Orangen-Spritzgebäck
Zutaten: 25 Stück
80g Zucker
Schale einer Orange, in Stücke
1 gehäufter TL Zitronenzucker
1 Packung Vanillezucker
in den Mixtopf geben und 15 Sek. / Stufe 10 pulverisieren
125g weiche Butter
30g Speisestärke
1 Ei
200g Mehl
zugeben und 2 Min. / Knetstufe kneten
Guß:
2 EL Orangensaft
10-11 TL Puderzucker
mischen
- den Teig in einen Spritzbeutel füllen
- Backblech mit Backpapier belegen und mit dem Spritzbeutel Kringel spritzen
- Im vorgeheizten Backofen bei 170°C, 10 - 12 Minuten backen
Wer mag, kann die Kringeln mit dem Guß verzieren!
Portakallı Tırtıllı Kurabiye
80g tozşeker
1 portakal kabuğu ,küçük parçalara kesin
1 tepeleme tatlı kaşığı Limon şekeri
1 paket vanilya şeker
hazneye ilave edin ve 15 saniye / 10 Hız ufaltın
125g yumuşak tereyağ
30g mısır nişaştası
1 yumurta
200g un
ilave edin 2 dakika/ Yoğurma Modunda yoğurun
Glasur:
2 yemek kaşığı portakal suyu
10-11 tatlı kaşığı pudra şeker
karıştırın
- hamuru sıkma torbasına koyun
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve sıkma torbası ile yuvarlak tırtıl şekil vererek kalıbdan sıkınız
- Önceden ısıtılmış 170°C fırında 10-12 dakika pişirin.