Spinat Erişte Auflauf
Zutaten:
300g Erişte ( türkische Bandnudeln)
1 TL Salz
nach Packungsanleitung bissfest kochen, abschrecken und erkalten lassen
1 Zwiebel, geviertelt
in den Mixtopf geben und 5 Sek. / Stufe 6 zerkleinern
mit dem Spatel runterschieben und nochmals 5 Sek. / Stufe 6 zerkleinern
30g Rapsöl
zugeben 3 Min. / Varoma/ Stufe 1 dünsten
200g frischen Spinat, geschnitten
zugeben und 5 Min. / 120°C/LL/Stufe 2 dünsten
1 TL Salz
1/4 TL Pfeffer
1/2 TL Chilliflocken
200g Sahne
50g Milch
zugeben 1 Min. / 100°C/ LL/Stufe 1
Bestreuen:
150g Gouda, gerieben
- Eriste in eine Auflaufform geben, die Spinatsoße zugeben und gut vermischen
- Mit Käse bestreuen und im vorgeheizten Backofen bei 180°C, 20-25 Minuten backen
Fırında Ispanaklı Erişte
Malzemeler:
300g Erişte
1 tatlı kaşığı tuz
Erişteleri tuzlu suda haşlayın
Dişe gelecek şekilde haşlanır ve soğumaya alınır
1 soğan, dörde bölünDişe gelecek şekilde haşlanır ve soğumaya alınır
hazneye ilave edin ve 5 saniye/ 6 Hız ufaltın
spatula yardımıyla tekrar 5 saniye/ 6 Hız ufaltın
30g sıvıyağ
ilave edin 3 dakika / Varoma/ 1 Hız haslayın
200g taze ıspanak, doğranmış
ilave edin 5 dakika / 120°C/Saat Yönü Tersine Çalışma/ 2 Hız haslayın
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı pulbiber
200g krema
50g süt
ilave edin 1 dakika / 100°C/Saat Yönü Tersine Çalışma/ 1 Hız haslayın
Üzeri icin:
150g Peynir (Gouda) rendelenmış
- Erişteleri fırın kabına koyulur, üzerine ıspanaklı sosu dökülür ve güzelce karıştırarak sosu Eriştelere yedirilir
- Peyniri üzerine serpin ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına sürün ve yaklaşık 20-25 dakika pişirin