Dienstag, 3. Januar 2017

saftige Mohn-Zitronenküchlein / Haşhaşlı limonlu minik kekler

saftige Mohn-Zitronenküchlein 





Zutaten: 15 Stück
1 Zitrone, mit dem Schäler schälen 
150g Zucker
1 gehäufter TL Zitronenzucker

in den Mixtopf geben und 5 Sek. / Stufe 8 zerkleinern 

Schmetterling einsetzen!

2 Eier ( L)

zugeben und 1,5 MIn. / Stufe 3 schaumig rühren 

70g Öl
200g Joghurt
35g Zitronensaft

zugeben und 40 Sek. / Stufe 3 rühren 

2 gehäufte TL Mohn 
1/2 TL Natron
1 Packung Backpulver
220g Mehl 

zufügen und 20 Sek. / Stufe 2 rühren 
runter schieben 10 Sek. / Stufe 2 rühren 

- Muffinform oder Brownieform einfetten und bemehlen oder Papierförmchen verwenden
- Teig verteilen
- Im vorgeheizten Backofen bei 180°C, ca. 18- 20 Min. backen  


Haşhaşlı limonlu minik kekler

Malzemeler: 15 Adet 
1 adet limon, soyucu ile soyun 
150g tozşeker
1 tepeleme tatlı kaşığı Limon şeker

hazneye koyun ve 5 saniye / 8  Hız ufaltın

Kelebekleri takin!

2 yumurta ( L)

ilave edin ve 1,5 dakika / 3 Hız karıştırın

70g sıvıyağ
200g yoğurt
35g limon suyu

ilave edin ve 40 saniye / 3 Hız karıştırın

2 tepeleme tatlı kaşığı haşhaş
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
220g un 

 ilave edin ve 20 saniye / 2 Hız karıştırın
 aşağıya ıtınız 10 saniye / 2 Hız karıştırın

 muffin kalıbı yada brownie kalıbı yağlayın ve unlayın, isterseniz muffin kağıtları yerleştırın ve hamuru paylaştırın
- Önceden ısıtılmış180 derece 18-20 dakika pişirin

Sonntag, 18. Dezember 2016

Kürbismuffins / Balkabaklı Muffin

Kürbismuffins




Zutaten:
90g Kürbis, in Stücke

Kochtopf mit Wasser gefüllt ca. 8-10 Minuten kochen ( bis es weich ist ) 

Ich habe 450g Kürbisfleisch genommen und Portionsweise eingefroren. So kann ich bei Bedarf schnell rausholen und die leckeren Muffins zubereiten.

90g Kürbisfleisch, kalt 

in den Mixtopf geben und 5 Sek. / Stufe 6 zerkleinern und umfüllen 
Mixtopf spülen

60g Wasser, lauwarm
1 gehäufter TL Trockenhefe

in den Mixtopf geben, mit dem Spatel rühren, mit dem Mixtopfdeckel schließen und 10 Minuten ruhen lassen 

Kürbispüree
1 TL Honig
1 Eiweiß
20g Öl
1/4 TL Pumpkin-Pie-Spice Gewürz
1 TL Salz
4 Walnüsse mit den Händen groß zerkleinern  
230g Mehl 

zugeben und 2 Min. / Knetstufe kneten 

Bestreichen:
1 Eigelb
Kürbiskerne

- Teig klebt leicht an den Händen
- in eine Schüssel geben und zugedeckt 20-25 Minuten gehen lassen
- Den Teig in 11 Portionen teilen, mit bemehlten Händen zu Bällchen formen und in eine Muffinform geben, gegebenenfalls Papierförmchen benutzen
- mit Frischhaltefolie zudecken und 45 Min. gehen lassen
-mit Eigelb bestreichen und mit Kürbiskerne bestreuen
- Im vorgeheizten Backofen bei 200°C, 18-22 Minuten backen 


Balkabaklı Muffin



Malzemeler:
90g Balkabak, parçalara kesin 

tencerede 8-10 dakika kaynatın ( yumuşak olana kadar)

Ich habe 450g Kürbisfleisch genommen und Portionsweise eingefroren. So kann ich bei Bedarf schnell rausholen und die leckeren Muffins zubereiten.

90g kaynatilmiş balkabak, soğuk

hazneye ilave edin ve 5 saniye / 6 Hız püreleyin
ve kaba
alın
Hazneyi yıkayın 

60g ılık su
1 tepeleme tatlı kaşığı kuru maya

hazneye ilave edin, spatula yardımıyla karıştırın, hazneyi kapatin ve 10 dakika bekletin

balkabak püresi 
1 tatlı kaşığı bal
1 yumurta akı
20g sıvıyağ
1/4 tatlı kaşığı Kabak-Pasta-Baharat
1 tatlı kaşığı tuz
4 ceviz, ellerinizle küçük parçalara koparin
230g un

ilave edin ve 2 dakika/ Yoğurma Modunda yoğurun

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
balkabak 

- Hamuru ellerinizle hafif yapışıyor
- bir kaba alın ve 20-25 dakika kapalı şekilde mayalandırın  
- Hamuru 11 parçalara bölün, ellerinizi hafif unlayın ve yuvarlayın ve bir muffin kalıbına alın ( isterseniz muffin kağıtlerı yerleştırın )
- streç film ile örtün ve tekrar 45 dakika mayalandırın 
-yumurta sarısını üzerine sürün ve balkabak çekirdeği serpin
- Önceden ısıtılmış 200°C fırında 18-22 dakika pişirin

Dienstag, 13. Dezember 2016

Vanillekipferl / Vanilyalı ay kurabiyesi

Vanillekipferl 





Zutaten: ca. 65 Stück
100g Mandeln 

18 Sek. / Stufe 9 zerkleinern 

200g kalte Butter, in Stücke
250g Mehl 
1 Prise Salz
80g Puderzucker
2 Packung Vanillezucker

zugeben und 2,5 Min. / Knetstufe kneten 

- zusammenkneten, in Frischhaltefolie wickeln und für eine Stunde in den Kühlschrank geben
- kleine Portionen entnehmen, zu Kipferl formen und auf ein Backblech geben 
- Im vorgeheizten Backofen bei 180°C, 12-15 Minuten backen ( nur solange bis die Spitzen sich leicht verfärbt haben)


Wälzen:
200g Zucker
3 Packungen Vanillezucker


in den Mixtopf geben und 8 Sek. / Stufe 10 pulverisieren 


- die lauwarmen Kipferl darin wälzen oder bestreuen


Vanilyalı ay kurabiyesi

Malzemeler: ca. 65 Adet
100g badem

18 saniye / 9 Hız ufaltın 

200g soğuk tereyağ, küp küp kesin
250g un
1 tutam tuz
80g pudra şeker
paket vanilya şeker

ilave edin ve 2,5 dakika/ Yoğurma Modunda yoğurun


- birleşene kadar yoğurun, streç filme sarın ve buzdolabında bir saat bekletin 
- küçük parçalara bölün, ay şeklini verin ve tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 12-15 dakika pişirin.(uçları hafif kahverengi olacak) 

Bulamak in:
200g tozşeker
paket vanilya şeker


hazneye ilave edin ve 8 saniye / 10 Hız ufaltın 

ılık olan ay kurabiyeleri içinde bulayın yada üzerine serpin