Sonntag, 9. April 2017

Muffin Poğaça / Muffinlı Poğaça

Muffin Poğaça 




Teig: 18 Muffins
420g Milch
1 frische Hefe 
in den Mixtopf geben und 2 Min. / 37°C/ Stufe 2 erwärmen

1 TL Honig 
180g Öl
2 Eiweiß
1 TL Balsamico Essig
2 1/2 TL Salz
825g Mehl 
zugeben und 4 Min. / Knetstufe kneten 

Füllung:
4 Stiele Petersilie, nur die Blätter
5 Blätter Minze
3 Blätter Basilikum


in den Mixtopf geben und 3 Sek. / Stufe 6 zerkleinern 

220g Hackfleisch
1 TL Salz
1/2 TL Chiliflocken
3 TL Öl
etwas Pfeffer
1/4 TL Oregano 

zugeben und 5 Min. / Varoma / LL / Stufe 1 garen

Bestreichen:
2 Eigelbe
1 TL Öl

- den weichen Teig in eine Schüssel geben, mit einer Tüte verschließen  und 1 Stunde gehen lassen  
-  54 wallnussgroße Stücke entnehmen und mit leicht geölten Händen ca. cm rund ausrollen 
- in die Mitte 1 TL von der Füllung geben und wie auf dem Bild zuklappen 




-Muffinform leicht einfetten
- jeweils 3 Stücke in eine Muffinform geben, aber mit der Öffnung nach oben
- mit den restlichen Teigstücken fortfahren
- zugedeckt 10 Minuten ruhen lassen 
- Eigelbe mit 1 TL Öl mischen und die Muffins bestreichen
- Im vorgeheizten Backofen bei 180°C , ca. 20-25 Minuten backen
- Nachdem Backen für 5 Minuten ein Geschirrtuch legen und anschließend genießen :=) 





Muffinlı Poğaça 



Hamuru için: 18 Muffin
420g süt
1 frische maya

hazneye ilave edin ve 2 dakika/ 37°C/2 Hız kaynatın 

tatlı kaşığı bal 
180g sıvı yağ
2 yumurta akı 
tatlı kaşığı sirke (balsamico)
2 1/2 tatlı kaşığı tuz
825g un

ilave edin 4 dakika / Yoğurma Modunda yoğurun


 için:
4 dal maydanoz
5 dal nane
3 dal fesleğen


hazneye koyun ve 3 saniye/ 6 Hız ufaltın 

220g kıyma
tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı pulbiber
tatlı kaşığı sıvı yağ
biraz karabiber
1/4 tatlı kaşığı kekik

ilave edin ve 5 dakika / Varoma / Saat Yönü Tersine Çalışma/ 1 Hız kavurun


Üzeri için:
2 yumurta sarısı 
tatlı kaşığı sıvı yağ

-yumuşak hamuru kaba alın, hamuru üzerine poşet geçirin ve 1 saat mayalandırın. 
- 54 ceviz büyüklüyünde parçalar koparın ve hafif yağlanmış ellerle cm açi 
- ortasina bir tatlı kaşık harctan koyun ve resimde gibi kapatın
- muffin kalıbını hafif yağlayın 
- her bir muffin kalıbına 3 adet hamur parçalar koyun, ama açık ağzı üzeriye gelecek şekilde koyun 
- kalan hamur parcalari ile devam edin 
- üzerini örtüp tekrar 10 dakika mayalandırın
- Yumurta sarıları ve tatlı kaşığı sıvı yağ ile  karıştırın ve mufinlerin üzerine sürün
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirin
- Muffinlı Poğaçalar piştikten sonra 5 dakika için bezle örtün
 

Donnerstag, 23. März 2017

Spinat Erişte Auflauf / Fırında Ispanaklı Erişte

Spinat Erişte Auflauf 








Zutaten:
300g Erişte ( türkische Bandnudeln)
1 TL Salz

nach Packungsanleitung bissfest kochen, abschrecken und erkalten lassen

1 Zwiebel, geviertelt

in den Mixtopf geben und 5 Sek. / Stufe 6 zerkleinern
mit dem Spatel runterschieben und nochmals 5 Sek. / Stufe 6 zerkleinern 

