Samstag, 27. Februar 2016

Weiße- Bohnen-Eintopf/Kuru Fasulye

Weiße- Bohnen-Eintopf


Zutaten:
350g weiße Bohnen
Bohnen in den Gareinsatz wiegen, mit kaltem Wasser abspülen und in eine Schüssel geben. 900 g Wasser kochen und über die Bohnen geben und über Nacht einweichen lassen. Bohnen in den Gareinsatz abgießen und bei Seite stellen.

1 Zwiebeln, geviertelt
In den Mixtopf geben 2-3 Sek./Stufe 5 zerkleinern
20 g Butter
20g Olivenöl
300g Lammfleisch in Stücken
20 g Paprikamark
1 TL Salz
2 Prisen Pfeffer
1 TL Chiliflocken
1 TL Minze
½ TL Kreuzkümmel
350g weiße Bohnen
550-600g kochendes Wasser
In den Mixtopf geben und 65-75 Min./100°C/ LL/ Stufe 1 garen. 

Garprobe an den Bohnen machen.
1 grüne Spitzpaprika, in Stücken schneiden und 5 Minuten vor Ende in den Mixtopf geben.
Dazu passt Reis oder Brot.


Kuru Fasulye

Malzemeler:
350g kuru Fasulye
Fasulyeleri Buhar Sepetinde tartın, soğuk suyla yikayın ve kaba alın. 900g suyu kaynatın ve Fasulyelerin üzerine dökün. Bir gece bekletın. Kuru Fasulyeleri Buhar Sepetinde dökün ve kenara alın.

1 soğan, dörde bölün
Haznye koyun ve 2-3 saniye//5 Hız ufaltın
20 g tereyağ
20g sıvı yağ
2 dakika/ 100°C/ 1 Hız kavurun
300g parça kusu eti
20 g biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
2 tutam karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
½ tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı nane
350g kuru Fasulye
550-600g kaynatılmış su

Kalan malzemeleri koyun ve 65-75 dakika/100°C/ Saat Yönü Tersine Çalışma /1 Hız Fasulyeler pişene kadar pişirin.

1 yeşil sivri biber, parçalara kesin ve 5 dakika bitmeden önce Hazneye ilave edin.
Kuru Fasulyenin yanına Pilav yada Ekmek yakışır.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen