Freitag, 26. Februar 2016

Safitiger Zitronenkuchen/Limonlu Kek

SAFTIGER ZITRONENKUCHEN




Teig:
Rühraufsatz einsetzen!
3 Eier 
30 Sek./Stufe 3 schaumig schlagen
180-200g Zucker
1 Päckchen Vanillinzucker 
30 Sek./Stufe 3 schaumig rühren
180g Joghurt
160g Öl
30g Zitronensaft
Schale einer Zitrone 
30 Sek./Stufe 3 schaumig rühren
1 Packung Backpulver
300g Mehl 
1 Min./ Stufe 2 verrühren


Den Teig in eine Kastenform oder Napfkuchenform füllen und im vorgeheiztem Backofen bei 180°C 50-60 Minuten backen.
Für die Glasur 5 EL Puderzucker mit 2 EL Zitronensaft vermischen und den Kuchen bestreichen.


LIMONLU KEK



Hamuru için:
Kelebekleri takin.
3 yumurta 
30 saniye/3 Hız çırpın
180-200g tozşeker
1 paket vanilya şeker 
30 saniye/3 Hız çırpın
180g yoğurt
160 g sıvı yağ
30g Limon suyu
1 limon kabuğu 
30 saniye/3 Hız çırpın
1 paket kabartma tozu
300g un 
1 dakika/ 2 Hız karıştırın


Hamuru kek kalıbına ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 - 60 dakika pişirin.
Limon sosu için 5 yemek kaşığı pudra şekeri ve 2 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın ve keke sürün.

2 Kommentare: