Sonntag, 20. November 2016

Blumenkohl Salat ( Kisir) / Karnabahar Kısır

Blumenkohl Salat (Kisir)







Zutaten:
1 (800g) Blumenkohl, in Röschen 

je 400g in den Mixtopf geben und 3 Sek. / Stufe 5,5 zerkleinern und in eine Pfanne geben

                                             

1 TL Paprikamark
1 1/2 EL Tomatenmark 
4 EL Öl 


zugeben und bei ständigem rühren 10-12 Minuten anbraten und erkalten lassen  

9 Blätter frische Minze
6 Stiele Petersilie, nur die Blätter nehmen 
1 Knoblauchzeh 
1 Stiel frischen Dill, abgezupft ( wer mag ) 

in den Mixtopf geben und 3 Sek. / Stufe 6 zerkleinern 

1 Tomate, achteln 
40g Granatapfelsirup
1 TL Zitronensaft
2 TL Salz 
1 TL Chiliflocken 

zugeben und 3 Sek. / Stufe 4 vermischen 

- zu den Blumenkohl geben 

1-2 Frühlingszwiebeln, geschnitten 
1 mini Gurke, gewürfelt

dazugeben und alles gut vermischen

- Ziehen lassen,Abschmecken und gegebenenfalls nach würzen
- Schmeckt am besten kalt



Karnabahar Kısır 


Malzemeler:
1 (800g) Karnabahar, in Röschen 

iki kere 400g hazneye ilave edin ve 3 saniye / 5,5 Hız ufaltın ve tavaya koyun

tatlı kaşığı biber salçası
1 1/2 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ


ilave edin 10-12 dakika kavurun ve soğumaya alın 

9 tane dal taze nane
6 sap maydanoz, tek dalari kulanin
1 sarımsak
1 dal taze dereotu, abgezupft ( isteye göre ) 

hazneye ilave edin ve 3 saniye / 6 Hız ufaltın 

1 domates, sekize bölün

50g Nar Ekşisi
tatlı kaşığı limon suyu
tatlı kaşığı tuz
tatlı kaşığı pulbiber 

ilave edin ve 3 saniye / 4 Hız karıştırın

- Karnabaharin üstüne ekleyin

1-2 yeşil soğan, dilimlere kesin  
1 küçük salatalik, küp küp kesin

ilave edin ve güzeIçe karıştırın

Içine çekene kadar bekletin ve sonra tadına bakın ve isterseniz baharat ekleyye bilirsiniz
- Soğuk servis edin

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen