Künefe
Zutaten:
1 Paket (500g) Kadayıf (Engelshaar)
- mit den Händen die Teigfäden auseinander ziehen, auflockern und in eine Schüssel geben
200g Butter
30g Öl
in den Mixtopf geben und 6 Min./ 90 °C/ Stufe 2
Mixtopf spülen!
3 Packung Mozarella, in Scheiben schneiden
Zuckersirup:
300g Zucker
300g Wasser
in den Mixtopf geben und 15 Min/ 100°C/ Stufe 2 kochen
2-3 Tropfen Zitronensaft
zugeben 3 Sek. / Stufe 4 vermischen und erkalten lassen
- Buttergemisch über die Teigfäden geben und mit den Händen solange vermischen bis die Butter gleichmäßig verteilt ist
- die Hälfte Engelshaar in eine runde Auflaufform (30cm rund ) geben und zusammendrücken
- Im vorgeheizten Backofen bei 250°C, ca. 18-22 Minuten goldbraun backen.
- Den erkalteten Sirup verteilen und sofort servieren.
- Kadayıfları elinizle minik parçalara ayırın. Bir kabın içine alın
Künefe
Malzemeler:
1 Packung (500g) Kadayıf (Engelshaar)
- Kadayıfları elinizle minik parçalara ayırın. Bir kabın içine alın
200g tereyağ
30g sıvı yağ
hazneye ilave edin ve 6 dakika/ 90 °C/ 2 Hız
Hazneyi yıkayın!
3 paket Mozarella, dilim dilim kesin
Şerbeti için:
300g tozşeker
300g tozşeker
300g su
hazneye ilave edin ve 15 dakika / 100°C/ 2 Hız kaynatın
2-3 damla limon suyu
ilave edin 3 saniye / 4 Hız karıştırın ve Şerbeti soğutun
- Üzerine tereyağlı Karisimi dökün ve iyice harmanlayın
- Tel Kadayıfın yarısını tepsiye alın (30cm) ve elinizle bastırın
- Üzerine dilimlenmiş peynirleri dizin ve kalan Kadayıfları yerlestirin ve
elinizle bastırın
elinizle bastırın
- Önceden ısıtılmış fırında 250 derecede kızarana kadar yaklaşık 18-22 dakika pişirin
- Künefenin üzerine soğuk serbeti dökün ve hemen servis edin.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen