Sonntag, 23. April 2017

Misket Köfteli Pırasa / Porree-Eintopf mit mini Frikadellen

Porree-Eintopf mit mini Frikadellen 






Zutaten:
900g Porree,gewaschen

in 2 cm dicke Stücke schneiden und in den Varoma legen

Frikadellen: 
40g Zwiebel

in den Mixtopf geben und 3 Sek. / Stufe 5 zerkleinern 
runter schieben und nochmals 3 Sek. / Stufe 5 zerkleinern 

400g Hackfleisch
1 TL Salz
1/4 TL Kreuzkümmel 
1/2 TL Chiliflocken 

zugeben und 35 Sek. / LL/ Stufe 4 

- 40g Mehl in eine Schüssel geben und aus dem Hackfleisch mini Frikadellen formen und darin wälzen 
- die bemehlten Frikadellen in den Gareinsatz geben 

1200g Wasser
15g Paprikamark
1 TL Salz
1/2 TL Chiliflocken 
1/2 TL Brühepulver
20g Öl
60g Bulgur

in den Mixtopf geben, Gareinsatz einhängen und Varoma drauf stellen
28 Min. / LL / Varoma / Stufe 1 garen
Probe am Lauch machen und eventuell 1-2 Minuten verlängern 

- alles in eine große Schüssel geben, vermischen und warm servieren. 
- Dazu passt Ramadan Fladenbrot oder Brotstückchen



Misket Köfteli Pırasa

Malzemeler:
900g Pırasa, yıkanmış 


2 cm kalınlığında kesin ve  Varomaya koyun

Köfte için
40g soğan


hazneye ilave edin ve 3 saniye/ 5 Hız ufaltın
 spatula yardımıyla tekrar 3 saniye/ 5 Hız ufaltın

400g kıyma
tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı kimyon   
1/2 tatlı kaşığı pulbiber


ilave edin ve 35 saniye / Saat Yönü Tersine Çalışma / 4 Hız 

- 40g unu bir tabaga alın ve kıymadan küçük köfteleri yapın ve bulayın 
- unlanmış köfteleri Buhar Sepetine koyun  

1200g su
15g biber salçası
tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı pulbiber
1/2 tatlı kaşığı 
20g sıvı yağ
60g Bulgur


hazneye ilave edin, Buhar Sepetini takın, Varomayı üzerine yerleştirin 
28 dakika / Saat Yönü Tersine Çalışma / Varoma / 1 Hız haşlayın 
                              pırasalar pişmediyse 1-2 dakika fazla haşlayın 

- Hepsini büyük kaba alın,kaşık yardımıyla karıştırın ve  sıcak servis edin 
- Yanina Ramazan Pidesi yada Brotstückchen servis edebilirsiniz

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