Mittwoch, 9. November 2016

Nutella Pancake / Nutellalı Pankek

Nutella Pancake 






Zutaten: ca. 12 Stück
2 Eier
1 Packung Vanillezucker
50g Zucker
150g Milch 
200g Mehl 
1 Packung Backpulver
1 Prise Salz 

alles in den Mixtopf geben und 30 Sek. / Stufe 3 rühren 

Füllung: 
Nutella


- in einer Pfanne etwas Öl erhitzen 
- 1 EL von dem Teig in die Pfanne geben, darauf 1 TL Nutella und anschließend so viel Teig geben, sodass Nutella verdeckt ist
- beide Seiten goldbraun backen 


Nutellalı Pankek

Malzemeler: 12 adet
2 yumurta
1 paket vanilya şeker 
50g şeker 
150g süt
200g un 
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz 


herseyi hazneye ilave edin ve 30 saniye / 3 Hız  karıştırın 

Iç harçi için  
Nutella


- tavaya hafif sıvı yağ ekleyin vısıtın 
- 1 yemek kaşık hamurdan tavaya alın, üzerine 1 tatlı kaşık Nutella dağıtın ve tekrar üzerine kapatacak kadar hamur ekleyin ( nutellalar gözükmeyecek kadar) 
- pankekleri arkalı önlü pişirin  

Mittwoch, 2. November 2016

Pilzsoße / Mantar Sosu

Pilzsoße



Zutaten:
1/2 Zwiebel, halbiert

in den Mixtopf geben und 3 Sek. / Stufe 5 zerkleinern und nach unten schieben 

40g Butter

zugeben und 2,5 Min. / Varoma / Stufe 1 dünsten

500g Champignons, putzen und in Scheiben schneiden 

zugeben und 5 Min. / 100°C / LL / Sanftrührstufe garen 

40g Mehl 

2 Min. / 100°C/ LL / Sanftrührstufe weiter garen 

200g Sahne 
30g Milch, 1,5%
2 Prisen Cayennepfeffer
1/2 TL Salz
1 TL Brühe
1/2 TL Thymian 
1/2 TL Petersilie

zugeben 9 Min. / 100°C / LL / Stufe 1 

- Abschmecken gegebenenfalls würzen
- Wem die Soße zu dickflüssig sein sollte, einfach etwas Milch dazugeben
- zu Schnitzel, Fleisch etc. servieren


Mantar Sosu



Malzemeler:
1/2 soğan, ikiye bölün


hazneye ilave edin ve 3 saniye/ 5 Hız ufaltın ve Spatula yardımıyla soğanları asaya itiniz 

40g tereyağ


ilave edin ve 2,5 dakika / Varoma / 1 Hız kavurun

500g taze mantar, dilim dilim kesin 

ilave edin ve 5 dakika / 100°C / Saat Yönü Tersine Çalışma / Kaşık Hızı kavurun  

40g un

2 dakika/ 100°C / Saat Yönü Tersine Çalışma Kaşık Hızı devam kavurun

200g krema
30g süt, 1,5%
2 tutam Cayennepfeffer
1/2 tatlı kaşığı tuz
tatlı kaşığı et suyu tozu
1/2 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı maydanoz

ilave edin ve 9 dakika / 100°C / Saat Yönü Tersine Çalışma / 1 Hız  

- Tadına bakın ve isterseniz baharat ekleyebilirsiniz
- Sos size koyu geliyorsa biraz süt ilave edin
- Sosu şnitzel yada etlere kullanabilirsiniz 

Mittwoch, 26. Oktober 2016

Kavala Plätzchen / Kavala Kurabiye

Kavala Plätzchen



Zutaten:
120g Mandeln 

in den Mixtopf geben und 5 Sek. / Stufe 5 zerkleinern 

- In eine Pfanne geben und bei mittlerer Hitze ca. 5 Minuten anbraten. Ständig rühren. Umfüllen . 

250g Mehl

- Abwiegen und in der Pfanne ca. 5 Minuten anbraten beim ständigen rühren
- Mandeln und Mehl erkalten lassen

                                   



Mehl
Mandeln
1 Packung Vanillezucker
60g Puderzucker
1 Ei
150g Butter

in den Mixtopf geben und 2 Minuten / Knetstufe kneten 

Wälzen:
Puderzucker

- Den bröseligen Teig auf die Arbeitsfläche geben, kurz kneten
- den Teig vorsichtig ca. 1 cm dick ausrollen und Monde ausstechen ( Wer keine Form hat kann es auch mit einem Wasserglas machen ) 

                                          
- Die Plätzchen vorsichtig auf ein Backblech geben und im vorgeheizten Backofen bei 175°C, ca. 20-25 Minuten backen.
- Die lauwarmen Plätzchen anschließend in Puderzucker wälzen



Kavala Kurabiye

Malzemeler:
120g badem

hazneye ilave edin ve 5 saniye/ 5 Hız ufaltın 


- Bademleri tavaya koyun ve kısık ateşte 5 dakika kavurun.Durmadan karıştırın ve kavurdukdan sonra bir kaba alın

250g un

- Tartın ve 5 dakika tavada durmadan kavurun.
- Bademleri ve unu soğumaya alın

un
badem
1 paket vanilya şeker
60g pudra şeker
1 yumurta
150g tereyağ

ilave edin 2 dakika / Yoğurma Modunda yoğurun


Bulamak:
pudra şeker

- Hamuru tezgaha alın ve birleşene kadar yoğurun
- Hamuru 1 santim kalınlığında açin. Şu bardağı yardımı ile hamurdan ay şeklinde kurabiyeler çikartalim 
- Kurabiyeleri dikkatlice fırın tepsine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
- sonra ılık kurabiyeleri pudra şekerde bulayın