Porree-Eintopf mit mini Frikadellen
Zutaten:
900g Porree,gewaschen
in 2 cm dicke Stücke schneiden und in den Varoma legen
Frikadellen:
40g Zwiebel
in den Mixtopf geben und 3 Sek. / Stufe 5 zerkleinern
runter schieben und nochmals 3 Sek. / Stufe 5 zerkleinern
400g Hackfleisch
1 TL Salz
1/4 TL Kreuzkümmel
1/2 TL Chiliflocken
zugeben und 35 Sek. / LL/ Stufe 4
- 40g Mehl in eine Schüssel geben und aus dem Hackfleisch mini Frikadellen formen und darin wälzen
- die bemehlten Frikadellen in den Gareinsatz geben
1200g Wasser
15g Paprikamark
1 TL Salz
1/2 TL Chiliflocken
1/2 TL Brühepulver
20g Öl
60g Bulgur
in den Mixtopf geben, Gareinsatz einhängen und Varoma drauf stellen
28 Min. / LL / Varoma / Stufe 1 garen
Probe am Lauch machen und eventuell 1-2 Minuten verlängern
- alles in eine große Schüssel geben, vermischen und warm servieren.
- Dazu passt Ramadan Fladenbrot oder Brotstückchen
Misket Köfteli Pırasa
Malzemeler:900g Pırasa, yıkanmış
2 cm kalınlığında kesin ve Varomaya koyun
40g soğan
hazneye ilave edin ve 3 saniye/ 5 Hız ufaltın
spatula yardımıyla tekrar 3 saniye/ 5 Hız ufaltın
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı pulbiber
ilave edin ve 35 saniye / Saat Yönü Tersine Çalışma / 4 Hız
- unlanmış köfteleri Buhar Sepetine koyun
1200g su
15g biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı pulbiber
1/2 tatlı kaşığı
20g sıvı yağ
60g Bulgur
hazneye ilave edin, Buhar Sepetini takın, Varomayı üzerine yerleştirin
28 dakika / Saat Yönü Tersine Çalışma / Varoma / 1 Hız haşlayın
pırasalar pişmediyse 1-2 dakika fazla haşlayın
- Yanina Ramazan Pidesi yada Brotstückchen servis edebilirsiniz
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen