Mittwoch, 2. November 2016

Pilzsoße / Mantar Sosu

Pilzsoße



Zutaten:
1/2 Zwiebel, halbiert

in den Mixtopf geben und 3 Sek. / Stufe 5 zerkleinern und nach unten schieben 

40g Butter

zugeben und 2,5 Min. / Varoma / Stufe 1 dünsten

500g Champignons, putzen und in Scheiben schneiden 

zugeben und 5 Min. / 100°C / LL / Sanftrührstufe garen 

40g Mehl 

2 Min. / 100°C/ LL / Sanftrührstufe weiter garen 

200g Sahne 
30g Milch, 1,5%
2 Prisen Cayennepfeffer
1/2 TL Salz
1 TL Brühe
1/2 TL Thymian 
1/2 TL Petersilie

zugeben 9 Min. / 100°C / LL / Stufe 1 

- Abschmecken gegebenenfalls würzen
- Wem die Soße zu dickflüssig sein sollte, einfach etwas Milch dazugeben
- zu Schnitzel, Fleisch etc. servieren


Mantar Sosu



Malzemeler:
1/2 soğan, ikiye bölün


hazneye ilave edin ve 3 saniye/ 5 Hız ufaltın ve Spatula yardımıyla soğanları asaya itiniz 

40g tereyağ


ilave edin ve 2,5 dakika / Varoma / 1 Hız kavurun

500g taze mantar, dilim dilim kesin 

ilave edin ve 5 dakika / 100°C / Saat Yönü Tersine Çalışma / Kaşık Hızı kavurun  

40g un

2 dakika/ 100°C / Saat Yönü Tersine Çalışma Kaşık Hızı devam kavurun

200g krema
30g süt, 1,5%
2 tutam Cayennepfeffer
1/2 tatlı kaşığı tuz
tatlı kaşığı et suyu tozu
1/2 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı maydanoz

ilave edin ve 9 dakika / 100°C / Saat Yönü Tersine Çalışma / 1 Hız  

- Tadına bakın ve isterseniz baharat ekleyebilirsiniz
- Sos size koyu geliyorsa biraz süt ilave edin
- Sosu şnitzel yada etlere kullanabilirsiniz 

Mittwoch, 26. Oktober 2016

Kavala Plätzchen / Kavala Kurabiye

Kavala Plätzchen



Zutaten:
120g Mandeln 

in den Mixtopf geben und 5 Sek. / Stufe 5 zerkleinern 

- In eine Pfanne geben und bei mittlerer Hitze ca. 5 Minuten anbraten. Ständig rühren. Umfüllen . 

250g Mehl

- Abwiegen und in der Pfanne ca. 5 Minuten anbraten beim ständigen rühren
- Mandeln und Mehl erkalten lassen

                                   



Mehl
Mandeln
1 Packung Vanillezucker
60g Puderzucker
1 Ei
150g Butter

in den Mixtopf geben und 2 Minuten / Knetstufe kneten 

Wälzen:
Puderzucker

- Den bröseligen Teig auf die Arbeitsfläche geben, kurz kneten
- den Teig vorsichtig ca. 1 cm dick ausrollen und Monde ausstechen ( Wer keine Form hat kann es auch mit einem Wasserglas machen ) 

                                          
- Die Plätzchen vorsichtig auf ein Backblech geben und im vorgeheizten Backofen bei 175°C, ca. 20-25 Minuten backen.
- Die lauwarmen Plätzchen anschließend in Puderzucker wälzen



Kavala Kurabiye

Malzemeler:
120g badem

hazneye ilave edin ve 5 saniye/ 5 Hız ufaltın 


- Bademleri tavaya koyun ve kısık ateşte 5 dakika kavurun.Durmadan karıştırın ve kavurdukdan sonra bir kaba alın

250g un

- Tartın ve 5 dakika tavada durmadan kavurun.
- Bademleri ve unu soğumaya alın

un
badem
1 paket vanilya şeker
60g pudra şeker
1 yumurta
150g tereyağ

ilave edin 2 dakika / Yoğurma Modunda yoğurun


Bulamak:
pudra şeker

- Hamuru tezgaha alın ve birleşene kadar yoğurun
- Hamuru 1 santim kalınlığında açin. Şu bardağı yardımı ile hamurdan ay şeklinde kurabiyeler çikartalim 
- Kurabiyeleri dikkatlice fırın tepsine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
- sonra ılık kurabiyeleri pudra şekerde bulayın

Sonntag, 23. Oktober 2016

Zypern Frikadellen / Kıbrıs Köftesi

Zypern Frikadellen





Zutaten für 14 Stück:
15g Petersilie ( 4 Stiele), nur die Blätter

in den Mixtopf geben und 3 Sek. / Stufe 6 zerkleinern und umfüllen 

2 Kartoffeln (180g-200g), achteln 

in den Mixtopf geben und 3 Sek. / Stufe 6 zerkleinern 
Anschließend den Saft auspressen und zu der Petersilie geben

1 Zwiebel (100g), geviertelt
1 Knoblauchzeh

4 Sek. / Stufe 7 zerkleinern
mit dem Spatel runter schieben und nochmals 2 Sek. / Stufe 7 zerkleinern

15g Paniermehl oder 2 Scheiben Brot
300g Hackfleisch
1 Ei (M)
1/2 TL Chilliflocken 
1/2 TL Minze
Messerspitze Pfeffer
1/4 TL Kümmel 
1 TL Salz
gehackte Petersilie
Kartoffeln 

zugeben und 2 Min. / Knetstufe kneten 

- 1 Stunde im Kühlschrank ruhen lassen 
- walnussgroße Stücke nehmen und zu Frikadellen formen  und flachdrücken 
- Öl in einer Pfanne erhitzen und die Frikadellen goldbraun braten 
- die fertigen Frikadellen auf ein Krepp-Tuch legen und warm servieren
- Dazu passt Reis, Gemüse oder Salat



Kıbrıs Köftesi

Malzemeler: 14 Adet
15g maydanoz ( 4 sap), tek daları 

hazneye ilave edin ve 3 saniye/ 6 Hız ufaltın ve kaba alın 

2 patates (180g-200g), sekize bölün 



hazneye ilave edin ve 3 saniye/ 6 Hız ufaltın 
Patateslerin suyunu sıkın ve maydanozun kabına koyun 

soğan (100g), dörde bölün
1 sarımsak

4 saniye /7 Hız ufaltın 
spatula yardımıyla tekrar 2 saniye / 7 Hız ufaltın 

15g galeta unu yada 2 dilim ekmek 
300g kıyma 
1 yumurta (M)
1/2 tatlı kaşığı pulbiber 
1/2 tatlı kaşığı nane
çak ucu karabiber
1/4 tatlı kaşığı kimyon 
tatlı kaşığı tuz
doranmış maydanoz 
patates

ilave edin ve 2 dakika / Yoğurma Modunda yoğurun


- 1 saat buzdolabında bekletin  
- ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve Köfte şekilli verin ve üstünü ellinizle bastirin 
- tavaya sıvı yağ ekleyin ve köfteleri arkalı önlü pişirin  
- Köfteleri kağıt havlunun üzerine alın ve sıcak sevis edin 

- Yanına pilav,sebze yada salata yakışır