Donnerstag, 29. September 2016

Kıymalı Yaprak Döner / Hackfleisch-Döner

Hackfleisch- Döner 



Zutaten:
500g Hackfleisch mit hohem Fettanteil
1 Knoblauchzeh
1 Zwiebel, geviertelt
25g Weichweizengrieß
80g Yoghurt
2 gehäufter TL Paprika edelsüß  
1 TL Chiliflocken 
 2 TL Salz
1/2 TL Pfeffer
1/2 TL Kümmel 
1 TL Oregano
1 gestrichener TL Backpulver 
6-8 Blätter Basilikum

alles in den Mixtopf geben und 1,5 Min. / Stufe 5 vermischen 


- Die Füllung auf Frischhaltefolie geben, fest zusammenrollen und die Enden knoten
- Die fertige Rolle mindestens 1 Tage einfrieren ( geht auch länger, je nachdem wann man es braucht)
- eingefrorene Rolle rausholen und 10 Minuten ruhen lassen ( so kann man es besser schneiden)
- etwas Öl in eine Pfanne geben und erhitzen
- Anschließend aus der Dönerrolle etappenweise dünne Scheiben schneiden und in heißem Öl von beiden Seiten anbraten
-Die Rolle darf nicht auftauen, deswegen nicht die komplette Rolle in Scheiben schneiden

Hinweis: Unter Brot/Brötchen findet ihr dazu auch Dönerbrot :) 



Kıymalı Yaprak Döner  





Malzemeler:
500g orta yağlı Kıyma
1 di sarımsak 
1 soğan, dörde bölün
25g Irmık
80g Yoğhurt
2 tepeleme tatlı kaşığı  toz kırmızı biber    
tatlı kaşığı  pulbiber
tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı kimyon 
tatlı kaşığı kekik
tatlı kaşığı silme kabartma tozu 
6-8 yaprak taze fesleğen

bütün malzemeleri hazneye ilave edin ve  1,5 dakika saniye / 5 Hız  karıştırın


Karışımı streç film üzerine serin,yuvarlayın ve sarıp kenarlardan düğümleyerek iyice sıkıştırın
- Bir gün dondurucuda bekletin ( daha fazla beklete bilirsiniz, nezaman lazim olursa cikartip yapa bilirsiniz
Donan ruloyu çıkartın ve 10 dakika bekletin(böyle daha kolay keziliyor) 
Tavaya çok az ya koyun ve ısıtın  
- Döner ruloyu incecik dilimleyin ve bekletmeden buzunu bırakmadan hemen tavaya alın ve pişirin

Not: Ekmek Linkin altinda Döner Ekmek bulunur :) 

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