Donnerstag, 20. Oktober 2016

Karotten-Linsensuppe / Havuçlu Mercimek Çorbası

Karotten-Linsensuppe



Zutaten: 
1 kleine Zwiebel, geviertelt
35g Ingwer, in Scheiben (wer es nicht so scharf mag,nimmt etwas weniger)

in den Mixtopf geben und 5 Sek. / Stufe 6 zerkleinern 
und mit einem Spatel runter schieben 
 
15g Butter
15g Olivenöl 

zugeben und 1,5 Min. / 100 °C / Stufe 1 dünsten 

15g Mehl 

zugeben  und 1 Min. / 100 °C / Stufe 1 dünsten 

200g gelbe Linsen, gewaschen
1 kleine Möhre (60g),kleine Würfel schneiden 
1 TL Salz
1 TL Brühe
1 Prise Kümmel 
1100g gekochtes Wasser 

16 Min. / 100°C/ Stufe 1 garen 
beim Überkochen einfach auf 95°C einstellen 
anschließend 7 Sek. / Stufe 9 pürieren 
nochmals 7 Sek. / Stufe 9 pürieren 

Buttersauce: 
1 EL Butter
1 TL Chiliflocken

In einer Pfanne kurz anbraten und mit der Buttersauce garnieren


Havuçlu Mercimek Çorbası



Zutaten: 
1 küçük soğan, dörde bölün
35g zençefil, dilimlere kesin (çok fazla açı sevmiyorsanız , biraz az koyabilirsiniz)

hazneye ilave edin ve 5 saniye/ 6 Hız ufaltın 
ve Spatulanın yardımıyla aşagıya ıtınız
 
15g tereyağ
15g zeytinyağ

ilave edin 1,5 dakika/ 100°^C/1 Hız kavurun

15g un

ilave edin 1 dakika/ 100°C/1 Hız kavurun

220g sarı Mercimek, yıkanmış
havuç (60g),küp küp kesin
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı et suyu tozu
1 tutam kimyon
1100g kaynatılmış su

16 dakika./100°C/1 Hız pişirin
yukardan taşarsa dereceyi 95 e indirin
sonra 7 saniye/9 Hız püreleyin
tekrar 7 saniye/9 Hız püreleyin


Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber

Bir tavada kısa kavurun ve terbiyeyi Çorbanın üzerine dökün



Sonntag, 16. Oktober 2016

Pancake mit Käse / Peynirli Pankek

Pancake mit Käse





Zutaten für15 Stück:
3 Stiele Petersilie, nur die Blätter

in den Mixtopf geben 4 Sek. / Stufe 6 zerkleinern 

2 Eier (M)
220g Milch
1 Prise Salz
1/2 TL Zucker
1 Messerspitze Chiliflocken

zugeben 1,5 Min. / Stufe 3 rühren 

120g Schäfskäse, hineinbröseln 
200g Mehl 
1 Packung Backpulver

zugeben 35 Sek. / Stufe 4

-  die Pancake in etwas Öl von beiden Seiten anbraten 
- Frühstück kann kommen :)


Peynirli Pankek

Malzemeler 15 adet için:
3 dal maydanoz, tek yapraklari

hazneye ilave edin 4 saniye/ 6 Hız ufaltın

2 yumurta (M)
220g süt
1 tutam tuz
1/2 tatlı kaşığı tozşeker
1 biçak uçu pulbiber 


ilave edin 1,5 dakika / 3 Hız karıştırın

120g beyaz peynir, ellerinizle ufaltın
200g un
1 paket kabartma tozu


ilave edin 35 saniye / 4 Hız 

- tavaya hafif sıvı yağ ekleyin ve pankekleri arkalı önlü pişirin  
- Kahvaltılık Pankekler gelsin :)

Donnerstag, 13. Oktober 2016

falscher Manti / Yalancı Manti

falscher Manti



Hackfleischfüllung:
1 kleine Zwiebel, achteln 
4 frische Blätter Basilikum


in den Mixtopf geben und 5 Sek. / Stufe 6 zerkleinern 

350g Hackfleisch
1 1/2 TL Salz
1 Prise Pfeffer
1/2 TL Chiliflocken
1/2 TL Minze



zugeben und 30 Sek. / LL / Stufe 3 



300g Nudeln ( Pipe Rigate oder Pipe Doppia Rigatura) 

- die Nudeln mit der Füllung füllen ( entweder mit den Fingern oder mit einem Spritzbeutel/Tüte)
-  in reichlich Salzwasser nach Packungsanleitung kochen, sieben 

Joghurtsoße:
2 Knoblauchzehe


in den Mixtopf geben und 2 Sek. / Stufe 6 zerkleinern 

200-250g Joghurt, selbstgemacht

zugeben und 15 Sek. / Stufe 3 rühren  

Buttersoße:
1 vollen EL Butter
1 EL Paprikamark oder Tomatenmark
1 EL Wasser

- Butter und Paprikamark in einer Pfanne anbraten und zum Schluss Wasser zugeben und kurz rühren

- Nudeln auf ein Teller geben,darauf die Joghurtsoße und anschließend die Buttersoße verteilen 
- Wer mag kann noch Minze und Chiliflocken bestreuen 





Yalancı  Manti

Kıymalı harç için  :
1 kleine soğan , sekize bölün 
4 taze yaprak fesleğen 


 hazneye ilave edin ve 5 saniye/ 6 Hız ufaltın 


350g kıyma 
1 1/2 tatlı kaşığı tuz 
1 tutam karabiber
1/2 tatlı kaşığı pulbiber
1/2 tatlı kaşığı nane


                                          ilave edin 30 saniye / Saat Yönü Tersine Çalışma/ 3 Hız  



300g makarna ( Pipe Rigate ) 


- Makarnalari kıymalı harçtan doldurun ( minik  parçalar  kopartıp, makarnaları doldurun yada mit einem Spritzbeutel/Tüte)
- mantı makarnaları  kaynayan  tuzlu  suya  atıp  pişmeye  bırakın ve süzün

Yoğurtsosu için  :
2 diş sarımsak 


 hazneye ilave edin ve 2 saniye/ 6 Hız ufaltın 


200-250g yoğurt, ev yapimi

       ilave edin 15 saniye / 3 Hız karıştırın 


Terbiyesi için:
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı Biber salçalı   yada domates salçalı  
1 yemek kaşığı su 

tereyağı ve biber salçalı tavada kavurun ve son olarak suyu ilave edin, karıştırın 


makarnaları servis  tabağına  alın, Yoğurtsosu mantinin üzerine gezdirin ve son olarak salçalı  sosu  da  yoğurdun üzerine  gezdirin 
- Pul biber ve  nane  serpiştirin,  servis  yapın