Sonntag, 20. November 2016

Blumenkohl Salat ( Kisir) / Karnabahar Kısır

Blumenkohl Salat (Kisir)







Zutaten:
1 (800g) Blumenkohl, in Röschen 

je 400g in den Mixtopf geben und 3 Sek. / Stufe 5,5 zerkleinern und in eine Pfanne geben

                                             

1 TL Paprikamark
1 1/2 EL Tomatenmark 
4 EL Öl 


zugeben und bei ständigem rühren 10-12 Minuten anbraten und erkalten lassen  

9 Blätter frische Minze
6 Stiele Petersilie, nur die Blätter nehmen 
1 Knoblauchzeh 
1 Stiel frischen Dill, abgezupft ( wer mag ) 

in den Mixtopf geben und 3 Sek. / Stufe 6 zerkleinern 

1 Tomate, achteln 
40g Granatapfelsirup
1 TL Zitronensaft
2 TL Salz 
1 TL Chiliflocken 

zugeben und 3 Sek. / Stufe 4 vermischen 

- zu den Blumenkohl geben 

1-2 Frühlingszwiebeln, geschnitten 
1 mini Gurke, gewürfelt

dazugeben und alles gut vermischen

- Ziehen lassen,Abschmecken und gegebenenfalls nach würzen
- Schmeckt am besten kalt



Karnabahar Kısır 


Malzemeler:
1 (800g) Karnabahar, in Röschen 

iki kere 400g hazneye ilave edin ve 3 saniye / 5,5 Hız ufaltın ve tavaya koyun

tatlı kaşığı biber salçası
1 1/2 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ


ilave edin 10-12 dakika kavurun ve soğumaya alın 

9 tane dal taze nane
6 sap maydanoz, tek dalari kulanin
1 sarımsak
1 dal taze dereotu, abgezupft ( isteye göre ) 

hazneye ilave edin ve 3 saniye / 6 Hız ufaltın 

1 domates, sekize bölün

50g Nar Ekşisi
tatlı kaşığı limon suyu
tatlı kaşığı tuz
tatlı kaşığı pulbiber 

ilave edin ve 3 saniye / 4 Hız karıştırın

- Karnabaharin üstüne ekleyin

1-2 yeşil soğan, dilimlere kesin  
1 küçük salatalik, küp küp kesin

ilave edin ve güzeIçe karıştırın

Içine çekene kadar bekletin ve sonra tadına bakın ve isterseniz baharat ekleyye bilirsiniz
- Soğuk servis edin

Dienstag, 15. November 2016

gezupfte Plätzchen / Perişan Kurabiye

gezupfte Plätzchen 




Zutaten:
180g weiche Butter
20g Öl
90g Zucker
1 Ei
1 Packung Backpulver
1 Packung Vanillezucker

in den Mixtopf geben und 30 Sek. / Stufe 4 mischen 

360g Mehl 
120g gehackte Mandeln 
50g Schokotropfen 

zugeben und 30 Sek. / Stufe 5 mischen 

- aus dem Teig kleine Stücke abzupfen und einfach auf ein Backblech legen 
- Im vorgeheitzen Backofen bei 180°C, ca. 15-20 Min. backen 




Perişan Kurabiye

Malzemeler:
180g yumuşak tereyağ
20g sıvı yağ
90g tozşeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şeker

hazneye ilave edin ve 30 saniye / 4 Hız karıştırın

360g un
120g kıyılmış badem 
50g damla çikolata

ilave edin ve 30 saniye / 5 Hız karıştırın

- hamurdan küçük parçalar koparın ve fırın tepsiye dizin
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15 – 20 dakika pişirin.

