Donnerstag, 20. Oktober 2016

Karotten-Linsensuppe / Havuçlu Mercimek Çorbası

Karotten-Linsensuppe



Zutaten: 
1 kleine Zwiebel, geviertelt
35g Ingwer, in Scheiben (wer es nicht so scharf mag,nimmt etwas weniger)

in den Mixtopf geben und 5 Sek. / Stufe 6 zerkleinern 
und mit einem Spatel runter schieben 
 
15g Butter
15g Olivenöl 

zugeben und 1,5 Min. / 100 °C / Stufe 1 dünsten 

15g Mehl 

zugeben  und 1 Min. / 100 °C / Stufe 1 dünsten 

200g gelbe Linsen, gewaschen
1 kleine Möhre (60g),kleine Würfel schneiden 
1 TL Salz
1 TL Brühe
1 Prise Kümmel 
1100g gekochtes Wasser 

16 Min. / 100°C/ Stufe 1 garen 
beim Überkochen einfach auf 95°C einstellen 
anschließend 7 Sek. / Stufe 9 pürieren 
nochmals 7 Sek. / Stufe 9 pürieren 

Buttersauce: 
1 EL Butter
1 TL Chiliflocken

In einer Pfanne kurz anbraten und mit der Buttersauce garnieren


Havuçlu Mercimek Çorbası



Zutaten: 
1 küçük soğan, dörde bölün
35g zençefil, dilimlere kesin (çok fazla açı sevmiyorsanız , biraz az koyabilirsiniz)

hazneye ilave edin ve 5 saniye/ 6 Hız ufaltın 
ve Spatulanın yardımıyla aşagıya ıtınız
 
15g tereyağ
15g zeytinyağ

ilave edin 1,5 dakika/ 100°^C/1 Hız kavurun

15g un

ilave edin 1 dakika/ 100°C/1 Hız kavurun

220g sarı Mercimek, yıkanmış
havuç (60g),küp küp kesin
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı et suyu tozu
1 tutam kimyon
1100g kaynatılmış su

16 dakika./100°C/1 Hız pişirin
yukardan taşarsa dereceyi 95 e indirin
sonra 7 saniye/9 Hız püreleyin
tekrar 7 saniye/9 Hız püreleyin


Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber

Bir tavada kısa kavurun ve terbiyeyi Çorbanın üzerine dökün



1 Kommentar: