Samstag, 27. Februar 2016

Frauenschenkel - Frikadellen/Kadinbudu Köfte

Frauenschenkel - Frikadellen




Für die Frikadellen:

½ Bund Petersilie(ohne Stängel)

In den Mixtopf 3 Sek./ Stufe 6-7 zerkleinern und umfüllen

1 ½ (130g) Zwiebel, geviertelt
1 Knoblauchzehe

Zufügen und 3 Sek./Stufe 5 zerkleinern. Mit dem Spatel nach unten schieben und gegebenenfalls nochmals 2 Sek./Stufe 5 zerkleinern 


15g Öl
Zu den Zwiebeln geben und 2 Min./100°C/ Stufe 1 dünsten

200g Hackfleisch
30 g Paprikamark
2 TL Salz
½ TL Pfeffer
½ TL Kreuzkümmel
1-2 TL Chiliflocken

Zugeben und 6 Min./LL/100°C/Stufe 1 garen. 
Erkalten lassen!

400g Hackfleisch
400g gegartes Reis
1 Ei
Petersilie
In den Mixtopf geben 30 Sek./LL/Stufe 5 mischen

Zum panieren:
2 Eier
2 gehäufte EL Mehl


- Mit geölten Händen ca. 18 Frikadellen formen
- Jede Frikadelle erst in Mehl und anschließend im Ei wenden
- Die Frikadellen in einer Pfanne mit heißem Öl von beiden Seiten goldbraun ausbacken
- Die fertigen Frikadellen auf einem Papiertuch geben, um das überschüssige Öl zu entnehmen


Kadinbudu Köfte


Köfte için:
½ tutam maydanoz(dal)

Hazneye ilave edin ve 3 saniye/ 6-7 Hız ufaltın ve bir kaba alın

1 ½ (130g) soğan, dörde bölün
1 Sarımsak

Ilave edin ve 3 saniye/ 5 Hız ufaltın Spatula yardımıyla soğanları asaya itiniz ve tekrar 5 saniye/5 Hız ufaltın

15g sıvı yağ

Hazneye koyun ve 2 dakika/100°C/ 1 Hız haşlayın.

200g kıyma
30 g biber salçası
2 tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı kimyon
1-2 tatlı kaşığı pulbiber

Zugeben und 6 Min./ Saat Yönü Tersine Çalışma /100°C/Stufe 1 garen. 
Soğumaya bırakın!

400g kıyma
400g pişmiş pirinç
1 yumurta
Maydanoz

Hazneye ilave edin ve 30 saniye/ Saat Yönü Tersine Çalışma /5 Hız karıştırın


Panesi İçin:2 yumurta
2 tepeleme yemek kaşığı un


- Yağlanmış ellerinizle 18 Köfteler hazırlayın
- Kadınbudu köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayın
-Kızgın sıvı yağda arkalı önlü pişirin ve kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin

Weiße- Bohnen-Eintopf/Kuru Fasulye

Weiße- Bohnen-Eintopf


Zutaten:
350g weiße Bohnen
Bohnen in den Gareinsatz wiegen, mit kaltem Wasser abspülen und in eine Schüssel geben. 900 g Wasser kochen und über die Bohnen geben und über Nacht einweichen lassen. Bohnen in den Gareinsatz abgießen und bei Seite stellen.

1 Zwiebeln, geviertelt
In den Mixtopf geben 2-3 Sek./Stufe 5 zerkleinern
20 g Butter
20g Olivenöl
300g Lammfleisch in Stücken
20 g Paprikamark
1 TL Salz
2 Prisen Pfeffer
1 TL Chiliflocken
1 TL Minze
½ TL Kreuzkümmel
350g weiße Bohnen
550-600g kochendes Wasser
In den Mixtopf geben und 65-75 Min./100°C/ LL/ Stufe 1 garen. 

Garprobe an den Bohnen machen.
1 grüne Spitzpaprika, in Stücken schneiden und 5 Minuten vor Ende in den Mixtopf geben.
Dazu passt Reis oder Brot.


Kuru Fasulye

Malzemeler:
350g kuru Fasulye
Fasulyeleri Buhar Sepetinde tartın, soğuk suyla yikayın ve kaba alın. 900g suyu kaynatın ve Fasulyelerin üzerine dökün. Bir gece bekletın. Kuru Fasulyeleri Buhar Sepetinde dökün ve kenara alın.

1 soğan, dörde bölün
Haznye koyun ve 2-3 saniye//5 Hız ufaltın
20 g tereyağ
20g sıvı yağ
2 dakika/ 100°C/ 1 Hız kavurun
300g parça kusu eti
20 g biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
2 tutam karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
½ tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı nane
350g kuru Fasulye
550-600g kaynatılmış su

Kalan malzemeleri koyun ve 65-75 dakika/100°C/ Saat Yönü Tersine Çalışma /1 Hız Fasulyeler pişene kadar pişirin.

