Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı un

ilave edin 2 dakika / 100°C/ 1 Hız pışırın ve kaba alın

900g su
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tavuk suyu tozu

hazneye ilave edin, Varomayı üzerine alın ve 15 dakika / Varoma / 2 Hız ayarlayın

Varomayı kenara alın, suyu ölçü kabına dökün

Soğanı hazneye ilave edin 
1 kutu kıyılmış domates (400g)

ilave edin 3 saniye / 5 Hız ufaltın

400g su (kenara koydunuz su) 
200g krema ( Ben Rama Cremefine 15% kullandım)
1 tatlı kaşığı tavuk suyu tozu
2 küp şeker
1/2 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
1/4 tatlı kaşığı tatlı karabiber
2 yemek kaşığı domates salça
1 dolu tatlı kaşığı tuz

Mixtopf schließen, Varomayı tekrar üzerine alın 
6 dakika / Varoma / 1 Hız pişirin 

250g ıspanak, doranmış

ilave edin, Varomayı tekrar üzerine alıp
6 dakika / Varoma / Saat Yönü Tersine Çalışma / Kaşık Hızı

- Bu arada 400-500g makarna ocak ta pişirin 

- Kıymalı topları sosa ilave edip, tadına bakıp ve son olarak Makarna ile karıştırın 
-Isterseniz üzerine Mozarella serpe bilirsiniz  


Donnerstag, 14. Dezember 2017

Spekulatius Kipferl / Spekulatiuslı ay kurabiyesi

Spekulatius- Kipferl 




Zutaten: ca. 60 Stück
100g Zucker
1 P. Vanillezucker

8 Sek. / Stufe 9 pulverisieren 

230g kalte Butter, in Stücke
260g Mehl 
100g gemahlene Mandeln
1 EL Spekulatiusgewürz
1 Msp. Backpulver

zugeben und 2,5 Min. / Knetstufe kneten 

- zusammenkneten, in Frischhaltefolie wickeln und für eine Stunde in den Kühlschrank geben
- kleine Portionen entnehmen, zu Kipferl formen und auf ein Backblech geben 
- Im vorgeheizten Backofen bei 180°C, 10-12 Minuten backen ( nur solange bis die Spitzen sich leicht verfärbt haben)

Wälzen:
220g Zucker
1 Packung Vanillezucker
1/2 TL Zimt

in den Mixtopf geben und 8 Sek. / Stufe 10 pulverisieren 


- die lauwarmen Kipferl darin wälzen oder bestreuen





Spekulatiuslı ay kurabiyesi




Malzemeler: ca. 60 Adet
100g tozşeker

paket vanilya şeker

8 saniye / 9 Hız ufaltın 

230g soğuk tereyağ, küp küp kesin
260g un
100g öğütülmüş badem
1 yemek kaşığı Spekulatiusgewürz
1 biçak ucu kabartma tozu

ilave edin ve 2,5 dakika/ Yoğurma Modunda yoğurun


- birleşene kadar yoğurun, streç filme sarın ve buzdolabında bir saat bekletin 
- küçük parçalara bölün, ay şeklini verin ve tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 10-12 dakika pişirin.(uçları hafif kahverengi olacak) 

Bulamak in:
220g tozşeker
paket vanilya şeker
1/2 tatlı kaşığı tarçin 



hazneye ilave edin ve 8 saniye / 10 Hız ufaltın 

ılık olan ay kurabiyeleri içinde bulayın yada üzerine serpin 

Sonntag, 10. Dezember 2017

Spekulatius Granola / Spekulatius Granola

Spekulatius Granola



Zutaten:
80g Spekulatius, halbiert

in den Mixtopf geben und 5 Sek. / Stufe 9 mahlen

100g Mandelstifte
1/2 TL Zimt
180g Honig
220g Haferflocken, kernig
1 EL Öl

zugeben und 20 Sek. / LL/ Stufe 3 vermischen

- ein Backblech mit Backpapier belegen und den Granola darauf verteilen
- Im vorgeheizten Backofen bei 170°C, ca. 15-20 Minuten backen. 
- Ab und zu wenden, damit Sie nicht verbrennen.


Spekulatius Granola

Malzemeler:
80g Spekulatius, ikiye bölün

hazneye ilave edin ve saniye /9 Hız öğütün


100g badem çubuklar
1/2 tatlı kaşığı tarçın
180g bal 
220g yulaf ezmesi, kernig
1 yemek kaşığı sıvı yağ

ilave edin ve 20 saniye / Saat Yönp Tersine Çalışma / 3 Hız karıştırın

-  Fırın Tepsiye yağlı kıt yerleştırın ve Granolayı üzerine dıtın
Önceden ısıtılmış 170 derece 15-20 dakika pişirin.
- Yanmaması için Arada bir karıştırın.