Mittwoch, 14. November 2018

Kürbis-Pfannenbrot/Balkabaklı Bazlama

Kürbis-Pfannenbrot



Zutaten:
300g Milch
30g frische Hefe
10g Zucker
in den Mixtopf geben und 2 Min. /37°C/ Stufe 1 erwärmen
50g Öl

1,5TL Salz
500g Mehl Type 405
100g Dinkelmehl Type 630
zugeben und 3 Min./ Knetstufe kneten
-Den Teig in eine Schüssel geben und zugedeckt 1 Stunde gehen lassen.
- Anschließend auf eine bemehlte Arbeitsfläche geben und zu 13 gleichgroße Kugeln teilen. Die Kugeln mit den Händen einmal flachdrücken und nochmals zugedeckt 15-20 Minuten gehen.
Eine beschichtete Pfanne aufheizen.
Nachdem gehen nochmals flachdrücken und die Kürbisbrote bei niedriger Hitze mit Deckel ausbacken.

Balkabaklı Bazlama

Malzemeler:
300g süt
30g yMaya
10g tozşeker
hazneye ilave edin ve 2 dakika/ 37°C/1 Hız kaynatın
50g sıvıyağ

1,5 tatlı kaşığı tuz
500g un Type 405
100g kızıl buğday unu Type 630
ilave edin ve 3 dakika / Yoğurma Modunda yoğurun
-Hamuru bir kaba alın ve üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
-Hamuru hafif unlanmıs tezgahın üzerine alın, 13 bezeye bölün. Her bir hamur parçasini hafif ellinizle bastırıp, üzerine örtüp, tekrar 15-20 dakika mayalandırın. 
Tavayı ısıtın. 
Mayalandırdiktan sonra tekrar ellinizle bastırıp, tavaya alın. Bazlamalari kısıik ateşte kapakla pişirin.

Kürbispüree / Balkabaklı püresi

Kürbispüree


 
Zutaten:
400g Kürbis, Stücke schneiden

in den Garkörbchen geben

500g Wasser 

in den Mixtopf geben, Garkörbchen einhängen 15-20 Min. / 100°C/ Stufe 2 garen
 
Kürbis in den Mixtopf geben und 10 Sek. / Stufe 6 pürieren
Gegebenenfalls den Vorgang wiederholen.
 
Ihr könnt den Kürbis jetzt direkt weiterverarbeiten oder einfrieren.
Bei Bedarf holt ihr es einfach raus.
 
 
Rezepte mit Kürbispüree:
Kürbismuffin
würziger Kürbiskuchen
Kürbisnudeln
 
 
 
 
 
 
 
Balkabaklı  püresi

Malzemeler:
150g Balkabak ,küp küp kesin

Buhar Sepetine yerleştirin

500g su

hazneye ilave edin , Buhar Sepetini yerleştirin ve 15-20 dakika / 100°C/ 2 Hız haslayın
biraz soğutmaya birakin
 
Balkabaklı hazneye ilave edin ve 10 saniye /  6 Hız püreleyin
Isterseniz bu işlemi tekrarlayın.

Balkabakları hemen yemeklere ilave edebilirsiniz yada dondurucuya koya bilirsiniz.
Gerektiğinde dondurucuydan çıkarın

 
Balkabaklı Tarifler:
 
 


Donnerstag, 13. September 2018

Möhren-Kartoffel-Suppe / Havuçlu-Patateslı-Corba

Möhren-Kartoffel-Suppe 




Zutaten: 4 Personen 
1 kleine Zwiebel, vierteln 

5 Sek. / Stufe 5 zerkleinern 

15g Butter
15g Olivenöl 

zugeben 2 Min. / Varoma / Stufe 1 dünsten 

300g Möhren, in Stücke
200-230g Kartoffeln, in Stücke

4 Sek. / Stufe 6 zerkleinern 

600g Wasser
2 TL Brühe

zugeben und 20 Min. / 100°C/ Stufe 1

1 1/2 TL Salz 
1 Prise Pfeffer
1 Prise Muskat
1/2 TL Chiliflocken 
100g Sahne 

zugeben 20-25 Sek. / Stufe 7-9 pürieren 
Schritt für Schritt erhöhen 

- Abschmecken und wer mag mit frischem Dill servieren !


Havuçlu-Patateslı-Corba 

Malzemeler: 4 Kişi
1 çük soğan, dörde bölün
  
5 saniye / 5 Hız ufaltın

15g tere yağ
15g zeytin yağ

ilave 2 dakika / Varoma / 1 Hız kavurun

300g havuç, parçalara bölün
200-230g patates, parçalara bölün

4 saniye / 6 Hız ufaltın

600g su
2 tatlı kaşığı et suyu tozu

ilave edin und 20 dakika / 100°C/ 1 Hız

1 1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tutam karabiber
1 tutam Muskat
1/2 tatlı kaşığı pulbiber
100g krema

ilave edin ve 20-25 saniye / 7-9 Hız püreleyin
yavaş yavaş hızlandırın

- Tadına bakın ve taze dereotu ile servis  yapın!