Sonntag, 21. August 2016

Pfirsichkuchen / Şeftalili Kek

Pfirsichkuchen



Zutaten:
Schmetterling einsetzen!

90g zimmerwarme Butter
160g Zucker
1 Packung Vanillezucker

in den Mixtopf geben und 2,5 Min. / Stufe 3 

3 Eier ( L ) 

nach 1 Minute durch die Öffnung langsam zugeben
260g Yoghurt

zugeben und 15 Sek. / Stufe 3 rühren 
Schmetterling entnehmen!
Wer mag kann nochmal 15 Sek. / Stufe 3 verrühren

220g Mehl 
1 Packung Backpulver
1 EL Vanillepudding

zugeben und 30 Sek. / Stufe 3-4 vermischen 

2 mittelgroße Pfirsiche, waschen und in Scheiben schneiden


- Springformboden mit Backpapier auslegen, Rand leicht einfetten und bemehlen 
- 1 EL Zucker mit 1 EL Stärke vermischen und auf den Springformboden verteilen
- anschließend die Pfirsichscheiben darauf verteilen 
- den Teig vorsichtig über die Pfirsiche geben, damit sich die Pfirsiche nicht verschieben 
- Im vorgeheizten Backofen bei 180°C, ca 30-45 Minuten backen. 
- 5 Minuten in der Springform auskühlen lassen und anschließend auf ein Servierteller nehmen und Backpapier vorsichtig entfernen 
- Wer mag, kann Puderzucker bestreuen



Şeftalili Kek



Malzemeler:
Kelebekleri takin!

90g yumuşak tereyağ
160g tozşeker 
1 paket vanilya şeker 


hazneye ilave edin ve 2,5 dakika / 3 Hız 

3 yumurta ( L ) 


1 dakikadan sonra yumurtalari açıklıktan içine ilave edin

260g yoğurt


ilave edin ve 15 saniye / 3 Hız karıştırın
Kelebekleri alın!
Isterseniz tekrar 15 saniye / 3 Hız karıştıra bilirsiniz 
220g un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı vanilya puding 


ilave edin ve 30 saniye / 3-4 Hız karıştırın

2 orta boy Şeftali, yıkayıp dilimleyin 

Kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt serin ve kenarlari yağlayıp unlayın 
- 1 yemek kaşığı tozşeker ve 1 yemek kaşığı nişasta karıştırın ve kek kalıbının altına serpin 
- sonra Şeftali dilimleri üzerine yerleştirin  
- Kek hamuru dikkat ederek Şeftalilerin üzerine dökün, Şeftaliler yerinden oynamasin 
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-45 dakika pişirin.
Keki fırından çıkardıktan sonra,5 dakika bekletip sonra servis tabağına ters çevirelim ve yağlı kağıdı dikkatlice kaldıralım.
- Isteğen pudra şekeri serpe bilir

Donnerstag, 11. August 2016

Waffelkekse / Waffle Kurabiye

Waffelkekse


Zutaten: 
180g weiche Butter
100g Zucker
1-2 TL Zitronensaft
4 gehäufte TL Zitronenzucker
3 Eier (L)

in den Mixtopf geben und 1 Min. / Stufe 3 verrühren 

1 Packung Backpulver
445g Mehl
1 Pr. Salz
30g Stärke
 zugeben und 3 Min. / Knetstufe kneten 

 - Waffeleisen vorheizen und mit Margarine oder Butter einpinseln
 - aus dem Teig kleine Kugeln formen und in das Waffeleisen setzen
- alle Plätzchen goldbraun backen 


 Waffle Kurabiye




Malzemeler: 
180g yumuşak tereyağ
100g tozşeker
1-2 tatlı kaşığı limon suyu
4 tepeleme tatlı kaşığı Limon şekeri
3 yumurta ( L ) 

hazneye ilave edin ve 1 dakika / 3 Hız karıştırın  

1 paket kabartma tozu
445g un
1 tutam tuz
30g nişasta

ilave edin ve 3 dakika / Yoğurma Modunda yoğurun

-  waffle makinesini ısıtın ve firca yardımıyla tereyağ yada margarin sürün
- hamurdan küçük parçalar koparın ve waffle makinesine yerleştirin 
- kurabiyeleri kızarana kadar pişirin

Sonntag, 7. August 2016

Wassermelonen - Limonde / Karpuzlu Limonata

Wassermelonen - Limonade



Zutaten:
1 Bio-Zitrone, die Schale mit einem Schäler schälen
50g Zucker(wer mag kann mehr Zucker nehmen)
in den Mixtopf geben und 5 Sek. / Stufe 8 zerkleinern und umfüllen  

950g kalte Wassermelone, ohne Kerne und in Stücke

in den Mixtopf geben und 5 Sek. / Stufe 10 zerkleinern 

800g kaltes Wasser
60g Zitronensaft
Zitronen-Zucker-Gemisch

zugeben und 10 Sek./ Stufe 3 rühren

- Sieben und sofort kalt genießen
- Je nach Wunsch könnt ihr auch Eiswürfel verwenden oder im Kühlschrank kaltstellen



Karpuzlu Limonata



Malzemeler:
1 adet Bio - Limon, soyucu ile soyun
50g tozşeker ( istegen fazla koya bilir )

hazneye ilave edin ve 5 saniye/8 Hız ufaltın ve bir kaba alın
950g soğuk Karpuz, çekirdeksiz,parçalara bölün

hazneye ilave edin ve 5 saniye/10 Hız ufaltın

800g soğuk su
60g limon suyu 
Limon - şeker - karışımı

ilave edin ve  10 saniye / 3 Hız karıştırın

- süzün ve hemen soğuk servis edin
- isterseniz buz koyabilirsiniz yada buzdolabında soğuta bilirsiniz