Linsensuppe
Zutaten:
10g Olivenöl
10g Rapsöl
10g Mehl
1 Min./Varoma/Stufe 1 dünsten
1 Zwiebel , achteln
250g rote Linsen , gewaschen
1 TL Minze
1 TL Brühe
1 TL Salz
2 Prisen Pfeffer
2 Prisen Kümmel
1200g gekochtes Wasser
15 Min./100°C/Stufe 1 garen und anschließend 5 Sek./Stufe 5 pürieren
Buttersauce:
1 EL Butter
1 TL Paprikamark oder Chiliflocken
In einer Pfanne kurz anbraten und mit der Buttersauce garnieren
Mercimek Çorbası
10g zeytınyağ
10g sıvı yağ
10g un
1 dakika/ Varoma/1 Hız kavurun
1 soğan, sekize bölün
250g kırmızı Mercimek, yıkanmış
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı et suyu(toz)
1 tatlı kaşığı tuz
2 tutam karabiber
2 tutam kimyon
1200g kaynatılmış su
15 Min./100°C/1 Hız pişirin sonra 5saniye/5 Hız püreleyin
Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı Biber SalÇası
Bir tavada kısa kavurun ve terbiyeyi Çorbanın üzerine dökün
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen