Donnerstag, 29. November 2018

Orangenmuffin mit Schokotropfen / Portakallı çikolatalı Muffin

Orangenmuffin mit Schokotropfen






Zutaten:15 Stück

Schmetterling einsetzen!
2 Eier
180g Zucker
1 Packung Vanillezucker


in den Mixtopf geben und 2 MIn. / Stufe 3 rühren
 
100g Orangensaft, gepresst
Schale einer Orange, gerieben
120g Milch
100g Öl
1 Packung Backpulver
300g Mehl
60g Schokotropfen
25 Sek. / Stufe 3 vermischen
- Muffinblech mit Papierförmchen auslegen und den Teig auf 15 Muffins aufteilen.
- Im vorgeheizten Backofen bei 180°C, ca. 20 Minuten backen
- Zum Schluss könnt ihr die Muffins mit Zuckerguss bestreichen



Portakallı çikolatalı Muffin 


Malzemeler:15 Adet
Kelebekleri takın!
2 yumurta
180g tozşeker
1  paket vanilya şeker
 
 hazneye koyun ve 2 dakika /3 Hız çırpın 
100g sıkılmış portakal suyu
rendelenmış portakal kabuğu
120g süt
100g sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
300g un
60g damla çikolata
25 Saniye//3 Hız çırpın 
-  muffin kalıbına , muffin kağıtlerı yerleştırın ve hamuru 15 muffinlere paylaştırın
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Isterseniz Muffinleri glasur ile süsleybilirsiniz!


Mittwoch, 14. November 2018

Kürbis-Pfannenbrot/Balkabaklı Bazlama

Kürbis-Pfannenbrot



Zutaten:
300g Milch
30g frische Hefe
10g Zucker
in den Mixtopf geben und 2 Min. /37°C/ Stufe 1 erwärmen
50g Öl

1,5TL Salz
500g Mehl Type 405
100g Dinkelmehl Type 630
zugeben und 3 Min./ Knetstufe kneten
-Den Teig in eine Schüssel geben und zugedeckt 1 Stunde gehen lassen.
- Anschließend auf eine bemehlte Arbeitsfläche geben und zu 13 gleichgroße Kugeln teilen. Die Kugeln mit den Händen einmal flachdrücken und nochmals zugedeckt 15-20 Minuten gehen.
Eine beschichtete Pfanne aufheizen.
Nachdem gehen nochmals flachdrücken und die Kürbisbrote bei niedriger Hitze mit Deckel ausbacken.

Balkabaklı Bazlama

Malzemeler:
300g süt
30g yMaya
10g tozşeker
hazneye ilave edin ve 2 dakika/ 37°C/1 Hız kaynatın
50g sıvıyağ

1,5 tatlı kaşığı tuz
500g un Type 405
100g kızıl buğday unu Type 630
ilave edin ve 3 dakika / Yoğurma Modunda yoğurun
-Hamuru bir kaba alın ve üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
-Hamuru hafif unlanmıs tezgahın üzerine alın, 13 bezeye bölün. Her bir hamur parçasini hafif ellinizle bastırıp, üzerine örtüp, tekrar 15-20 dakika mayalandırın. 
Tavayı ısıtın. 
Mayalandırdiktan sonra tekrar ellinizle bastırıp, tavaya alın. Bazlamalari kısıik ateşte kapakla pişirin.

Kürbispüree / Balkabaklı püresi

Kürbispüree


 
Zutaten:
400g Kürbis, Stücke schneiden

in den Garkörbchen geben

500g Wasser 

in den Mixtopf geben, Garkörbchen einhängen 15-20 Min. / 100°C/ Stufe 2 garen
 
Kürbis in den Mixtopf geben und 10 Sek. / Stufe 6 pürieren
Gegebenenfalls den Vorgang wiederholen.
 
Ihr könnt den Kürbis jetzt direkt weiterverarbeiten oder einfrieren.
Bei Bedarf holt ihr es einfach raus.
 
 
Rezepte mit Kürbispüree:
Kürbismuffin
würziger Kürbiskuchen
Kürbisnudeln
 
 
 
 
 
 
 
Balkabaklı  püresi

Malzemeler:
150g Balkabak ,küp küp kesin

Buhar Sepetine yerleştirin

500g su

hazneye ilave edin , Buhar Sepetini yerleştirin ve 15-20 dakika / 100°C/ 2 Hız haslayın
biraz soğutmaya birakin
 
Balkabaklı hazneye ilave edin ve 10 saniye /  6 Hız püreleyin
Isterseniz bu işlemi tekrarlayın.

