Bueno Torte
Tortenboden: 24cm
85g Haselnüsse
in den Mixtopf geben und 5 Sek./ Stufe 8 zerkleinern
in einer Pfanne anrösten und abkühlen lassen
40g Butter
in den Mixtopf geben und 2 Min. / 80°C/Stufe 1 schmelzen, etwas abkühlen lassen
6 Eier (M)
180g Zucker
1 Prise Salz
schaumig schlagen
(ich habe es mit meiner Kitchenaid ca.15-20 Minuten geschlagen )
25g Kakao
60g Speisestärke
110g Mehl
1 TL Backpulver
alles zusammen vermischen, sieben und vorsichtig unterheben, sodass die geschlagen Luft nicht weg ist
- eine 24 cm Tortenring mit Backpapier auskleiden ( Boden sowie den Rand)
- Den Teig vorsichtig hinein gießen und glatt streichen. 2-3 mal auf die Arbeitsfläche klopfen damit die Luftblasen verschwinden
- Im vorgeheizten Backofen bei 170°C, ca. 30-35 Minuten backen
- Stäbchenprobe nicht vergessen!
- den gebackenen Tortenboden auf ein Kuchengitter stürzen,ein Geschirrtuch legen und auskühlen lassen
Tortenfüllung:
8 Kinder Bueno Stangen
400g kalte Sahne
4 TL SanApart
250g Mascarpone
150g Frischkäse
80g Nutella
zerkleinerte Kinder Buenos
- den ausgekühlten Tortenboden 2 x waagerecht schneiden
- den ersten Tortenboden auf eine Tortenplatte legen und darum einen Tortenring eng anlegen.
- von der Creme die Hälfte abnehmen und mit einer Teigkarte glatt auf den Tortenboden verstreichen
.den 2ten Boden auf die Creme legen und mit der restlichen Creme verstreichen und den letzten Boden drauflegen
- mit den Händen von oben leicht drücken
- Die Torte für mindestens 1-2 Stunden kühl stellen oder über Nacht.
- anschließend den Tortenring entfernen.
Schokoguß:
100g Zartbitterschokolade
100g Vollmilchschokolade
6 EL Sahne
1EL Palmin
-geschmolzene Schokolade über die Torte gießen und an den Seiten runter laufen lassen.
Dabei müsst ihr etwas schnell arbeiten, da die Schokolade schnell fest wird
Deko:
Kinder Bueno
-Kinder Bueno in kleine Stücke brechen und nach Wunsch auf der Torte verteilen
hepsini karıştırın, sonra süzün ve dikkatlice yedirelim, ama çırpdımız havayı söndürmeyelim
- 24cm lik pasta halkasını tabani ve iç kenara yağlı kağıt yerleştirelim
- Hamuru kalıba dökelim ve kalıbı dikkatlice 2-3 kez tezgaha vuralım (içindeki baloncuklar patlayana kadar )
- Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırına sürüp yaklaşık 30 ile 35 dakika pişirelim
- bir kürdan yardımı ile kekin ortasına batırıp pişip pişmediğini kontrol ediniz
- pişen pandispanyamızı pasta telin üzerine koyun,üstüne bez ortün ve soğumaya birakın
Pasta Krema:
8 Kinder Bueno Stangen
Hazneyi yıkayın!
400g soğuk krema
4 tatlı kaşığı SanApart
250g Mascarpone
150g Labne
80g Nutella
ufaltılmış Kinder Bueno
- ilk Pandispanyamızı kalıbın alt kısmına yerleştirelim ve pasta halkasını takalim içine kremanın yarısını dökelim.
- Pandispanyanın üstüne kremanın yarısını dökelim ve spatula ile sürelim
- Sonra ikinci Pandispanyamızı kremanın üzerine yerleştirelim ve kremanın kalan kizmini üstüne sürelim ve son olarak ücüncü Pandispanyamızı koyalım
- elimizle hafifçe bastıralım
- Pastamız en az 1-2 saat buzdolabına yada bir gece buzdolabında bekletelim
- sonra kalıptan çıkartalım
Çikolata glasur:
100g koyu çikolata
100g sütlü çikolata
hazneye ilave edin ve 5 Sek./ 8 Hız ufaltın spatula yardımıyla aşağıya ıtınız
6 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı Palmin yağ
- Pandispanyanin üzerine eritilmiş çikolatayı dökün ve kenarından aşağı ıtınız
- Biraz hızlı çalışmak zorundaziniz,çünkü Çikolata hızlı bir şekilde donuyor
Süzleme:
Kinder Bueno
- Kinder Bueno lari küçük parçalara koparın ve üzerini süzleyin
- eine 24 cm Tortenring mit Backpapier auskleiden ( Boden sowie den Rand)
- Den Teig vorsichtig hinein gießen und glatt streichen. 2-3 mal auf die Arbeitsfläche klopfen damit die Luftblasen verschwinden
- Im vorgeheizten Backofen bei 170°C, ca. 30-35 Minuten backen
- Stäbchenprobe nicht vergessen!
- den gebackenen Tortenboden auf ein Kuchengitter stürzen,ein Geschirrtuch legen und auskühlen lassen
Tortenfüllung:
8 Kinder Bueno Stangen
in den Mixtopf geben und 5 Sek. / Stufe 9 zerkleinern und umfüllen
Mixtopf spülen!
400g kalte Sahne
4 TL SanApart
in den Mixtopf geben und 1-1,5 Min./ Stufe 4,5 steif schlagen
250g Mascarpone
150g Frischkäse
80g Nutella
zerkleinerte Kinder Buenos
zugeben und 30 Sek. / Stufe 4 vermischen
- den ersten Tortenboden auf eine Tortenplatte legen und darum einen Tortenring eng anlegen.
- von der Creme die Hälfte abnehmen und mit einer Teigkarte glatt auf den Tortenboden verstreichen
.den 2ten Boden auf die Creme legen und mit der restlichen Creme verstreichen und den letzten Boden drauflegen
- mit den Händen von oben leicht drücken
- Die Torte für mindestens 1-2 Stunden kühl stellen oder über Nacht.
- anschließend den Tortenring entfernen.
Schokoguß:
100g Zartbitterschokolade
100g Vollmilchschokolade
in den Mixtopf geben und 5 Sek. / Stufe 8 zerkleinern und runter schieben
6 EL Sahne
1EL Palmin
zugeben 4 Min. / 50°C/ Stufe 1 schmelzen
-geschmolzene Schokolade über die Torte gießen und an den Seiten runter laufen lassen.
Dabei müsst ihr etwas schnell arbeiten, da die Schokolade schnell fest wird
Deko:
Kinder Bueno
-Kinder Bueno in kleine Stücke brechen und nach Wunsch auf der Torte verteilen
Bueno Pasta
Pandispanya: 24cm
85g findık
hazneye koyun ve 5 saniye / 8 Hız ufaltın
tavaya koyun, kavurun ve soğumaya alın
40g tereyağ
hazneye koyun ve 2 dakika / 80°C/1 Hız eritin ,biraz soğumaya birakın
6 yumurta (M)
180g tozşeker
1 tutam tuz
katı olana kadar çırpalım
(bu işlemi ben Kitchenaid le yaptim,15-20 dakika sürdü )
25g Kakao
60g nişasta
110g un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 24cm lik pasta halkasını tabani ve iç kenara yağlı kağıt yerleştirelim
- Hamuru kalıba dökelim ve kalıbı dikkatlice 2-3 kez tezgaha vuralım (içindeki baloncuklar patlayana kadar )
- Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırına sürüp yaklaşık 30 ile 35 dakika pişirelim
- bir kürdan yardımı ile kekin ortasına batırıp pişip pişmediğini kontrol ediniz
- pişen pandispanyamızı pasta telin üzerine koyun,üstüne bez ortün ve soğumaya birakın
Pasta Krema:
8 Kinder Bueno Stangen
hazneye koyun ve 5 saniye / 9 Hız ufaltın ve bir kaba alın
400g soğuk krema
4 tatlı kaşığı SanApart
hazneye koyun ve 1-1,5 Min./ 4,5 Hız katı olana kadar çırpalım
250g Mascarpone
150g Labne
80g Nutella
ufaltılmış Kinder Bueno
ilave edin 30 saniye / 4 Hız karıştırın
- Soğuyan pandispanyamızı naylon ip yada bıçak ile iki eşit parçaya keselim - ilk Pandispanyamızı kalıbın alt kısmına yerleştirelim ve pasta halkasını takalim içine kremanın yarısını dökelim.
- Pandispanyanın üstüne kremanın yarısını dökelim ve spatula ile sürelim
- Sonra ikinci Pandispanyamızı kremanın üzerine yerleştirelim ve kremanın kalan kizmini üstüne sürelim ve son olarak ücüncü Pandispanyamızı koyalım
- elimizle hafifçe bastıralım
- Pastamız en az 1-2 saat buzdolabına yada bir gece buzdolabında bekletelim
- sonra kalıptan çıkartalım
Çikolata glasur:
100g koyu çikolata
100g sütlü çikolata
hazneye ilave edin ve 5 Sek./ 8 Hız ufaltın spatula yardımıyla aşağıya ıtınız
6 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı Palmin yağ
ilave edin ve 4 dakika/50°C/ 1 Hız erıtın
- Pandispanyanin üzerine eritilmiş çikolatayı dökün ve kenarından aşağı ıtınız
- Biraz hızlı çalışmak zorundaziniz,çünkü Çikolata hızlı bir şekilde donuyor
Süzleme:
Kinder Bueno
- Kinder Bueno lari küçük parçalara koparın ve üzerini süzleyin