Montag, 29. August 2016

Lasagne-Röllchen /Lazanya - Rulo

Lasagne-Röllchen 




18 Lasagneblätter

Wasser aufkochen, 1 TL Salz zugeben und die Lasagneblätter garen
Anschließend im kalten abschrecken und zur Seite nehmen 

Für die Füllung:
1 Tomate, vierteln

in den Mixtopf geben und 3 Sek. / Stufe 6 zerkleinern und umfüllen 

1 Zwiebel, vierteln

in den Mixtopf geben und 3 Sek. / Stufe 6 zerkleinern
Mit einem Spatel runter schieben 

20g Öl

zugeben und 2 Min. / 90°C / Stufe 2 garen 

350g Hackfleisch

zugeben und 6 Min. / Varoma / LL / Stufe 2 garen 

gehackte Tomaten 
1 TL Salz
1 Prise Pfeffer
1/2 TL Minze
1/2 TL Chiliflocken  

zugeben und 4 Min. / Varoma / LL / Stufe 2 garen 

- Abschmecken!
- Füllung in eine Schüssel geben und Mixtopf spülen 

Besamelsoße:
30g Butter
25g Mehl 
350g Milch 
1/2 TL Salz 
1/2 TL  Brühe
1/4 TL Muskat 

in den Mixtopf geben und 7 Min. / 90°C / Stufe 3 

Bestreuen:
geriebenen Käse (Kasar Peynir)

- eine Auflaufform einfetten
- Die Lasagneblätter mit der Soße bestreichen
- 1-1 1/2 TL von der Füllung an die Kante geben und leicht zur einer Rolle zusammenrollen
- in die gefettete Auflaufform legen 
- die fertigen Röllchen mit der restlichen Soße bestreichen und mit Käse bestreuen 
- Im vorgeheizten Backofen bei 180°C, ca. 15 Minuten backen (Käse muss leicht braun sein) 



Lazanya-Rulo




18 adet Lazanya yaprağı 

Suyu kaynatın, 1 tatlı kaşığı  tuz ilave edin ve lazanyalari haşlayın 
Ardından  soğuk suya alın ve  soğumaya birakın 


Iç harçı için :
1 domates, dörde bölün

 hazneye koyun ve 3 saniye / 6 Hız ufaltın ve bir kaba alın 


1 soğan, dörde bölün

hazneye koyun ve 3 saniye / 6 Hız ufaltın 
Spatula yardımıyla aşağıya ıtınız


20g sıvı yağ

ilave edin ve 2 dakika / 90°C / 2 Hız kavurun

350g Kıyma

 ilave edin ve 6 dakika / Varoma/ Saat Yönü Tersine Çalışma/ 2 Hız kavurun

doranmış domates 
tatlı kaşığı tuz
1 tutam karabiber
1/2 tatlı kaşığı nane
1/2 tatlı kaşığı pulbiber  



 ilave edin ve 4 dakika / Varoma/ Saat Yönü Tersine Çalışma/ 2 Hız kavurun

- Tadina bakın !
- harçı bir kaba alın ve hazneyi yıkayın  

Beşamel Sos:
30g tereyağ
25g un
350g süt 
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı et suyu tozu
1/4 tatlı kaşığı Muskat 



hazneye ilave edin ve 7 dakika / 90°C / 3 Hız 

Üzeri için :
rendelenmiş Kaşar Peynir

- fırın kabı yağlayın  
- Lazanya yaprakların üzerine Sosu sürün 
- 1-1 1/2  tatlı kaşığı harçtan uç kısmına koyun ve sıkmadan rulo şeklinde sarın  
yağladığınız kaba alın  
- Rulolarin üzerine kalan sosdan sürün ve Kaşar Peyniri serpin 

 Önceden ısıtılmış 180 derece 15 dakika pişirin. Peynirler kızarana kadar. 

Donnerstag, 25. August 2016

Limonade / Limonata

Limonade



Zutaten:
2 Bio-Zitronen
mit einem Schäler schälen (ohne die weiße Haut)

150g Zucker(wer es süßer mag, tut noch etwas Zucker rein) 
in den Mixtopf geben und 7 Sek. / Stufe 9 zerkleinern 
100g Zitronensaft
zufügen und 5 Sek. / Stufe 3 rühren
in eine Schüssel geben und über Nacht in den Kühlschrank stellen

Am nächsten Tag den Sirup in den Mixtopf geben 

1100g kaltes Wasser (habe es auch über Nacht im Kühlschrank gehabt)
1/2- 1 TL Zitronensäure

zugeben und 10 Sek. / Stufe 3 rühren 

 - Die Limonade durch ein feinen Sieb sieben, wer die kleinen Zitronenstücke auch nicht möchte siebt es nochmal  
 - Kalt genießen


Limonata


Malzemeler:
2 Bio - Limon 
soyucu ile soyun( beyaz kızım olmadan)

