Freitag, 26. Februar 2016

Linsensuppe/Mercimek Çorbası


Linsensuppe



Zutaten:
10g Olivenöl
10g Rapsöl
10g Mehl 


1 Min./Varoma/Stufe 1 dünsten

1 Zwiebel , achteln
250g rote Linsen , gewaschen
1 TL Minze
1 TL Brühe
1 TL Salz
2 Prisen Pfeffer
2 Prisen Kümmel
1200g gekochtes Wasser

15 Min./100°C/Stufe 1 garen und anschließend 5 Sek./Stufe 5 pürieren



Buttersauce:
1 EL Butter
1 TL Paprikamark oder Chiliflocken

In einer Pfanne kurz anbraten und mit der Buttersauce garnieren



Mercimek Çorbası


Malzemeler:

10g zeytınyağ
10g sıvı yağ
10g un 
1 dakika/ Varoma/1 Hız kavurun

1 soğan, sekize bölün 
250g kırmızı Mercimek, yıkanmış
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı et suyu(toz)
1 tatlı kaşığı tuz
2 tutam karabiber
2 tutam kimyon
1200g kaynatılmış su

15 Min./100°C/1 Hız pişirin sonra 5saniye/5 Hız püreleyin

Terbiyesi için:

1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı Biber SalÇası

Bir tavada kısa kavurun ve terbiyeyi Çorbanın üzerine dökün

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen