Sonntag, 8. Januar 2017

Curry-Pilz-Geschnetzeltes / Körili Tavuk Sote

Curry-Pilz-Geschnetzeltes


Zutaten:
500g Hähnchenbrust

in Streifen schneiden und in einer Pfanne mit etwas Öl braten, anschließend mit Salz würzen

1 Zwiebel, vierteln 

in den Mixtopf geben und 5 Sek. / Stufe 6 zerkleinern 
mit dem Spatel nach unten schieben und nochmals 5 Sek. / Stufe 6 zerkleinern 

30g Öl

zugeben und 2 Min. / 100°C/ Stufe 1 dünsten 

400g Champignons, vierteln 

4 Min. / 100°C/ LL/ Sanftrührstufe

30g Speisestärke

zugeben und 1,5 Min. / 100°C/ LL/ Sanftrührstufe 

1 EL Curry
2 TL Brühe
etwas Petersilie, gehackt
300g Sahne
130g Wasser
je 1 Prise Pfeffer, Kümmel, Zucker
je 1 Messerspitze Kurkuma, Chillipulver, Paprika edelsüß 

7 Min./ 100°C/ LL/ Stufe 1 garen 

- die Soße zu den gebratenen Hähnchen geben, kurz aufkochen
- Abschmecken und mit Reis oder Nudeln servieren   

Tip: Salz bitte nachdem ihr abgeschmeckt habt, zufügen!




Körili Tavuk Sote

Malzemeler:
500g tavuk göğsü

uzun olarak kesin ve tencerede biraz sıvıyağ ile kavurun, son olarak tuz ekleyin 

soğan, dörde bölün   

hazneye ilave edin ve 5 saniye / 6 Hız ufaltın
Spatula yardımıyla aşağıya ıtınız ve tekrar 5 saniye / 6 Hız ufaltın

30g sıvıyağ
 ilave edin ve 2 dakika / 100°C/ 1 Hız

400g taze mantar, dörde bölün  

4 dakika / 100°C/ Saat Yönü Tersine Çalışma /Kaşık Hızı 

30g mısır nişastası

ilave edin ve 1,5 dakika / 100°C/ Saat Yönü Tersine Çalışma /Kaşık Hızı 

1 yemek kaşığı köri
tatlı kaşığı et suyu tozu
biraz maydanoz, doranmış
300g krema
130g su
hepsinden 1 tutam karabiber, kimyon, şeker 
hepsinden 1 bıçak ucu zerdeçal, pulbiber, tatlı kırmızı biber  

7 dakika / 100°C/ Saat Yönü Tersine Çalışma / 1 Hız  

- Sosu kavrulmuş tavuklarin üzerine dökün ve biraz kaynatın
- Tadına bakın ve pilav yada makarna ile servis edin  
   

Not: Tadına baktıkdan sonra tuz ekleyin! 

Dienstag, 3. Januar 2017

saftige Mohn-Zitronenküchlein / Haşhaşlı limonlu minik kekler

saftige Mohn-Zitronenküchlein 





Zutaten: 15 Stück
1 Zitrone, mit dem Schäler schälen 
150g Zucker
1 gehäufter TL Zitronenzucker

in den Mixtopf geben und 5 Sek. / Stufe 8 zerkleinern 

Schmetterling einsetzen!

2 Eier ( L)

zugeben und 1,5 MIn. / Stufe 3 schaumig rühren 

70g Öl
200g Joghurt
35g Zitronensaft

zugeben und 40 Sek. / Stufe 3 rühren 

2 gehäufte TL Mohn 
1/2 TL Natron
1 Packung Backpulver
220g Mehl 

zufügen und 20 Sek. / Stufe 2 rühren 
runter schieben 10 Sek. / Stufe 2 rühren 

- Muffinform oder Brownieform einfetten und bemehlen oder Papierförmchen verwenden
- Teig verteilen
- Im vorgeheizten Backofen bei 180°C, ca. 18- 20 Min. backen  


Haşhaşlı limonlu minik kekler

Malzemeler: 15 Adet 
1 adet limon, soyucu ile soyun 
150g tozşeker
1 tepeleme tatlı kaşığı Limon şeker

hazneye koyun ve 5 saniye / 8  Hız ufaltın

Kelebekleri takin!

2 yumurta ( L)

ilave edin ve 1,5 dakika / 3 Hız karıştırın

70g sıvıyağ
200g yoğurt
35g limon suyu

ilave edin ve 40 saniye / 3 Hız karıştırın

2 tepeleme tatlı kaşığı haşhaş
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
220g un 

 ilave edin ve 20 saniye / 2 Hız karıştırın
 aşağıya ıtınız 10 saniye / 2 Hız karıştırın

 muffin kalıbı yada brownie kalıbı yağlayın ve unlayın, isterseniz muffin kağıtları yerleştırın ve hamuru paylaştırın
- Önceden ısıtılmış180 derece 18-20 dakika pişirin

Sonntag, 18. Dezember 2016

Kürbismuffins / Balkabaklı Muffin

Kürbismuffins




Zutaten:
90g Kürbis, in Stücke

Kochtopf mit Wasser gefüllt ca. 8-10 Minuten kochen ( bis es weich ist ) 

Ich habe 450g Kürbisfleisch genommen und Portionsweise eingefroren. So kann ich bei Bedarf schnell rausholen und die leckeren Muffins zubereiten.

90g Kürbisfleisch, kalt 

in den Mixtopf geben und 5 Sek. / Stufe 6 zerkleinern und umfüllen 
Mixtopf spülen

60g Wasser, lauwarm
1 gehäufter TL Trockenhefe

in den Mixtopf geben, mit dem Spatel rühren, mit dem Mixtopfdeckel schließen und 10 Minuten ruhen lassen 

Kürbispüree
1 TL Honig
1 Eiweiß
20g Öl
1/4 TL Pumpkin-Pie-Spice Gewürz
1 TL Salz
4 Walnüsse mit den Händen groß zerkleinern  
230g Mehl 

zugeben und 2 Min. / Knetstufe kneten 

Bestreichen:
1 Eigelb
Kürbiskerne

- Teig klebt leicht an den Händen
- in eine Schüssel geben und zugedeckt 20-25 Minuten gehen lassen
- Den Teig in 11 Portionen teilen, mit bemehlten Händen zu Bällchen formen und in eine Muffinform geben, gegebenenfalls Papierförmchen benutzen
- mit Frischhaltefolie zudecken und 45 Min. gehen lassen
-mit Eigelb bestreichen und mit Kürbiskerne bestreuen
- Im vorgeheizten Backofen bei 200°C, 18-22 Minuten backen 


Balkabaklı Muffin



Malzemeler:
90g Balkabak, parçalara kesin 

tencerede 8-10 dakika kaynatın ( yumuşak olana kadar)

Ich habe 450g Kürbisfleisch genommen und Portionsweise eingefroren. So kann ich bei Bedarf schnell rausholen und die leckeren Muffins zubereiten.

90g kaynatilmiş balkabak, soğuk

hazneye ilave edin ve 5 saniye / 6 Hız püreleyin
ve kaba
alın
Hazneyi yıkayın 

60g ılık su
1 tepeleme tatlı kaşığı kuru maya

hazneye ilave edin, spatula yardımıyla karıştırın, hazneyi kapatin ve 10 dakika bekletin

balkabak püresi 
1 tatlı kaşığı bal
1 yumurta akı
20g sıvıyağ
1/4 tatlı kaşığı Kabak-Pasta-Baharat
1 tatlı kaşığı tuz
4 ceviz, ellerinizle küçük parçalara koparin
230g un

ilave edin ve 2 dakika/ Yoğurma Modunda yoğurun

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
balkabak 

- Hamuru ellerinizle hafif yapışıyor
- bir kaba alın ve 20-25 dakika kapalı şekilde mayalandırın  
- Hamuru 11 parçalara bölün, ellerinizi hafif unlayın ve yuvarlayın ve bir muffin kalıbına alın ( isterseniz muffin kağıtlerı yerleştırın )
- streç film ile örtün ve tekrar 45 dakika mayalandırın 
-yumurta sarısını üzerine sürün ve balkabak çekirdeği serpin
- Önceden ısıtılmış 200°C fırında 18-22 dakika pişirin