150g tozşeker ( istegen fazla koya bilir )

herseyi hazneye ilave edin ve 7 saniye/9 Hız ufaltın
100g Limon suyu

ilave edin ve 5 saniye/ 3 Hız karıştırın
bir kaba boşaltın ve bir gece buzdolabına koyun

Ertesi gün şurubu hazneye alın

1100g soğuk su (ben suyu bir gün buzdolabında bekletım)
1/2- 1 tatlı kaşığı Limon tuzu

ilave edin ve 10 saniye/ 3 Hız karıştırın

 - Limonatayi süzün, kücük limon kabuklari istemeseniz tekrar süzgeçten geçirin
 - soğuk servis edin
 
 

Sonntag, 21. August 2016

Pfirsichkuchen / Şeftalili Kek

Pfirsichkuchen



Zutaten:
Schmetterling einsetzen!

90g zimmerwarme Butter
160g Zucker
1 Packung Vanillezucker

in den Mixtopf geben und 2,5 Min. / Stufe 3 

3 Eier ( L ) 

nach 1 Minute durch die Öffnung langsam zugeben
260g Yoghurt

zugeben und 15 Sek. / Stufe 3 rühren 
Schmetterling entnehmen!
Wer mag kann nochmal 15 Sek. / Stufe 3 verrühren

220g Mehl 
1 Packung Backpulver
1 EL Vanillepudding

zugeben und 30 Sek. / Stufe 3-4 vermischen 

2 mittelgroße Pfirsiche, waschen und in Scheiben schneiden


- Springformboden mit Backpapier auslegen, Rand leicht einfetten und bemehlen 
- 1 EL Zucker mit 1 EL Stärke vermischen und auf den Springformboden verteilen
- anschließend die Pfirsichscheiben darauf verteilen 
- den Teig vorsichtig über die Pfirsiche geben, damit sich die Pfirsiche nicht verschieben 
- Im vorgeheizten Backofen bei 180°C, ca 30-45 Minuten backen. 
- 5 Minuten in der Springform auskühlen lassen und anschließend auf ein Servierteller nehmen und Backpapier vorsichtig entfernen 
- Wer mag, kann Puderzucker bestreuen



Şeftalili Kek



Malzemeler:
Kelebekleri takin!

90g yumuşak tereyağ
160g tozşeker 
1 paket vanilya şeker 


hazneye ilave edin ve 2,5 dakika / 3 Hız 

3 yumurta ( L ) 


1 dakikadan sonra yumurtalari açıklıktan içine ilave edin

260g yoğurt


ilave edin ve 15 saniye / 3 Hız karıştırın
Kelebekleri alın!
Isterseniz tekrar 15 saniye / 3 Hız karıştıra bilirsiniz 
220g un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı vanilya puding 


ilave edin ve 30 saniye / 3-4 Hız karıştırın

2 orta boy Şeftali, yıkayıp dilimleyin 

Kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt serin ve kenarlari yağlayıp unlayın 
- 1 yemek kaşığı tozşeker ve 1 yemek kaşığı nişasta karıştırın ve kek kalıbının altına serpin 
- sonra Şeftali dilimleri üzerine yerleştirin  
- Kek hamuru dikkat ederek Şeftalilerin üzerine dökün, Şeftaliler yerinden oynamasin 
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-45 dakika pişirin.
Keki fırından çıkardıktan sonra,5 dakika bekletip sonra servis tabağına ters çevirelim ve yağlı kağıdı dikkatlice kaldıralım.
- Isteğen pudra şekeri serpe bilir

Donnerstag, 11. August 2016

Waffelkekse / Waffle Kurabiye

Waffelkekse


Zutaten: 
180g weiche Butter
100g Zucker
1-2 TL Zitronensaft
4 gehäufte TL Zitronenzucker
3 Eier (L)

in den Mixtopf geben und 1 Min. / Stufe 3 verrühren 

1 Packung Backpulver
445g Mehl
1 Pr. Salz
30g Stärke
 zugeben und 3 Min. / Knetstufe kneten 

 - Waffeleisen vorheizen und mit Margarine oder Butter einpinseln
 - aus dem Teig kleine Kugeln formen und in das Waffeleisen setzen
- alle Plätzchen goldbraun backen 


 Waffle Kurabiye




Malzemeler: 
180g yumuşak tereyağ
100g tozşeker
1-2 tatlı kaşığı limon suyu
4 tepeleme tatlı kaşığı Limon şekeri
3 yumurta ( L ) 

hazneye ilave edin ve 1 dakika / 3 Hız karıştırın  

1 paket kabartma tozu
445g un
1 tutam tuz
30g nişasta

ilave edin ve 3 dakika / Yoğurma Modunda yoğurun

-  waffle makinesini ısıtın ve firca yardımıyla tereyağ yada margarin sürün
- hamurdan küçük parçalar koparın ve waffle makinesine yerleştirin 
- kurabiyeleri kızarana kadar pişirin