Mittwoch, 9. November 2016

Nutella Pancake / Nutellalı Pankek

Nutella Pancake 






Zutaten: ca. 12 Stück
2 Eier
1 Packung Vanillezucker
50g Zucker
150g Milch 
200g Mehl 
1 Packung Backpulver
1 Prise Salz 

alles in den Mixtopf geben und 30 Sek. / Stufe 3 rühren 

Füllung: 
Nutella


- in einer Pfanne etwas Öl erhitzen 
- 1 EL von dem Teig in die Pfanne geben, darauf 1 TL Nutella und anschließend so viel Teig geben, sodass Nutella verdeckt ist
- beide Seiten goldbraun backen 


Nutellalı Pankek

Malzemeler: 12 adet
2 yumurta
1 paket vanilya şeker 
50g şeker 
150g süt
200g un 
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz 


herseyi hazneye ilave edin ve 30 saniye / 3 Hız  karıştırın 

Iç harçi için  
Nutella


- tavaya hafif sıvı yağ ekleyin vısıtın 
- 1 yemek kaşık hamurdan tavaya alın, üzerine 1 tatlı kaşık Nutella dağıtın ve tekrar üzerine kapatacak kadar hamur ekleyin ( nutellalar gözükmeyecek kadar) 
- pankekleri arkalı önlü pişirin  

Mittwoch, 2. November 2016

Pilzsoße / Mantar Sosu

Pilzsoße



Zutaten:
1/2 Zwiebel, halbiert

in den Mixtopf geben und 3 Sek. / Stufe 5 zerkleinern und nach unten schieben 

40g Butter

zugeben und 2,5 Min. / Varoma / Stufe 1 dünsten

500g Champignons, putzen und in Scheiben schneiden 

zugeben und 5 Min. / 100°C / LL / Sanftrührstufe garen 

40g Mehl 

2 Min. / 100°C/ LL / Sanftrührstufe weiter garen 

200g Sahne 
30g Milch, 1,5%
2 Prisen Cayennepfeffer
1/2 TL Salz
1 TL Brühe
1/2 TL Thymian 
1/2 TL Petersilie

zugeben 9 Min. / 100°C / LL / Stufe 1 

- Abschmecken gegebenenfalls würzen
- Wem die Soße zu dickflüssig sein sollte, einfach etwas Milch dazugeben
- zu Schnitzel, Fleisch etc. servieren


Mantar Sosu



Malzemeler:
1/2 soğan, ikiye bölün


hazneye ilave edin ve 3 saniye/ 5 Hız ufaltın ve Spatula yardımıyla soğanları asaya itiniz 

40g tereyağ


ilave edin ve 2,5 dakika / Varoma / 1 Hız kavurun

500g taze mantar, dilim dilim kesin 

ilave edin ve 5 dakika / 100°C / Saat Yönü Tersine Çalışma / Kaşık Hızı kavurun  

40g un

2 dakika/ 100°C / Saat Yönü Tersine Çalışma Kaşık Hızı devam kavurun

200g krema
30g süt, 1,5%
2 tutam Cayennepfeffer
1/2 tatlı kaşığı tuz
tatlı kaşığı et suyu tozu
1/2 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı maydanoz

ilave edin ve 9 dakika / 100°C / Saat Yönü Tersine Çalışma / 1 Hız  

- Tadına bakın ve isterseniz baharat ekleyebilirsiniz
- Sos size koyu geliyorsa biraz süt ilave edin
- Sosu şnitzel yada etlere kullanabilirsiniz 

Mittwoch, 26. Oktober 2016

Kavala Plätzchen / Kavala Kurabiye

Kavala Plätzchen



Zutaten:
120g Mandeln 

in den Mixtopf geben und 5 Sek. / Stufe 5 zerkleinern 

- In eine Pfanne geben und bei mittlerer Hitze ca. 5 Minuten anbraten. Ständig rühren. Umfüllen . 

250g Mehl

- Abwiegen und in der Pfanne ca. 5 Minuten anbraten beim ständigen rühren
- Mandeln und Mehl erkalten lassen

                                   



Mehl
Mandeln
1 Packung Vanillezucker
60g Puderzucker
1 Ei
150g Butter

in den Mixtopf geben und 2 Minuten / Knetstufe kneten 

Wälzen:
Puderzucker

- Den bröseligen Teig auf die Arbeitsfläche geben, kurz kneten
- den Teig vorsichtig ca. 1 cm dick ausrollen und Monde ausstechen ( Wer keine Form hat kann es auch mit einem Wasserglas machen ) 

