Samstag, 27. Februar 2016

Lauch Rouladen/Pırasa Sarması

Lauch Rouladen



Zutaten:
3 Stück Lauch (weiße Teile)

Die weißen Teile des Lauchs in 8- 10 cm lange Stücke schneiden. Mit dem Messer einmal längst durchschneiden und in kochendem Wasser 3-4 Minuten kochen.

10 Stangen Petersilie (ohne Stiele)
1 Zwiebel , geviertelt 
2 Sek./Stufe 6 zerkleinern
350g Hackfleisch
250g Reis, gewaschen
15 g Paprikamark
2 TL Salz
1 TL Chiliflocken
1 TL Minze
1 Prise Pfeffer
130g gehackte Tomaten
30g ÖL (z.B. Rapsöl)
25g Wasser
20 Sek./ LL/ Stufe 3 vermischen und in eine Schüssel geben

Den erkalteten Lauch in Stücke nehmen. An der Längstseite die Hackfleischfüllung platzieren und wie eine Zigarette einrollen(siehe Bild). 

Die fertigen Lauchblätter in den Varoma legen und mit 2 El Öl und einem TL Salz bestreuen.


800 g Wasser in den Mixtopf geben und den Varoma darauf stellen. 

45-50 Minuten /Varoma/ Stufe 1 garen.

Für die Buttersoße:
1 EL Butter
½ TL Brühe(Pulver)
In einer Pfanne kurz anbraten und über die fertigen Lauchblätter geben.


Pırasa Sarması


Malzemeler:
3 adet kalın pırasa

Pırasaların kalın beyaz kısımlarını dört parmak genişliğinde doğrayın. Doğradığınız pırasaların ortasından yarısına kadar bıçakla kesin. Sonra pırasaları kaynayan suda 3-4 dakika kadar haşlayın.

10 dal maydanoz
1 Soğan (dörde bölün) 
2 saniye/6Hız ufaltın
350g kıyma
250g pirinç, yıkayın
15 g biber salçası
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tutam karabiber
130g doğranmış domates (kutuda oluyor)
30g sıvıyağ
25g su
20 saniye/ Saat Yönü Tersine Çalışma/ 3 Hız karıştırın ve kaba alın
Pırasalar soğuyunca katlarını ayırın .En ucuna iç harcını koyup rulo şeklinde sarın(aşağıdaki resimdeki gibi).Sardığınız sarmaları Varomaya sıraladıktan sonra üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirip ve 1 tatlı kaşığı tuz serpin.

800 g suyu hazneye ilave edin ve Varomayi üstüne yerleştirin. 

Sonra 45-50 dakika/Varoma/ 1Hız pişirin.

Sos için: 
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 tatlı kaşığı et suyu(toz)
Bir tavada kısa kavurun ve sosu Sarmanin üzerine dökün

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen