Haselnuss- Spritzgebäck
Zutaten:
70g Haselnüsse
in den Mixtopf geben und 8 Sek. / Stufe 9 zerkleinern
430g Mehl
1 Packung Backpulver
2 Eier (M)
250g Butter
1 TL Vanilleextrakt
200g Zucker
1 Packung Vanillezucker
in den Mixtopf geben und 3 Min. / Knetstufe kneten
- für 1 Stunde in den Kühlschrank geben
- Den Teig in ein Fleischwolf mit Spritzgebäckvorsatz geben und Kreise spritzen
- Im vorgeheizten Backofen bei 180°C, 10-12 Minuten backen.
Verzieren:
200g Schokolade, in Stücke
in den Mixtopf geben und 5 Sek../ Stufe 8 zerkleinern
Mit dem Spatel die Schokolade runterschieben und 5 Min. / 50°C / Stufe 1 schmelzen
Die Spritzgebäckringe in die Schokolade tauchen und mit gehackten Haselnüssen bestreuen.
Fındıklı Tırtıllı Kurabiye
70g fındık
hazneye koyun ve 8 saniye / 9 Hız ufaltın
430g un
1 paket kabartma tozu
2 yumurta (M)
250g tereyağ
1 tatlı kaşığı vanilya özü
200g tozşeker
1 paket vanilya şeker
- streç folje ile sarin ve 1 saat buzdolabına kaldirin
- makine ile tırtıl şekil vererek yuvarlak kalıblar sıkınız
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 10-12 dakika pişirin.
- Kurabiyeleri çikolata daldırmin ve üzerine fındık serpin
1 paket kabartma tozu
2 yumurta (M)
250g tereyağ
1 tatlı kaşığı vanilya özü
200g tozşeker
1 paket vanilya şeker
ilave edin ve 3 dakika/ Yoğurma Modunda yoğurun
- makine ile tırtıl şekil vererek yuvarlak kalıblar sıkınız
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 10-12 dakika pişirin.
Glasur:
200g sütlü çikolata
200g sütlü çikolata
hazneye koyup 5 Sek./ 8 Hız ufaltın
Spatula yardımıyla aşağıya ıtınız 5 dakika/50°C/ 1 Hız erıtın
- Kurabiyeleri çikolata daldırmin ve üzerine fındık serpin
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen