Spekulatius- Kipferl
Zutaten: ca. 60 Stück
100g Zucker
1 P. Vanillezucker
1 P. Vanillezucker
8 Sek. / Stufe 9 pulverisieren
230g kalte Butter, in Stücke
260g Mehl
100g gemahlene Mandeln
1 EL Spekulatiusgewürz
1 Msp. Backpulver
1 EL Spekulatiusgewürz
1 Msp. Backpulver
zugeben und 2,5 Min. / Knetstufe kneten
- zusammenkneten, in Frischhaltefolie wickeln und für eine Stunde in den Kühlschrank geben
- kleine Portionen entnehmen, zu Kipferl formen und auf ein Backblech geben
- Im vorgeheizten Backofen bei 180°C, 10-12 Minuten backen ( nur solange bis die Spitzen sich leicht verfärbt haben)
Wälzen:
220g Zucker
1 Packung Vanillezucker
1/2 TL Zimt
in den Mixtopf geben und 8 Sek. / Stufe 10 pulverisieren
- die lauwarmen Kipferl darin wälzen oder bestreuen
Spekulatiuslı ay kurabiyesi
Malzemeler: ca. 60 Adet
100g tozşeker
1 paket vanilya şeker
8 saniye / 9 Hız ufaltın
230g soğuk tereyağ, küp küp kesin
260g un
100g öğütülmüş badem
1 yemek kaşığı Spekulatiusgewürz
1 biçak ucu kabartma tozu
1 yemek kaşığı Spekulatiusgewürz
1 biçak ucu kabartma tozu
ilave edin ve 2,5 dakika/ Yoğurma Modunda yoğurun
- birleşene kadar yoğurun, streç filme sarın ve buzdolabında bir saat bekletin
- küçük parçalara bölün, ay şeklini verin ve tepsiye dizin
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 10-12 dakika pişirin.(uçları hafif kahverengi olacak)
Bulamak için:
220g tozşeker
- ılık olan ay kurabiyeleri içinde bulayın yada üzerine serpin
220g tozşeker
1 paket vanilya şeker
1/2 tatlı kaşığı tarçin
hazneye ilave edin ve 8 saniye / 10 Hız ufaltın