Balkabakları hemen yemeklere ilave edebilirsiniz yada dondurucuya koya bilirsiniz.
Gerektiğinde dondurucuydan çıkarın

 
Balkabaklı Tarifler:
 
 


Donnerstag, 13. September 2018

Möhren-Kartoffel-Suppe / Havuçlu-Patateslı-Corba

Möhren-Kartoffel-Suppe 




Zutaten: 4 Personen 
1 kleine Zwiebel, vierteln 

5 Sek. / Stufe 5 zerkleinern 

15g Butter
15g Olivenöl 

zugeben 2 Min. / Varoma / Stufe 1 dünsten 

300g Möhren, in Stücke
200-230g Kartoffeln, in Stücke

4 Sek. / Stufe 6 zerkleinern 

600g Wasser
2 TL Brühe

zugeben und 20 Min. / 100°C/ Stufe 1

1 1/2 TL Salz 
1 Prise Pfeffer
1 Prise Muskat
1/2 TL Chiliflocken 
100g Sahne 

zugeben 20-25 Sek. / Stufe 7-9 pürieren 
Schritt für Schritt erhöhen 

- Abschmecken und wer mag mit frischem Dill servieren !


Havuçlu-Patateslı-Corba 

Malzemeler: 4 Kişi
1 çük soğan, dörde bölün
  
5 saniye / 5 Hız ufaltın

15g tere yağ
15g zeytin yağ

ilave 2 dakika / Varoma / 1 Hız kavurun

300g havuç, parçalara bölün
200-230g patates, parçalara bölün

4 saniye / 6 Hız ufaltın

600g su
2 tatlı kaşığı et suyu tozu

ilave edin und 20 dakika / 100°C/ 1 Hız

1 1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tutam karabiber
1 tutam Muskat
1/2 tatlı kaşığı pulbiber
100g krema

ilave edin ve 20-25 saniye / 7-9 Hız püreleyin
yavaş yavaş hızlandırın

- Tadına bakın ve taze dereotu ile servis  yapın!

Dienstag, 17. Juli 2018

Erdbeereis mit Schokostückchen / Çileklı Çikolatalı Dondurma

Erdbeereis mit Schokostückchen





Zutaten:
250g Erdbeeren, halbiert

in den Mixtopf geben und 10 Sek. / Stufe 8 pürieren

90g Zucker
200g kalte Sahne
200g Milch 3,5%
Mark einer halben Vanilleschote

zugeben und 10 Sek. / Stufe 8 pürieren

50 g Schokodrops

- Jetzt die Masse in eine Eismaschine geben und auf die gewünschte Konsistenz gefrieren lassen. Ich stelle meine Eis mit der Kitchen Aid und dem Ice Cream Maker her. Da lasse ich es ca. 40 Minuten laufen.
- 2 Minuten vor Ende die Schokostücke zugeben.
- Ihr könnt das Eis jetzt sofort genießen oder für 2 Stunden in die Kühltruhe geben, damit es fester wird.



Çileklı Çikolatalı Dondurma 

Malzemeler:
250g Çilek, ikiye bölün


 hazneye ilave edin ve 10 saniye / 8 Hız püreleyin
90g tozşeker
200g soğuk krema
200g süt, 3,5%
yarım vanılya Çubuğu
ilave edin ve 10 saniye / 8 Hız püreleyin
50g Çikolata parcaları

şimdi malzemeleri dondurma makinesine ilave edin ve istediğiniz kıvama gelinceye kadar karıştırın. Ben Dondurmalarimi Kitchen Aid Makinesinde yapiyorum. Yaklatozşik 40 dakika sürüyor. 
- Son 2 dakika kala Çikolata parcaları ilave edin.
- Isterseniz dondurmaya hemen tükete bilirsiniz. Koyu kıvam seviyorsaniz  difrizde 2 saat beklete bilirsiniz.

Sonntag, 24. Juni 2018

Lavaş aus Brötchen / Bayat Ekmekten Lavaş

Lavaş aus Brötchen



Zutaten:
250g Brötchen oder Baguette 

- die Brötchen in eine Schüssel geben und mit Wasser übergießen. Das ganze 2 Stunden einweichen lassen. Anschließend die Brötchen gut ausdrücken und in den Mixtopf geben. Die Brötchen wogen bei mir danach 715g.

10g Rapsöl
2 TL Salz
380g Mehl

zugeben und 2,5 Min. / Knetstufe kneten

- Den Teig auf eine bemehlte Arbeitsfläche geben und in 20 gleichmäßige Bällchen formen. 10 Minuten zugedeckt ruhen lassen.
- Jedes Bällchen ca. 28 cm ausrollen.
- Eine Pfanne ohne Fett erhitzen und die Lavaş von beiden Seiten backen.
- Die fertigen Lavaş aufeinander stapeln und zudecken. So bleiben sie dann weich. 




