Mittwoch, 17. Januar 2018

Beeren-Mascarpone-Dessert / Meyveli Kup

Beeren-Mascarpone-Dessert 





Creme:7 Gläser
Schmetterling aufsetzen!
250g kalte Sahne
1 Packung Sahnesteif 

30-50 Sek./ Stufe 3,5 steif schlagen, dabei Sichtkontakt halten 

250g Mascarpone
200g Schmand
50g Puderzucker

zugeben und 20 Sek. / Stufe 3 rühren 

- Umfüllen, kühlen lassen und Mixtopf spülen 

7 viereckige Waffeln, halbiert

in den Mixtopf geben und 15 Sek. / Stufe 8 zerkleinern und umfüllen

Beerensoße:
150g Beeren, TK, angetaut
30g Zucker
1 Paket Vanillezucker
1 spritzer Zitronensaft
70g Wasser
1 vollen TL Speisestärke

in den Mixtopf geben 4 Min./ 90°C/LL7 Stufe 2 

- in die Gläser je 1 EL Waffelkrümmel, Creme, 1 EL Waffelkrümmel, Creme und zum Schluss die Beerensoße

Ich habe die Weckgläser 220ml verwendet! 



Meyveli Kup 




Krema:7 Bardak
Kelebekleri takin!
250g soğuk krema
1 paket krema sertleştirici

30-50 saniye / 3,5 Hız çırpın
                                                       gözünüz üstünde olsun!

250g Mascarpone
200g Ekşi Krema
50g pudra şekeri

ilave edin ve 20 saniye / 3 Hız karıştırın

- bir kaseye alın, buzdolabına koyu ve Hazneyi yıkayın!

7  hazır Waffle,ikiye bölün 

hazneye ilave edin ve 15 saniye/ 8 Hız ufaltın ve kaba alın

Meyveli Sos:
150g Karışık Meyve, TK, 5 dakika bekletin
30g tozşekeri
paket vanilya şekeri
1 biraz limon suyu
70g su
1 dolu  tatlı kaşığı mısır nişastası

hazneye ilave edin ve 4 dakika / 90°C / LL/ 2 Hız ısıtın 
Soğmaya bırakın 

- her bir bardağa 1 yemek kaşığı waffle kırıntıları, Krema, 1 yemek kaşığı waffle kırıntıları, Krema ve en sonunda meyveli sosu paylaştırın

Benim Kullandığım Bardaklar Weck den 220ml!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen