Freitag, 26. Februar 2016

Donauwelle

DONAUWELLE


Teig:
250g Margarine
200g Zucker
1 Packung Vanillinzucker
1,5 Min./Stufe 4 schaumig schlagen

6 Eier nach und nach durch die Öffnung dazu geben

1 Packung Backpulver
350g Mehl 
45 Sek./ Stufe 5 rühren

2/3 des Teig auf ein Backblech (Backpapier) streichen


20g Kakao
10g Milch 
Zum restlichen Teig geben 15 Sek./Stufe 4 rühren

Den dunklen Teig auf den hellen Teig verstreichen
1 Glas Kirschen (abgetropft)
Die Kirschen darauf verteilen und im vorgeheiztem Backofen bei 180°C, 25 Minuten backen.

Pudding:
750g Milch
70g Zucker
2 P. Vanillepudding 
10 Min./ 100°C/ Stufe 3 kochen


Den Pudding auf den abgekühlten Kuchen streichen

Glasur:
250g Vollmilchkuvertüre oder Zartbitterkuvertüre

5 Sek./ Stufe 8 zerkleinern 
10g Öl
4 Min./50°C/ Stufe 1 schmelzen



Glasur auf den Pudding streichen und in gewünschten Stücke schneiden.


DONAUWELLE



Hamuru için:
250g margarin
200g tozşeker
1 paket vanilya şeker
1,5dakika/4 Hız çırpın

6 yumurta yavaş yavaş yumurtalari açıklıktan içine ilave edin
1 paket kabartma tozu
350g un
45 saniye/ 5 Hız karıştırın

2/3 hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sürün

20g Kakao
10g süt
Kalan hamurun üzerine koyun ve 15 saniye/ 4 Hız karıştırın


Kakaolu hamuru beyaz hamurun üzerine sürün
1 cam kavanoz kiraz (suyu akıtın)
Kirazlari hamurun üzerine dağıtın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.

Puding için:
750g süt
70g tozşeker
2 paket vanilya puding 
10 dakika/ 100°C/ 3 Hız kaynatın

Pudingi soğuk pastanin üzerine sürün

Glasur:
250g sütlü çikolata yada koyu çikolata 
5 Sek./ 8 Hız ufaltın
10g sıvı yağ
4 dakika/50°C/ 1 Hız erıtın 


Glasuru pudingin üzerine sürün ve İstediğınız parçalara kesin

Bulgursalat/Kısır

Bulgursalat





400g Wasser
15g Tomatenmark
15g Paprikamark 



7Min/100°C/Stufe 1 kochen

400g Bulgur, fein 


30 Sek./LL/Stufe 3 verrühren 

Anschließend in eine Schüssel geben und mit einem Tuch abdecken. 15 Minuten quellen lassen

30g Petersilie, ohne Stiele
2 Knoblauchzehe

In den Mixtopf geben und 3 Sek./Stufe 6 zerkleinern und zu dem Bulgur geben

4 Frühlingszwiebel in Scheiben schneiden und zu dem Bulgur geben

-Bulgur-Schüssel auf den Mixtopf geben und

100g Öl
25g Granatapfelsirup
25g Zitronensaft
2 TL Salz, Minze, Chiliflocken 

Einwiegen und alles zusammen vermischen. Dazu passen Salatblätter oder Poğaça. 


Kısır

400g Su
15g biber salçası
15g domates salçası

7 dakika/ 100°C/1 Hız kaynatın 

400g ince Bulgur

30 saniye/ Saat Yönü Tersine Çalışma / 3 Hız karıştırın

Sonra bir kaba koyun,bir bez ile örtün ve 15 dakika bekletin

30g Maydanoz, dalari
2 diş sarımsak

Hazneye koyun 3 saniye/6 Hız ufaltın ve Bulgurun üstüne koyun 

4 yeşiil soğan, dilimlere kesin ve Bulgurun üstüne koyun 
Bulgur -Kaseyi haznenin üstüne alın ve 

100g Sıvı yağ
25g Nar Ekşisi
25g Limon suyu
12 tatlı kaşığı tuz, nane, pulbiber

Tartın ve her şeyi birlikte karıştırın. Marul yapraklar ile veya poğaça ile servis yapın.

Safitiger Zitronenkuchen/Limonlu Kek

SAFTIGER ZITRONENKUCHEN




Teig:
Rühraufsatz einsetzen!
3 Eier 
30 Sek./Stufe 3 schaumig schlagen
180-200g Zucker
1 Päckchen Vanillinzucker 
30 Sek./Stufe 3 schaumig rühren
180g Joghurt
160g Öl
30g Zitronensaft
Schale einer Zitrone 
30 Sek./Stufe 3 schaumig rühren
1 Packung Backpulver
300g Mehl 
1 Min./ Stufe 2 verrühren


Den Teig in eine Kastenform oder Napfkuchenform füllen und im vorgeheiztem Backofen bei 180°C 50-60 Minuten backen.
Für die Glasur 5 EL Puderzucker mit 2 EL Zitronensaft vermischen und den Kuchen bestreichen.


LIMONLU KEK



Hamuru için:
Kelebekleri takin.
3 yumurta 
30 saniye/3 Hız çırpın
180-200g tozşeker
1 paket vanilya şeker 
30 saniye/3 Hız çırpın
180g yoğurt
160 g sıvı yağ
30g Limon suyu
1 limon kabuğu 
30 saniye/3 Hız çırpın
1 paket kabartma tozu
300g un 
1 dakika/ 2 Hız karıştırın


Hamuru kek kalıbına ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 - 60 dakika pişirin.
Limon sosu için 5 yemek kaşığı pudra şekeri ve 2 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın ve keke sürün.