30g Rapsöl 

zugeben 3 Min. / Varoma/ Stufe 1 dünsten

200g frischen Spinat, geschnitten

zugeben und 5 Min. / 120°C/LL/Stufe 2  dünsten

1 TL Salz
1/4 TL Pfeffer
1/2 TL Chilliflocken
200g Sahne
50g Milch

zugeben 1 Min. / 100°C/ LL/Stufe 1

Bestreuen:
150g Gouda, gerieben 


- Eriste in eine Auflaufform geben, die Spinatsoße zugeben und gut vermischen
- Mit Käse bestreuen und im vorgeheizten Backofen bei 180°C,  20-25 Minuten backen




                                



 Fırında Ispanaklı Erişte



Malzemeler:
300g Erişte
1 tatlı kaşığı tuz

Erişteleri  tuzlu suda haşlayın 
  Dişe gelecek şekilde haşlanır ve soğumaya alınır
1 soğan, dörde bölün

hazneye ilave edin ve 5 saniye/ 6 Hız ufaltın
 spatula yardımıyla tekrar 5 saniye/ 6 Hız ufaltın

30g sıvıyağ

ilave edin 3 dakika / Varoma/  1 Hız haslayın

200g taze ıspanak, doğranmış

ilave edin 5 dakika / 120°C/Saat Yönü Tersine Çalışma/ 2 Hız haslayın

1 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı pulbiber
200g krema
50g süt

ilave edin 1 dakika / 100°C/Saat Yönü Tersine Çalışma/ 1 Hız haslayın

Üzeri icin:
150g Peynir (Gouda) rendelenmış


- Erişteleri fırın kabına koyulur, üzerine ıspanaklı sosu dökülür ve güzelce karıştırarak sosu Eriştelere yedirilir
- Peyniri üzerine serpin ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına sürün ve yaklaşık 20-25 dakika pişirin

Sonntag, 19. März 2017

türkischer Milchreis / Sütlaç

türkischer Milchreis




Zutaten:7-8 Personen 
200g gewaschener Rundkornreis (Marke: Tosya Goldkorn)
250g Wasser
1 Prise Salz

in den Mixtopf geben und 6 Min./ 100°C/LL/ Stufe 1 garen 
Anschließend im Mixtopf 7 Minuten ruhen lassen 

900g Milch, 3,5%
1 Packung Vanillezucker
130g Zucker

zugeben, mit dem Spatel verrühren und 30 Min./LL/ 90°C/ Stufe 1

100g Milch, 3,5%
15g Speisestärke 

in einer Schüssel verrühren und beim ständigen Rühren in den Mixtopf zugeben 
1 Min./ 90°C/ LL / Stufe 1

- den Milchreis auf ca. 7 Schälchen verteilen, Abkühlen lassen und anschließend mit Walnüssen und Zimt bestreuen

                                    



Sütlaç





Malzemeler:7-8 Kiş
200g yıkanmış kirik pirinç ( Tosya Goldkorn)
250g su
1 tutam tuz

hazneye ilave edin ve 6 dakika / 100°C/ Saat Yönü Tersine Çalışma / 1 Hız pışırın 
Daha sonra 7 dakika haznenin içinde bekletin  

900g süt, 3,5%
1 paket vanilya şeker
130g toz şeker

ilave edin, spatula yardımıyla karıştırın ve 30 dakika / 90°C/ Saat Yönü Tersine Çalışma / 1 Hız pışırın 

100g süt, 3,5%
15g mısır nışastası 

kasenin içinde karıştırın ve karıştıra karıştıra hazneye ilave edin
1 dakika / 90°C/ Saat Yönü Tersine Çalışma / 1 Hız pışırın


Sütlaç 7 kaselere paylaştırın, soğumaya alın
- sonra üzerine tarçin ve ceviz serpin