SAFTIGER ZITRONENKUCHEN
Teig:
Rühraufsatz einsetzen!
3 Eier
3 Eier
30 Sek./Stufe 3 schaumig schlagen
180-200g Zucker
1 Päckchen Vanillinzucker
1 Päckchen Vanillinzucker
30 Sek./Stufe 3 schaumig rühren
180g Joghurt
160g Öl
30g Zitronensaft
Schale einer Zitrone
160g Öl
30g Zitronensaft
Schale einer Zitrone
30 Sek./Stufe 3 schaumig rühren
1 Packung Backpulver
300g Mehl
300g Mehl
1 Min./ Stufe 2 verrühren
Den Teig in eine Kastenform oder Napfkuchenform füllen und im vorgeheiztem Backofen bei 180°C 50-60 Minuten backen.
Für die Glasur 5 EL Puderzucker mit 2 EL Zitronensaft vermischen und den Kuchen bestreichen.
LIMONLU KEK
Hamuru için:
Kelebekleri takin.
3 yumurta
30 saniye/3 Hız çırpın
180-200g tozşeker
1 paket vanilya şeker
1 paket vanilya şeker
30 saniye/3 Hız çırpın
180g yoğurt
160 g sıvı yağ
30g Limon suyu
1 limon kabuğu
160 g sıvı yağ
30g Limon suyu
1 limon kabuğu
30 saniye/3 Hız çırpın
1 paket kabartma tozu
300g un
300g un
1 dakika/ 2 Hız karıştırın
Hamuru kek kalıbına ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 - 60 dakika pişirin.
Limon sosu için 5 yemek kaşığı pudra şekeri ve 2 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın ve keke sürün.
Lecker !
AntwortenLöschenSchön, dass es dir schmeckt :) LG Feris
Löschen