Black & White Milchreis
Zutaten:
50g Zartbitterschokolade
in den Mixtopf geben und 2 Sek./ Stufe 7 zerkleinern und umfüllen
Mixtopf spülen!
180g gewaschener Rundkornreis (Marke: Tosya Goldkorn)
220g Wasser
1 Prise Salz
in den Mixtopf geben und 6 Min./ 100°C/LL/ Stufe 1 garen
Anschließend im Mixtopf 7 Minuten ruhen lassen
900g Milch, 3,5%
Mark einer halben Vanilleschote
150g Zucker
zugeben, mit dem Spatel verrühren und 30 Min./LL/ 90°C/ Stufe 1
100g Milch, 3,5%
15g Speisestärke
in einer Schüssel verrühren und beim ständigen Rühren in den Mixtopf zugeben
1 Min./ 90°C/ LL / Stufe 1
- die Hälfte des Milchreises in ca. 8 Schälchen befüllen.
Den Mixtopf wieder draufsetzen und
die zerkleinerte Schokolade
zugeben und 1 Min./LL/Stufe 1 verrühren
- Anschließend auf die weiße Schicht verteilen und Abkühlen lassen.
Siyah & Beyaz Sütlaçlar
Malzemeler:
50g biter çikolata
hazneye ilave edin ve 2 saniye/ 7 Hız ufaltın ve bir kaba alın
Hazneyi yıkayın !
180g yıkanmış kirik pirinç ( Tosya Goldkorn)
220g su
1 tutam tuz
hazneye ilave edin ve 6 dakika / 100°C/ Saat Yönü Tersine Çalışma / 1 Hız pışırın
Daha sonra 7 dakika haznenin içinde bekletin
900g süt, 3,5%
1/2 vanilya Çubuğu
150g toz şekerilave edin, spatula yardımıyla karıştırın ve 30 dakika / 90°C/ Saat Yönü Tersine Çalışma / 1 Hız pışırın
100g süt, 3,5%
15g mısır nışastası
kasenin içinde karıştırın ve karıştıra karıştıra hazneye ilave edin
1 dakika / 90°C/ Saat Yönü Tersine Çalışma / 1 Hız pışırın
- Sütlaçların yarısını 8 kaseye doldurun.
Hazneyi tekrar üzerine koyun ve
ufaltılmış biter çikolatayı
ilave edin ve 1 dakika /Saat Yönü Tersine Çalışma/1 Hız karıştırın
- Son olarak bardaklara paylaştırın ve soğumaya alın.