Sonntag, 23. April 2017

Misket Köfteli Pırasa / Porree-Eintopf mit mini Frikadellen

Porree-Eintopf mit mini Frikadellen 






Zutaten:
900g Porree,gewaschen

in 2 cm dicke Stücke schneiden und in den Varoma legen

Frikadellen: 
40g Zwiebel

in den Mixtopf geben und 3 Sek. / Stufe 5 zerkleinern 
runter schieben und nochmals 3 Sek. / Stufe 5 zerkleinern 

400g Hackfleisch
1 TL Salz
1/4 TL Kreuzkümmel 
1/2 TL Chiliflocken 

zugeben und 35 Sek. / LL/ Stufe 4 

- 40g Mehl in eine Schüssel geben und aus dem Hackfleisch mini Frikadellen formen und darin wälzen 
- die bemehlten Frikadellen in den Gareinsatz geben 

1200g Wasser
15g Paprikamark
1 TL Salz
1/2 TL Chiliflocken 
1/2 TL Brühepulver
20g Öl
60g Bulgur

in den Mixtopf geben, Gareinsatz einhängen und Varoma drauf stellen
28 Min. / LL / Varoma / Stufe 1 garen
Probe am Lauch machen und eventuell 1-2 Minuten verlängern 

- alles in eine große Schüssel geben, vermischen und warm servieren. 
- Dazu passt Ramadan Fladenbrot oder Brotstückchen



Misket Köfteli Pırasa

Malzemeler:
900g Pırasa, yıkanmış 


2 cm kalınlığında kesin ve  Varomaya koyun

Köfte için
40g soğan


hazneye ilave edin ve 3 saniye/ 5 Hız ufaltın
 spatula yardımıyla tekrar 3 saniye/ 5 Hız ufaltın

400g kıyma
tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı kimyon   
1/2 tatlı kaşığı pulbiber


ilave edin ve 35 saniye / Saat Yönü Tersine Çalışma / 4 Hız 

- 40g unu bir tabaga alın ve kıymadan küçük köfteleri yapın ve bulayın 
- unlanmış köfteleri Buhar Sepetine koyun  

1200g su
15g biber salçası
tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı pulbiber
1/2 tatlı kaşığı 
20g sıvı yağ
60g Bulgur


hazneye ilave edin, Buhar Sepetini takın, Varomayı üzerine yerleştirin 
28 dakika / Saat Yönü Tersine Çalışma / Varoma / 1 Hız haşlayın 
                              pırasalar pişmediyse 1-2 dakika fazla haşlayın 

- Hepsini büyük kaba alın,kaşık yardımıyla karıştırın ve  sıcak servis edin 
- Yanina Ramazan Pidesi yada Brotstückchen servis edebilirsiniz

Freitag, 14. April 2017

Börek mit Schafskäse / Peynirli Börek

Börek mit Schafskäse





Zutaten:
6 Blätter Yufka-Teig (1KG)

2 Eier


in den Mixtopf geben und 30 Sek. / Stufe 4 schlagen 

130g Milch
100g Öl
30g Mineralwasser


zugeben und 20 Sek. / Stufe 4

Füllung:
10 Stiele Petersilie, nur die Blätter

in den trockenen Mixtopf geben und 6 Sek. / Stufe 6 zerkleinern 

200g Schafskäse, geviertelt

zugeben und 5 Sek. / Stufe 3 zerkleinern 

Bestreuen:
Schwarzkümmel

- ein Backblech mit Backpapier auslegen 
- 1 Blatt Yufka wellenförmig auf das Blech legen, 4 EL von der Eier-Milch-Mischung beträufeln
- darauf ein weiteres Yufkablatt wellenförmig legen und wieder 4 EL von der Eier-Milch-Mischung beträufeln
- ein weiteres Yufkablatt locker drauf legen und die komplette Käsemischung darauf verteilen 



- das 4 Teigblatt wieder wellenförmig ausbreiten und mit 4 EL von der Eier-Milch-Mischung beträufeln
- 5 Teigblatt auch ausbreiten und beträufeln
- das 6 Teigblatt ausbreiten, sodass die Ränder etwas überlappen 
- die überlappten Ränder drunter klappen (siehe Bild)

                                   

- mit der restlichen Eier-Milch-Mischung bestreichen und mit Schwarzkümmel bestreuen

                                   
                                                
- Im vorgeheizten Backofen bei 200°C, ca. 25-35 Minuten backen
- Gegebenenfalls auch 5 Minuten in der untersten Schiene backen !
- Auskühlen lassen und anschließend mit einer Schere in gewünschte Stücke schneiden. 
  (Börek könnt ihr auch vor dem Backen mit einem Messer in gewünschte Stücke schneiden) 



Peynirli Börek 


Malzemeler:
6 adet Yufka (1KG)

