Samstag, 27. Februar 2016

Mohnkuchen mit Zuckersirup/Haşhaşlı Revani

Mohnkuchen mit Zuckersirup



Zuckersirup:
320 g Zucker
480 g Wasser
1-2 Tropfen Zitronensaft

Als erstes Zucker und Wasser in einen Topf geben und ca. 12-15 Minuten aufkochen, bis der Zucker ganz gelöst ist. Sirup anschließend mit Zitronensaft verfeinern und kaltstellen.

Zutaten für den Teig:
4 Eier
160g Zucker
1 Packung Vanillezucker 
1,5 Min/Stufe 3 rühren
140g Grieß
140g Öl
100g Mehl
1 Packung Backpulver
90g Mohn 
1 Min./LL/ Stufe 3-4 verrühren

- Eine 32 cm Glasform einfetten
- Den Teig in die Glasform gießen
- Im vorgeheizten Backofen bei 180°C, ca. 25-35 Minuten backen. Den kalten Zuckersirup über den Mohnkuchen gießen und einziehen lassen.



Haşhaşlı Revani



Şerbeti için:
320 g tozşeker
480 g su
1-2 damla limon suyu
Ilk önce tozşekeri ve suyu tencerede 20 dakika kaynatarak şerbeti hazirlayin. Şerbeti almadan önce 1-2 damla limon suyunu ekleyin. Şerbeti soğutun.

Hamur için:
4 yumurta 
160 toz şeker
1 paket vanilya şeker 
1,5 dakika/ 3 Hız çırpın
140g irmik
140 g sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
100 g un
90g Haşhaş
1 dakika./ Saat Yönü Tersine Çalışma/ 3-4 Hız karıştırın

- Yuvarlak, 32 cm borcamı yağlayın ve hamuru içine boşaltın
- önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar yaklaşık 25-35 dakika pişirin
- Revaninin üzerine soğuk serbeti dökün ve cekene kadar bekleyin


Zitronige Simits in Zuckersirup / Limonlu Simit Tatlısı

Zitronige Simits in Zuckersirup 



Zuckersirup:
400 g Zucker
400 g Wasser
5g Zitronensaft


Zucker und Wasser in einen Topf geben und 15 Minuten aufkochen, bis der Zucker ganz gelöst ist. 1-2 Minuten vorher den Zitronensaft zufügen und den Sirup vom Herd nehmen. Erkalten lassen.


Teig:
10g Frische Hefe
270g Wasser 
2Min/37°C/Stufe 1 kochen

25g zimmerwarme Margarine
1 Ei
20g Grieß
30g Zucker
½ TL Salz
500g Mehl
2 Zitronenschalen 
2 Min./Knetstufe kneten

Bestreichen:
1 Eigelb
45g Sesam


Aus dem Teig walnussgroße Stücke nehmen und Kringel formen. Anschließend mit Eigelb bestreichen und in Sesam wälzen. Die fertigen Kringeln auf ein Backblech mit Backpapier legen und bei 200°C ca. 20-25 Minuten backen. Bevor der Sirup verteilt wird, nehmen Sie das Backpapier weg oder tun Sie den Simits in eine Glasform. Wichtig ist, dass der Sirup kalt ist und die Simits heiß. Sirup auf die Simits verteilen und einziehen.

Hinweis: Wenn die Simits von unten etwas braun sein sollten, dann mit einer Gabel mehrmals einstechen, damit der Sirup besser einzieht.



Limonlu Simit Tatlısı


Şerbeti için:
400 g tozşeker
400 g su
5g limon suyu

Toz şekerı ve suyu tencerede 15 dakika kaynatın. Ocaktan almadan 1-2 dakika önce,1-2 damla limon suyu sıkarak şerbeti hazırlayın. Sogumaya birakin.

Hamuru için:
10g yaş Maya
270g su 
2 dakika/ 100°C/1 Hız kaynatın

25g margarin oda sıcaklığında
1 yumurta
20g Irmik
30g toz şeker
½ TL tuz
500g un
2 adet rendelenmiş limon kabuğu 

2 dakika./Yoğurma Modunda yoğurun 

Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
45g Susam

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak simit şeklini verin. Yumurta sarısını firca yardımıyla sürün ve susama batırın. Simitleri Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20 – 25 dakika pişirin. Şerbeti dökmeden önce yağlı kağıdı alın yada Simitleri cam bir tepsiye alın. Soğuk şerbeti sıcak Simitlerin üzerine dökün. Simitler şerbeti çekene kadar dinlendirin.


NOT: Simitlerin altı biraz fazla kisarinca, çatal yardımıyla birkaç kez delın. Böylece Simitler şerbeti daha iyi çeker.

Bienenstich


Bienenstich



Teig:

30g Mandeln 

5 Sek. / Stufe 10 mahlen und umfüllen

30g Butter 

3 Min./50°C/Stufe 1 erwärmen

Eine große Schüssel auf den Mixtopf stellen und 
280g Mehl
1 Packung Trockenhefe einwiegen, gut vermischen und zur Seite nehmen

60g Zucker
1 Päckchen Vanillinzucker
1 Prise Salz
1 Ei
130g Milch 
Gemahlene Mandeln
Und Mehlmischung 


In den Mixtopf geben und 2 Min./Knetstufe kneten

In die große Schüssel geben und zugedeckt an einem warmen 
Ort 60-70 Minuten gehen lassen.

Belag: 


60g Butter
40g Zucker
5g Honig
15g Sahne

In den Mixtopf geben und 6 Min./ 90°C/ Stufe 1 aufkochen

90-100 g gehobelte Mandeln 

Zufügen und 30Sek./LL/Sanftrührstufe rühren lassen. 


In die Mandelschüssel geben und erkalten lassen.

Inzwischen den Springformboden leicht einfetten.
Den Teig auf leicht bemehlter Arbeitsfläche nochmals kurz durchkneten und auf dem Springformboden ausrollen. Den Rand darumstellen. Mit einer Gabel mehrmals einstechen und den Belag so verteilen, dass dabei ein Rand von 1 cm frei bleibt. 





Nochmals 15 Minuten gehen lassen. Im vorgeheiztem Backofen bei 200°C, 20-25 Minuten backen. Auskühlen lassen.

Füllung:

Schmetterling einsetzen!

1 Packung Dr Oetker Paradisecreme, Vanille 
385g kalte Sahne 

30 Sek./ Stufe 3 schlagen

Den ausgekühlten Kuchen einmal waagerrecht durchschneiden. Die Füllung auf den Boden verteilen und die Mandeldecke darauf legen. 



Bienenstich

Hamuru için:


30g badem 

5 saniye/10 Hız ufalın ve bir kaba alın
30g tere yağ 

3 dakika/50°C/1 Hız erıtın

Büyük bir kase kapağın üstüne alın ve 
280g un 
1 paket kuru maya tartın, karıştırın ve kenara alın

60g tozşeker
1 paket vanilya şeker
1 tutam tuz
1 yumurta
130g Süt
ezilmiş badem
ve Un- Karışım

Hazneye ilave edin ve 2 dakika/ Yoğurma Modunda yoğurun

Hamuru büyük Kaseye alın, üzerini kapatın ve 60-70 dakika mayalandırın. 


Üzeri için:

60g tere yağ
40g tozşeker
5g bal
15g krema

Hazneye ilave edin ve 6 dakika/ 90°C/1 Hız kaynatın

90- 100g rendelenmiş badem

Ilave edin ve 30saniye/ Saat Yönü Tersine Çalışma/ Kaşık Hızı karıştırın. 



Bademli kaba alın ve soğutmaya birakın. 

Bu arada yuvarlak kek kalıbının altını hafif yağlayın.
Pasta hamuru un serptiginiz tezgaha alın ve az yoğurun. Hamuru yuvarlak kek tabanına göre açın. Kek Kenarını yerleştirin.
Bir kac kez Çatal ile delin ve Badem- Karışımı yayın.
Kenarindan 1 cm boşluk bırakın.


Tekrar 15 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 - 25 dakika pişirin. Soğumasını bekleyin.

Krema için:

Kelebekleri takin.

1 paket Dr. Oetker Paradisecreme, Vanilya 
385g Soğuk krema 

30 saniye./ 3 Hız çırpın


Soğuk pastayı tam ortadan yatay bir şekilde iki parçaya ayırıyoruz. Hazırladığımız kekin alt kısmına kremayı spatula yardımı ile sürün ve bademli üst kısmını kremanın üzerine alın