Mittwoch, 22. November 2017

Haselnussmakronen / Fındıklı macaroons

Haselnussmakronen



Zutaten: 30 Stück
Rühraufsatz einsetzen!
4 Eiweiß, kalt
1 Prise Salz

in den Mixtopf geben und 3,5 Min. / Stufe 4 steifschlagen 
ohne Meßbecher

auf 45 Sek. / Stufe 4 einstellen und 

220g Zucker durch die Öffnung einrieseln 

300g gemahlene Haselnüsse

zugeben und 35 Sek. / Stufe 2 unterrühren 

30 Oblaten

Oben drauf:
30 Haselnüsse 

- mit einem Portionierer die Portionen auf die Oblaten setzen. In die Mitte eine Haselnuss platzieren
- Im vorgeheizten Backofen bei 160°C, 15- 18 Minuten backen. Die dürfen nur an den Seiten leicht braun sein 


Fındıklı macaroons


Malzemeler: 30 Adet
Kelebekleri takin!
yumurta akı, soğuk
tutam tuz


hazneye ilave edin ve 3,5 dakika / 4 Hız karıştırın
ölçü fincani kullanmayın

45 Sek. / 4 Hız ararlayın

220g şekerı açıklıktan içine ilave edin

300g çekılmış Fındık 

                                             ilave edin ve 35 saniye/ 2 Hız karıştırın

30 Oblaten

Üzeri için:
30 adet Fındık 

dondurma kaşığıyla Oblaten nin üzerine yerliştirin. Ortasina bir Fındık yerliştirin
Önceden ısıtılmış 160 derece 15-18 dakika pişirin.Tek kenarlari biraz kahverengi olacak 

Sonntag, 12. November 2017

Bratapfel - Kekse / Elmalı Kurabiye

Bratapfel - Kekse 




Füllung:
8 Walnusshälften 

in den Mixtopf geben und 3 Sek. / Stufe 6 zerkleinern und umfüllen

3 Äpfel, schälen und in 4 Stücke schneiden 

in den Mixtopf geben und 2 Sek. / Stufe 4,5 zerkleinern 
Äpfel und 1 EL Zucker in eine Pfanne geben und braten 
gehackte Walnüsse, 1 TL Zimt zugeben, rühren und erkalten lassen  

Teig:
170g Butter
15 g Vanillepuddingpulver
1/2 Packung Backpulver
25g Zucker
110g Joghurt ( selbstgemacht) 
320g Mehl 

alles in den Mixtopf geben und 2 Min. / Knetstufe kneten

- den Teig in 6 gleiche Stücke teilen
- jedes Stück ca.18-20 cm rund ausrollen, in 4 Dreiecke schneiden 
- jedes Dreieck wie auf dem Bild einschneiden



- in die Mitte jeweils 1-1/2 TL von der Füllung füllen, beide Seiten wie auf dem Bild zuklappen und vorsichtig auf ein Backblech legen
- Im vorgeheizten Backofen bei 180°C, ca. 16-20 Minuten goldbraun backen 



Elmalı Kurabiye

Içi için:
8 adet ceviz

hazneye ilave edin ve 3 saniye / 6 Hız ufaltın ve bir kaba alın

3 elma, soyun ve 4 bölün  

hazneye ilave edin ve 2 saniye / 4,5 Hız ufaltın
Elmaları ve 1 yemek kaşığı  tozşekerı tavaya alın ve kavurun 
kıyılmış cevizlerı,1 tatlı kaşığı tarçinı ilave edin, karıştırın ve soğumaya alın 

Hamuru için:
170g tereyağ
15 g vanilya puding
1/2 paket kabartma tozu
25g tozşeker
110g yoğurt ( ev yapımı 
320g un
hepsini ilave edin ve 2 dakika / Yoğurma Modunda yoğurun

- Hamuru 6 parçaya bölün 
- her bir parçayaı 18-20 cm yuvarlak açın ve dörde kesin
- her bir üçgeni resimdeki gibi kesin
- ortaya 1-1/2 tatlı kaşığı harçından koyun ve üçgen uçlar, birbirinin üzerine gelecek şekilde kapatın ve tepsiye koyun
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 16-20 dakika pişirin.

Donnerstag, 2. November 2017

Kürbisnudeln mit Hackbällchen Toskana / Balkabaklı Makarnalı Köfteler

Kürbisnudeln mit Hackbällchen Toskana






Zutaten: 
350-500g Kürbisnudeln

in kochendes Wasser 3-4 Minuten kochen  

Hackbällchen
1 kleine Zwiebel, vierteln 
1 Knoblauchzeh
10 Stängel Petersilie, abgezupft
4 Blätter Basilikum 

alles in den Mixtopf geben und 4 Sek. / Stufe 5 zerkleinern 

500g Hackfleisch 
1 TL Tomatenmark 
1 Ei
50g Paniermehl , eingeweicht
1 1/2 TL Salz
1/2 TL Pfeffer
1 TL Paprika edelsüß
1/2 TL Paprika rosenscharf

zugeben und 30 Sek. / LL / Stufe 3 vermischen 

200g Mozarella, in würfeln  geschnitten

- kleine Stücke entnehmen, in die Mitte eine Mulde drücken, 1 Würfel Mozarella tun, Hackbällchen formen und in den Varoma legen 

Soße:
1 Knoblauchzeh
5 Blätter Basilikum
50g Zwiebeln 

4 Sek. / Stufe 5 zerkleinern 
30g Olivenöl

zugeben und 2 Min. / 100°C/ Stufe 1 

400g gehackte Tomaten
1 TL Salz
etwas Pfeffer
etwas Thymian
35g Tomatenmark 
1 TL Paprika edelsüß
100g Gemüsebrühe
Varoma aufsetzen
25 Min. /Varoma/ LL/Stufe 1 garen  

- Varoma zur Seite nehmen , Soße abschmecken 
- Hackbällchen mit der Soße vermengen und über die Nudeln geben
- Wer mag, kann noch Mozarella geben  


Balkabaklı Makarnalı Köfteler



Malzemeler: 

kaynar suya koyun ve 3-4 dakika kaynatın   

Kıymalı Toplar
1 adet çük şoğan, dörde bölün
1 diş sarımsak 
10 sap maydanoz, tek dalari kullanin 
4 dal fesleğen

hepsini hazneye ilave edin ve 4 saniye / 5 Hız ufaltın
500g Kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yumurta
50g galeta unu, islatılmış
1 1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
1/2 tatlı kaşığı biber rosenscharf

ilave edin ve 30 saniye /  Saat Yönü Tersine Çalışma / 3 Hız  karıştırın

200g Mozarella, küp küp dorayın

Hatan küçük toplar alın, ellerinizle biraz açın ve ortaya Peynirleri yerleştirin, baştirip top haline getirin  ve Varomaya yerleştirin

Sos:
diş sarımsak
5 dal taze 
50g soğan 

4 saniye / 5 Hız ufaltın
30g zeytinyağ

ilave edin 2 dakika / 100°C/ 1 Hız

400g kıyılmış domates (1 kutu)
1 tatlı kaşığı tuz
biraz karabiber
biraz kekik
35g biber salçası
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
100g tavuk suyu

Varomaya üzerine yerleştirin 
25 dakika /Varoma/ Saat Yönü Tersine Çalışma / 1 Hız pişirin

- Varoma kenara alın , Sosun tadına bakın
- Kıymalı topları kaseye alın ve sosu üzerine dökün ve kaşık yardımıyla karıştırın 
- Isterseniz üzerine Mozarella serpe bilirsiniz