2 yumurta


hazneye ilave edin ve 30 saniye / 4 Hız karıştırın

130g süt
100g sıvı yağ
30g madem suyu


ilave edin ve 20 saniye / 4 Hız 

 Için:
10 sap maydonoz, tek dal

kurumus hazneye ilave edin ve 6 saniye / 6 Hız ufaltın

200g Beyaz Peynir, dörde bölün

ilave edin ve 5 saniye/ 3 Hız ufaltın

Üzeri Için:
çörek otu

- Fırın Tepsisine yağlı kağıt yerleştırın
- Ilk Yufkayı Tepsiye yerleştırın ve 4 yemek kaşığı Yumuta-Süt- Karışımdan sürün 
- üzerine bir tane Yufka büzülerek daha yerleştırın ve 4 yemek kaşığı Yumuta-Süt- Karışımdan sürün 
- tekrar bir Yufkayı büzülerek serin Peynir-Karışımdan üzerine dağıtın 
- dördüncü Yufkayı üzerine yerleştırın ve 4 yemek kaşığı Yumuta-Süt- Karışımdan sürün 
- Üzerine tekrar Yufka serilir ve Karışımdan sürülür 
- 6 Yufkayı uçları dışa sarkacak şekilde üzerine serilir
tepsinin dışında kalan yufkalar altına doğru kapatılır (Resime bakınız) 
- kalan Yumurta-Süt- Karışımdan üzerine gezdirilerek dökülür her yerine yaydırılır.
ve çörek otu serpilir
Önceden ısıtılmış 200 derece 25-35 dakika pişirin.
İsterseniz  5 dakika altından atabilirsiniz 
soğuduktan sonra böreği makas ile kesin 
  (böreği pişirmeden önce bıçak  ile kesebilirsiniz)





Sonntag, 9. April 2017

Muffin Poğaça / Muffinlı Poğaça

Muffin Poğaça 




Teig: 18 Muffins
420g Milch
1 frische Hefe 
in den Mixtopf geben und 2 Min. / 37°C/ Stufe 2 erwärmen

1 TL Honig 
180g Öl
2 Eiweiß
1 TL Balsamico Essig
2 1/2 TL Salz
825g Mehl 
zugeben und 4 Min. / Knetstufe kneten 

Füllung:
4 Stiele Petersilie, nur die Blätter
5 Blätter Minze
3 Blätter Basilikum


in den Mixtopf geben und 3 Sek. / Stufe 6 zerkleinern 

220g Hackfleisch
1 TL Salz
1/2 TL Chiliflocken
3 TL Öl
etwas Pfeffer
1/4 TL Oregano 

zugeben und 5 Min. / Varoma / LL / Stufe 1 garen

Bestreichen:
2 Eigelbe
1 TL Öl

- den weichen Teig in eine Schüssel geben, mit einer Tüte verschließen  und 1 Stunde gehen lassen  
-  54 wallnussgroße Stücke entnehmen und mit leicht geölten Händen ca. cm rund ausrollen 
- in die Mitte 1 TL von der Füllung geben und wie auf dem Bild zuklappen 




-Muffinform leicht einfetten
- jeweils 3 Stücke in eine Muffinform geben, aber mit der Öffnung nach oben
- mit den restlichen Teigstücken fortfahren
- zugedeckt 10 Minuten ruhen lassen 
- Eigelbe mit 1 TL Öl mischen und die Muffins bestreichen
- Im vorgeheizten Backofen bei 180°C , ca. 20-25 Minuten backen
- Nachdem Backen für 5 Minuten ein Geschirrtuch legen und anschließend genießen :=) 





Muffinlı Poğaça 



Hamuru için: 18 Muffin
420g süt
1 frische maya

hazneye ilave edin ve 2 dakika/ 37°C/2 Hız kaynatın 

tatlı kaşığı bal 
180g sıvı yağ
2 yumurta akı 
tatlı kaşığı sirke (balsamico)
2 1/2 tatlı kaşığı tuz
825g un

ilave edin 4 dakika / Yoğurma Modunda yoğurun


 için:
4 dal maydanoz
5 dal nane
3 dal fesleğen


hazneye koyun ve 3 saniye/ 6 Hız ufaltın 

220g kıyma
tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı pulbiber
tatlı kaşığı sıvı yağ
biraz karabiber
1/4 tatlı kaşığı kekik

ilave edin ve 5 dakika / Varoma / Saat Yönü Tersine Çalışma/ 1 Hız kavurun


Üzeri için:
2 yumurta sarısı 
tatlı kaşığı sıvı yağ

-yumuşak hamuru kaba alın, hamuru üzerine poşet geçirin ve 1 saat mayalandırın. 
- 54 ceviz büyüklüyünde parçalar koparın ve hafif yağlanmış ellerle cm açi 
- ortasina bir tatlı kaşık harctan koyun ve resimde gibi kapatın
- muffin kalıbını hafif yağlayın 
- her bir muffin kalıbına 3 adet hamur parçalar koyun, ama açık ağzı üzeriye gelecek şekilde koyun 
- kalan hamur parcalari ile devam edin 
- üzerini örtüp tekrar 10 dakika mayalandırın
- Yumurta sarıları ve tatlı kaşığı sıvı yağ ile  karıştırın ve mufinlerin üzerine sürün
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirin
- Muffinlı Poğaçalar piştikten sonra 5 dakika için bezle örtün