Bayat Ekmekten Lavaş 

Malzemeler:
250g Brötchen yada Baguette 

- Brötchenleri bir Kaba alın ve üzerine su dökün.  2 Saat bekletikten sonra suyunu iyice sıkın ve hazneye ilave edin. Suyunu sıktıktan sonra Brötchenler 715g.

10g sıvıyağ
tatlı kaşığı tuz
380g un

ilave edin ve2,5 dakika / Yoğurma Modunda yoğurun

Hamuru hafif unlanmıs tezgahın üzerine alın, 20 bezelere bölün.  Hamurun üzerine örtün ve 10 dakika dinlendirin.
Merdane yardımıyla her bir bezeyi 28 cm açın.
- Kızgın tavada yağsız önlü arkalı pişirin.
- Lavaşlari hepsini üst üste koyun ve üzerine örtün. Böylece taze ve yumuşak kalacak. 


Donnerstag, 31. Mai 2018

Milchcreme Dessert mit Engelshaar / Kadayıflı Muhallebi Kupler

Milchcreme Dessert mit Engelshaar





Zutaten:
50g Butter

abwiegen und in eine Pfanne geben und erhitzen

200g Engelshaar ( Tel Kadayif)

je 100g in den Mixtopf geben und 4 Sek. / Stufe 5 zerkleinern und in die Pfanne geben

- Engelshaar beim ständigen rühren goldbraun backen

100g Walnüsse
50g Zucker

in den Mixtopf geben und 2 Sek./ Stufe 5 zerkleinern und zu den Engelshaar zugeben, 1-2 Minuten weiter backen, umfüllen und abkühlen lassen

Creme:
90g Zucker
1 Packung Vanillezucker
20g Mehl
45g Speisestärke

in den Mixtopf geben und 10 Sek./ Stufe 3 rühren
Schmetterling einsetzen!

600g Milch, 3,5%

zugeben und 8 Min. / 100°C/ Stufe 2 

- Mixtopf zur Seite nehmen, nach 2 Minuten wieder aufsetzen und 5 Sek. / Stufe 2 rühren. Mit einem Spatel alles runterschieben und wieder zur Seite nehmen nach 5 Minuten wieder aufsetzen und 5 Sek. / Stufe 2 rühren. Diesen Vorgang insgesamt 4x wiederholen. So bildet sich keine Haut und klumpen.
Anschließend den Mixtopf wieder aufsetzen und

100g Sahne 

zugeben und 2 Min. / Stufe 2,5 rühren

- die Creme vollständig auskühlen lassen und kurz vor dem Schichten könnt ihr nochmal 10 Sek. / Stufe 2,5 rühren
- alle Gläser abwechselnd mit Engelshaar, Creme, Engelshaar, Creme , Engelshaar schichten
- kalt servieren

Tip: Die letzte Engelshaarschicht würde ich kurz vor dem Servieren drauf tun, so bleibt es knusprig. Im Kühlschrank kann es über Nacht einweichen.

Kadayıflı Muhallebi Kupler


Malzemeler:
50g tereyağ
 tereyağı tartın, tavaya alın ve ısıtın
200g Tel Kadayıf

Kadayıfı ikiye bölün, hazneye ilave edin ve 4 saniye / 5 Hız ufaltın
Tavaya koyun 

- Kadayıfları kavurun

100g ceviz
50g tozşeker

hazneye ilave edin ve 2 saniye / 5 Hız ufaltın ve kavurdunuz  Kadayıflara ilave edin, 1-2 dakika birlikte kavurun
Kaseye alin ve soğumaya birakin  

Muhallebi:
90g tozşeker
1 paket vanilya şeker
20g un
45g mısır nişastası

hazneye ilave edin ve 10 saniye / 3 Hız karıştırın
Kelebekleri takin!

600g süt, 3,5%

ilave edin ve 8 dakika / 100°C/ 2 Hız

- Simdi hazneye kenara alın, 2 dakika bekletikten sonra tekrar üzerine koyun ve 5 saniye/ 2 Hız karıştırın. Spatula yardımıyla aşağıya ıtınız, tekrar kenara alın ve 5 dakika sonra üzerine koyun ve  5 saniye / 2 Hız karıştırın. Bu işlemi 4 kez tekrarlayın. Böylece Muhallebi topaklanmıyor.
Son olarak hazneyi tekrar Thermomixin üzerine koyun ve


100g Krema

ilave edin ve 2 dakika /2,5  Hız karıştırın

- Kremayı komple soğumaya birakin ve bardaklara paylaştırmadan önce isterseniz tekrar 10 saniye / 2,5 Hız karıştırın
her bir bardağKadayıf, Krema, Kadayıf, Krema ve Kadayıpaylaştırın
soğuk servis edin.

Not: Son Kadayıf kati servis etmeden önce üzerine serpe bilirsiniz. Buzdolabında Kadayıflar yumusuyor, böylece cıtır cıtır kaliyor.