1 yeşil sivri biber, parçalara kesin ve 5 dakika bitmeden önce Hazneye ilave edin.
Kuru Fasulyenin yanına Pilav yada Ekmek yakışır.

Zigarettenröllchen/Sigara Böreği

Zigarettenröllchen


Zutaten:
1 Packung Üçgen Yufka( Teigblätter dreieckig)

Variante Füllung 1:
800 g Kartoffel, gewürfelt
1 Zwiebel, geviertelt
30g Öl
1 TL Chilipulver
1 EL Minze
1 1/2 TL Salz
1 Prise Pfeffer
-Kartoffeln in den Mixtopf geben 
5 Sek. / Stufe 5 zerkleinern und umfüllen
-Zwiebel in den Mixtopf geben und
Stufe 5 / 5 Sek. zerkleinern. 

Mit Hilfe des Spatels die Zwiebeln runterschieben und 

nochmals  5 Sek./Stufe 3   zerkleinern. 

- Öl hinzufügen und
2 Min./ 100°C/ Stufe 1 dünsten

-Kartoffeln und Gewürze dazugeben und 
3 Min./Varoma/LL/ Sanftrührstufe garen. 
Umfüllen.

Variante Füllung 2:
1 Eiweiß
10 g Petersilie
400-500g Schäfskäse, geviertelt
- Petersilie 
5 Sek./Stufe 10 zerkleinern

- Schafskäse und Eiweiß in den Mixtopof geben
 2-4 Sek./Stufe 4 zerkleinern. 
In eine Schüssel geben.

Bestreichen innen:
60g Öl
250 g Yoghurt
Yoghurt und Öl in den Mixtopf geben 
20 Sek./ Stufe 3 verrühren.

Bestreichen außen:
Übrig gebliebene Mischung (Bestreichen innen)
15g Öl
1 Eigelb
Schwarzkümmel

- Die übrig gebliebene Mischung (Bestreichen innen), 15g Öl und Eigelb in den Mixtopf geben 8 Sek./ Stufe 3 verrühren

Beide Füllungen reichen jeweils für eine Packung!

Yufkablätter mit der Yoghurt-Öl-Mischung komplett bestreichen und mit der gewünschten Füllung befüllen. Dann beide Seiten zuklappen und zu einer Zigarette rollen (siehe Bild). Die fertigen Zigarettenröllchen auf ein Backblech legen. 



Anschließend die Röllchen bestreichen und mit Schwarzkümmel bestreuen. Im vorgeheizten Backofen bei 200°C 20-25 Minuten goldbraun backen.


Sigara Böreği

Malzemeler:
1 paket Üçgen Yufka

1 Iç harcı için:
800 g patates, küplere kesin
1 soğan, dörde bölün
30g sıvı yağ
1 tatli kaşığı pulbiber
2 yemek kaşığı nane
1 1/2 tatli kaşığı tuz
1 tutam karabiber

- Patatesleri hazneye koyun 
5 saniye/5 Hız ufaltın ve bir kaba alın

- Soganı hazneye koyun
5 saniye/5 Hız ufaltın. 

Spatula yardımıyla soganları asaiya itiniz ve tekrar 

3 saniye/5 Hız ufaltın 
- Sıvı yağlı ilave edin
2 dakika/100°C/1 Hız kavurun

- Baharatlari ve patatesleri ilave edin

3 dakika/Varoma/ Saat Yönü Tersine Çalışma/ Kaşık Hızı kavurun. 
Bir kaba alın

2 Iç harcı için:
1 adet yumurta beyazı
10 g maydonoz
400-500g beyaz peynir, dörde bölün

- Maydanoz 
5 saniye/10 Hız ufaltın

- Peyniri ve yumurta beyazı hazneye ekleyip

 2-4 saniye/4 Hız ufaltın. 
Bir kaba alın

Arasına sürmek Için:
60g sıvı yağ
250 g yoğurt
- sıvı yağ ve yoğurt hazneye ilave edin 
20 saniye/3 Hız kariştırın

Üzeri Için:
Arasına sürmek Için kalan malzemeler
15g sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı
çörek otu

- Kalan malzemelerin üzerine 15g sıvı yağ ve yumurtanın sarısı ilave edin 8 saniye/3 Hız kariştırın

Her bir harçdan bir paket yufkaya yeterlidir. Her bir yufkanın içine fırça yardımıyla Yoğurt- Sıvı yağ-Karışımdan sürün. Üstüne istediğiniz harçtan ekleyin,ki tarafi da kapatın ve Sigara Böreği gibi sarın ( resime bakınız). Sigara Böreği fırın tepsisine dizin. Sigara Böreğin üzerine karışımdan sürün ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 20 – 25 dakika pişirin.