                                          
- Die Plätzchen vorsichtig auf ein Backblech geben und im vorgeheizten Backofen bei 175°C, ca. 20-25 Minuten backen.
- Die lauwarmen Plätzchen anschließend in Puderzucker wälzen



Kavala Kurabiye

Malzemeler:
120g badem

hazneye ilave edin ve 5 saniye/ 5 Hız ufaltın 


- Bademleri tavaya koyun ve kısık ateşte 5 dakika kavurun.Durmadan karıştırın ve kavurdukdan sonra bir kaba alın

250g un

- Tartın ve 5 dakika tavada durmadan kavurun.
- Bademleri ve unu soğumaya alın

un
badem
1 paket vanilya şeker
60g pudra şeker
1 yumurta
150g tereyağ

ilave edin 2 dakika / Yoğurma Modunda yoğurun


Bulamak:
pudra şeker

- Hamuru tezgaha alın ve birleşene kadar yoğurun
- Hamuru 1 santim kalınlığında açin. Şu bardağı yardımı ile hamurdan ay şeklinde kurabiyeler çikartalim 
- Kurabiyeleri dikkatlice fırın tepsine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
- sonra ılık kurabiyeleri pudra şekerde bulayın

Sonntag, 23. Oktober 2016

Zypern Frikadellen / Kıbrıs Köftesi

Zypern Frikadellen





Zutaten für 14 Stück:
15g Petersilie ( 4 Stiele), nur die Blätter

in den Mixtopf geben und 3 Sek. / Stufe 6 zerkleinern und umfüllen 

2 Kartoffeln (180g-200g), achteln 

in den Mixtopf geben und 3 Sek. / Stufe 6 zerkleinern 
Anschließend den Saft auspressen und zu der Petersilie geben

1 Zwiebel (100g), geviertelt
1 Knoblauchzeh

4 Sek. / Stufe 7 zerkleinern
mit dem Spatel runter schieben und nochmals 2 Sek. / Stufe 7 zerkleinern

15g Paniermehl oder 2 Scheiben Brot
300g Hackfleisch
1 Ei (M)
1/2 TL Chilliflocken 
1/2 TL Minze
Messerspitze Pfeffer
1/4 TL Kümmel 
1 TL Salz
gehackte Petersilie
Kartoffeln 

zugeben und 2 Min. / Knetstufe kneten 

- 1 Stunde im Kühlschrank ruhen lassen 
- walnussgroße Stücke nehmen und zu Frikadellen formen  und flachdrücken 
- Öl in einer Pfanne erhitzen und die Frikadellen goldbraun braten 
- die fertigen Frikadellen auf ein Krepp-Tuch legen und warm servieren
- Dazu passt Reis, Gemüse oder Salat



Kıbrıs Köftesi

Malzemeler: 14 Adet
15g maydanoz ( 4 sap), tek daları 

hazneye ilave edin ve 3 saniye/ 6 Hız ufaltın ve kaba alın 

2 patates (180g-200g), sekize bölün 



hazneye ilave edin ve 3 saniye/ 6 Hız ufaltın 
Patateslerin suyunu sıkın ve maydanozun kabına koyun 

soğan (100g), dörde bölün
1 sarımsak

4 saniye /7 Hız ufaltın 
spatula yardımıyla tekrar 2 saniye / 7 Hız ufaltın 

15g galeta unu yada 2 dilim ekmek 
300g kıyma 
1 yumurta (M)
1/2 tatlı kaşığı pulbiber 
1/2 tatlı kaşığı nane
çak ucu karabiber
1/4 tatlı kaşığı kimyon 
tatlı kaşığı tuz
doranmış maydanoz 
patates

ilave edin ve 2 dakika / Yoğurma Modunda yoğurun


- 1 saat buzdolabında bekletin  
- ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve Köfte şekilli verin ve üstünü ellinizle bastirin 
- tavaya sıvı yağ ekleyin ve köfteleri arkalı önlü pişirin  
- Köfteleri kağıt havlunun üzerine alın ve sıcak sevis edin 

- Yanına pilav,sebze yada salata yakışır